dupa tratamentul rahitismului hipofosfatemic familial, am ramas cu sechele

14-03-2006
Cori_24
Nu este medic/terapeut
Cori_24
Am fost diagnosticata la varsta de 3 ani avand rahitism hipofosfatemic familial, am urmat un tratament cu fosfor si calciu pana la varsta de 18 ani.
Acum am 24 de ani si problema este ca au ramas sechele:tibii incurbate bilateral.
As dori sa stiu daca operatia se mai poate face si in ce conditii.
2 comentarii
0
25-07-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Te referi probabil la operatia de corectare a tibiilor. Pt. a afla acest lucru ar trebui sa te adresezi unui centru de ortopedie cu experienta in astfel de operatii (cel mai probabil la Bucuresti).
0
30-10-2006, ora 00:00
fiona
Nu este medic/terapeut
fiona
legat de rahitism as vrea un sfat. Baietelul meu are 1 an si 10 luni si are rahitism incipient desi i-am dat vigantol si inca ii mai dau (2 pic/zi, la rec. medicului). Acum tot medicul mi-a spus ca ra fi bine sa-i facem injectabil. E bine sa fac asta? Nu exista riscul sa faca hipercalciurie. In ce fecl se absoarbe o cantitate asa de mare de vit d. isi ia organismul cat ii trebuie zilnic sau poate sa ia mai mult? Va rog sa-mi dati un sfat si daca se poate sa imi explicati ce se intampla de fact cu cantitatea injectata si daca exista riscuri. Analizele sunt bune. Calciu este in limitele normale. pt calciurie (cred ca am scris bine) nu i-am facut analize. am inteles ca trebuie recoltata urina pt 24 h. Va multumesc. Sper sa ma pot hotara ce voi face cu ajutorul dvs
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.