Dupa cit timp de la o extractie imi pot pune punte dentara?

17-04-2012
danielaadler
Nu este medic/terapeut
danielaadler
Acum 2 saptamini am hotarit sa scot o punte dentara veche fiindca gingia mi se ridicase mult si se vedea un spatiu gol intre dinti si gingie.Dupa scoaterea lucrarii sa constatat ca trebuie sa scot un dinte si o masea fiindca erau prea macinate pentru a nai putea fi folosite in noua lucrare.Am fost pregatita pentru a mi se lua amprenta pentru noua punte, dar in ultima zi un dinte plombat definitiv mi sa inflamat si a facut puroi.Doctorul m-a trimis la un specialist sa vada daca trebuie sa-mi faca rezectie, iar acesta m-a programat abia pest 10 zile pentru rezectie si intre timp dientele meu este deschis, cu plomba scoasa si nu m-i s-a indicat nimic, nici un antibiotic.
Intrebarea mea este
1. - daca este normal si OK sa stau cu dientele cu infectie deschis fara nici un tratament
2.-ce se intimpla cu dintii care au fost inainte sub vechea lucrare si care acum sint dezveliti, nu imi vor crea probleme daca ramin asa mai mult timp?
3.-Pentru noua punte au fost slefuite si maselele de minte care pe linga faptul ca acum sint sensibile au ramas, normal, tot desvelite.Nu se vor strica daca imi ramin asa mai mult timp?
4, - Dupa cit timp de la o extractie se poate lua amprenta pentru o noua punte fara ca mai tirziu sa am probleme?Intreb asta deoarece medicul care imi face lucrarea spune ca gingia se vindeca foarte bine, dar mai multe cunostinte deale mele imi spun ca daca imi pun noua lucrare asa de repede dupa extractie o sa am mai tirziu nemultumir cu ea.
Ce spun specialistii de pe forum la toate aceste intrebari care ma framinta pe mine? Ar fi mai recomandabil sa-mi pun ceva provizoriu si sa astept mai mul timp, sau intradevar nu -i o problema?
2 comentarii
0
18-04-2012, ora 17:58
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
1. Dintele nu trebuie sa stea deschis. Tratamentul NU este rezectia apicala, ci trebuie facut tratament endodontic (nechirurgical). Cautati un medic priceput la endodontie. Nu este nevoie sa luati antibiotice.
2. Dintii ar trebui acoperiti cu coronite provizorii.
3. Idem.
4. Minim 2 luni.
0
18-04-2012, ora 19:02
danielaadler
Nu este medic/terapeut
danielaadler
Multumesc mult pt raspunsul dat. Pt. miine mi-am facut termin la un alt stomatolog si sper sa fie OK.
Imi poate spune cineva cam care este pretul aproximativ pentru o punte completa provizorie (pe toata arcada de sus) si din ce material se face asa ceva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul