dupa primul pahar ma rosesc la fata si am senzatia ca ma sufoc

28-11-2014
danilov
Nu este medic/terapeut
danilov
nu stiu ce sa fac, nu pot sa ies cu colegii la o bere deoarece dupa primul pahar ma rosesc la fata si am senzatia ca ma sufoc, respir greu parca mi se taie aerul din piept si asta indiferent daca acel pahar este cu vin, bere sau tuica...ce as putea face sa scap de acest cosmar ?
4 comentarii
0
28-11-2014, ora 10:15
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua @danilov:
pt inceput, ai putea face niste analize de sange, urina, verificarea tensiunii, sau orice alta analiza ti-ar mai recomanda medicul de familie, totul pt a depista eventualele probleme de sanatate. Cand te vei prezenta la medic, ai putea sa ii specifici cat mai sincer cu putinta, care este cantitatea pe care o consumi ocazional(cat de ocazional - specifica) sau zilnic. Aceste detalii sunt foarte importante pt a putea primi un diagnostic. Nefiind medic, nu ma pot pronunta asupra aspectelor medicale, insa consider ca mai intai ti-ar fi util sa verifici eventuale probleme medicale.
Din punct de vedere psihologic:
- ce anume te deranjeaza de fapt: inrosirea pielii, senzatia de sufocare, sau ce anume? si ce iti spui in minte si ce faci atunci cand te inrosesti de fata cu acei oameni?
- de cand ai observat aceasta inrosire/sufocare si de cand a inceput sa te deranjeze?
0
02-12-2014, ora 09:51
danilov
Nu este medic/terapeut
danilov
ma deranjeaja totul, deoarece roseata pielii e insotita de cresterea temperaturii la nivelul fetei, gatului si al urechilor care iti da o senzatie de arsura, odata cu senzatia de sufocare vrei nu vrei se instaleaza o stare de panica si de aici situatia devine jenanta, e momentul in care sunt nevoit sa-mi cer scuze si sa ma retrag...in astfel de momente trebuie sa stau intins timp de 30min si simptomele incet dispar de la sine fara a face ceva special pentru asta...referitor la cat de des...cunoscand ce mi se intimpla atunci cind vreau sa consum alcool, asta de vreo 3-4ani, evit consumul de alcool, eventual o data la 2-3 luni, in situatii mai greu de refuzat accept o iesire(la bere)sperand ca totul va fi bine si pot sa stau si eu cu prieteni la masa...dezamagire...ca si cantitate de alcool e suficient un pahar de bere sau vin...Va multumesc pentru sprijin
0
02-12-2014, ora 11:37
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Cum ai suportat atatia ani starile astea, ce ai facut sa scapi de ele, in afara de a evita iesitul la bere? Cat de important este pt tine sa 'dai bine' in fata prietenilor si cat de greu iti este sa spui 'nu consum alcool, dar vreau sa fiu in compania voastra?' Te-ai gandit/incercat vreodată sa renunti la consumul de alcool? Ce crezi ca s-ar intampla daca nu ai mai consuma, sau daca le-ai spune prietenilor prin ce treci? Teoretic, prietenii se ajuta si înţeleg reciproc.
0
20-12-2014, ora 13:45
ionelpursisimplu
Nu este medic/terapeut
ionelpursisimplu
Salut, Danilov!
As spune ca esti un fericit!
Eu nu am asemenea probleme si beau de secatuiesc locul!
Candva am avut problemele tale, adica aveam aceleasi simptome si ma rugam, ca si tine, sa scap de acele 'probleme'. Cunosti acea vorba 'Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se indeplineasca?' Stai cuminte si multumeste lui Dumnezeu ca nu-ti permite sa bei!
Eu am reusit!
Acu sunt alcoolic si ma chinui sa scap de meteahna asta!
Sper sa-ti vina mintea la cap pana nu e prea tarziu!
Ionel!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sufocarea - primul ajutor
  • De ce alcoolul este atat de adictiv?
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Sforăitul și apneea de somn, asociate cu un declin cognitiv prematur
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  •