dupa operatia de neoplasm col uterin, diaree

01-04-2008
jenicutza
Nu este medic/terapeut
jenicutza
am fost operata in anul 2000 de neoplasm col uterin std.2.b iradiat si de cand am facut radiatii am scaune diareice chiar daca iau pastile ptr.diaree tot asa fac dupa ce le intrerup, ce as putea avea la stomac si ce tratament imi trebuie.Va multumesc
4 comentarii
0
02-04-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
mergeti la un control de preferat la un gastroenterolog sau/si un oncolog.Chiar daca e in remisiune o boala oncologica nu trebuie neglijata si de aceea e nevoie de alarma la orice simptomatologie trenanta.Poate si o simpla colita dar in acelasi timp poate fi si o recidiva locala.Nu vreau sa va sperii dar avind in vedere ca a fost un stadiu operabil si aveti o evolutie buna de lunga durata nu merita sa riscati si sa asteptati si sa va tratati din auzite.Verificati eventual un CT si apoi mergeti cu rezultatl la oncolog si el va va indruma.Multa sanatate va doresc si sper ca am reusit sa ma fac inteleasa, nu sa va sperii.
0
02-04-2008, ora 00:00
jenicutza
Nu este medic/terapeut
jenicutza
ce inseamna CT?sa stiti ca sunt deja speriata numai cand aud cuvantul ONCOLOGIE acum am si hidronefroza de gr.2 si sunt si mai speriata
0
09-04-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
computer tomograf inseamna CT si e ex pe care il faceti periodic pt a vedea evolutia neoplasmuli de col.Posibil sa fie si o rectita radica adica de la terapia prin iradiere sa se fi prods leziuni ale mucoasei intestinului gros terminal si asta sa va dea scaune frecvente si dureroase.Incercati sa apelati la Smecta de cite ori e nevoie pt a mentine hidratarea organismului ce e afectata de scaunele diareice puteti apela si la Imodium si Loperamid dupa fiecare scaun moale dar sint tratamente pur simptomatice de aceea v-am sfatuit sa mergeti la un specialist sa vedeti de unde e problema.
0
27-05-2009, ora 01:20
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,

Scopul major al radioterapiei este de a distruge tumoarea sau celulele tumorale pentru evitarea aparitiei metastazelor. Dilema oricarui radioterapeut o constituie abordarea dozarii:
- cu cit este mai mare doza cu atit si efectul terapeutic (distrugerea tumorii), dar si posibilitatea aparitiei unor complicatii radice
- cu cit este doza mai mica, cu atit celule sanatoase suporta mai usor radioterapia, dar si celulel canceroase, nu apar complicatii dar nici celulele tumorale nu sint distruse.

Aceste microangiopatii ce apar in urma radiatiei, care pot produce in final necroza (cistita, ileita, proctita radica) se trateaza foarte simplu in stadiile initiale si mai complicat in stadiile avansate.

Singurul tratament existent ce permite refacerea rapida a patului capilar al unui tesut iradiat este oxigenarea hiperbara (HBO), conbatind necroza si posibilitatea aparitiei de fistulelor. Daca apar fistule acestea nu se opereaza fara pregatirea preoperatorie a pacientului cu oxigenoterapie hiperbara.

Cu Stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea acută
  • Cât de periculoasă este o leziune pe colul uterin?
  • Diareea bebelușului
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •