dupa masturbare... am un disconfort fizic in zona genitala

23-06-2009
.
Nu este medic/terapeut
.
Buna ziua, imi cer scuze, dar am si eu nevoie de un sfat, de un raspuns.
Am 20 ani si de aproximativ 1 an si jumatate am descoperit masturbarea, cam 1 data pe saptamana o practicam. Acum cateva zile am facut-o din nou si acum ma simt rau, am un disconfort fizic in zona genitala, ma doare capul, ma simt slabita si am frisoane cu traspiratie, apoi imi e cald.
Poate sa fie vreo infectie vaginala sau vreo reactie adversa la masturbare? Sau e doar o coincidenta pentru ca si inante sa ma masturbez ultima data aveam o oarecare mancarime, ameteam, dar oricum nu sintomele de acum.
Am zis ca aceasta e ultima data cand mai recurg la masturbare...imi puteti da mai multe detalii despre efectele ei atat pe plan psihic cat si fizic, e posibil sa dezvirgineze chiar daca am facut-o doar la nivelul clitorisului? Precizez ca nu am intretinut raporturi sexuale cu niciun barbat pana in prezent!

Va multumesc anticipat! Astept raspunsul dumneavostra cu nerabdare!
3 comentarii
0
04-03-2013, ora 15:17
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Buna ziua, am sa raspund la acest mesaj chiar daca este foarte vechi.
In primul rand este vorba de varsta.tineretea inseamna energie, sunt unele persoane care au o energie mai mare, altele care au o energie mai mica, de asemenea Dorinta sau Libidoul este mai mare la unele persoane decat la altele.
Referitor la masturbare, masturbarea este o practica gen viciu sau drog. In timpul actului sexual se elibereaza Serotonina, Dopamina precum si alti hormoni responsabili pentru linistire, respectiv fericire. De asemenea la nivel energetic au loc schimburi de energii intre parteneri, la masturbare nu exista nici un schimb de energie, respectiv energia se risipeste. Desi masturbarea este un comportament deviant, ea nu trebuie criticata sau interpretata gresit, deoarece persoanele care practica masturbarea ( in limite normale ) sunt persoane perfect sanatoase din punct de vedere sexual. Ideea ca daca te masturbezi ai o problema este o idee gresita, masturbarea este un fenomen care se petrece si la animale, in general este vorba de lipsa unui partener real sau de o excitatie puternica fata de anumiti stimuli. Mai grav este sa nu ai Libido deloc decat sa fii prea excitat.
Asta la nivel fizic, acum, la nivel psihic, masturbarea in exces, ca orice drog poate face rau, insa nu la toata lumea, deci nu e o chestiune generala insa au fost cazuri care au si innebunit. Masturbarea poate afecta integrarea normala in societate, poate duce la izolare, timiditate si chiar respingerea unui partener posibil. Repet asta nu este o chestiune generala depinde de constructia fiecaruia, unele persoane sunt mai sensibile, altele mai rezistente.
De exemplu daca te simti mai slabita sau simti ca masturbarea iti face rau, poti sa o faci mai rar. Ideal ar fi sa-ti gasesti un partener si sa ai o relatie sexuala normala. Multe fete cand aud de sex fug de parca ar fi o crima, insa orice medic sau om de stiinta adevarat iti va spune ca sexul este bun, este ceva normal, pentru unele persoane sexul inseamna chiar o incununare a sentimentelor.
Este gresit cand o fata respinge un baiat care-i cere sex, de asemenea este gresit cum fac multe fete in ziua de azi, sa se culce numai cu baietii cu bani. Deci hai sa ne intelegem sentimentele sunt sentimente, interesul este interes si nu are nici o legatura cu dragostea.
Si referitor la intrebarea ta cu dezvirginarea in urma masturbarii, deci din cate stiu eu dezvirginarea la femei are loc la himen nu la clitoris :)
Sfatul meu: Stai linistita, masturbarea nu reprezinta o problema decat daca tu faci o problema din asta.
0
01-04-2013, ora 14:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sfat de la Mr. Nick postat pe un alt topic de pe Forum

Masturbarea la barbat, zilnic, o data/zi, timp de 10-15 minute oboseste organismul, il face mai slabit, mai lipsit de puteri?

Salut!

Stimate dle paul_p, da, masturbarea oboseşte organismul, pentru că prin mastrubare se consumă multă energie fizico-mentalo-psiho-spirituală.
Prin masturbare, care presupune şi ejaculare, se elimină din organism o cantitate considerabilă de spermă ce conţine aproximativ 150 de mg proteine, 6 mg lipide, 11 mg carbohidraţi, 3 mg colesterol şi multe alte substanţe nutritive ca: zinc, potasiu, vitamina C şi B, calciu, acid citric, creatină, fructoză, acid lactic, magneziu, fosfor, sodiu şi seleniu, aminoacizi, galactoză şi unii hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, prolactină dar şi prostaglandine). Eliminând aceste substanţe ZILNIC, pe lângă consumarea aiurea a energiei psihice şi spirituale, se produc unele carenţe care induc tulburări organice, în timp. Trageţi dv. concluzia, mai departe.
DA, bineînţeles, în concluzie, masturbarea şi chiar sexul produc oboseală. Incredibil dar adevărat. De ce credeţi că sportivilor li se INTERZIC relaţiile sexuale înaintea competiţiilor? Pentru că i-ar obosi şi le-ar scădea randamentul, potenţialul, sporul, capacitatea de a obţine rezultate pe măsura lor fiziologică antrenată (şi masturbarea este o relaţie sexuală, anormală, ce-i drept, pentru că, la bărbat, cel mai adesea, ea presupune o relaţie de moment între penis, cel puţin o mână şi minte!).
Sfat prietenesc: NU vă mai masturbaţi.
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
15-06-2014, ora 15:41
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
15 mg de proteine, etc., etc. Serios? Asta inseamna ca daca mananci un gram de paine cu unt ti-ai recastigat caloriile pierdute (adica proteinele, lipidele si glucidele).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la femei
  • Mituri despre masturbare
  •