duphaston intarziere menstruatie

19-02-2013
emy_kitty
Nu este medic/terapeut
emy_kitty
Buna ziua. Iau anticonceptionale Desorelle inca de la varsta de 15 ani (acum am 28), pe atunci avand probleme f mari cu acneea... Problema mea ar fi urmtoarea: in ultimii 6 ani nu am facut pauza. La un control ginecologic de rutina, dna dr. mi-a recomandat sa fac pauza 2-3 luni, sa fac niste analize de sange si sa revin. Bun.. ultima menstruatia am avut-o pe data de 6 oct 2012, am terminat folia inceputa de Desorelle si am asteptat. si NU a mai venit in luna noiembrie.de fapt nu a am mai avut menstruatie de atunci, adica de aprox 3 luni. Tin sa mentionez ca inaintea venea ca ceasul, la 28 de zile.
Am revenit la dr. ginecolog in luna februarie 2013. Mi-a facut un control, o ecografie transvaginala, nu eram insarcinata. Diagnosticul a fost acela de amenoree secundara. Pe fisa de ecografie am urmatoarele: corp utrin: 5, 4/2, 40 cm/2, 65 cm, endometru 0, 22 mm, ovar dr 3, 06/2, 5 cm cu folicili periferici, ovar stg 2, 48/ 2, 11 cu folicili periferici. Tratamentul a fost Duphaston 3/ zi, timp de 7 zile. Azi termin de luat tratamentul. Intrebarile mele ar fii urmatoarele:
1) Ce se intampla daca nu apare menstruatia in decurs de 7-10 zile, cum mi-a spus dr.?
2) Daca vine si luna viitoare patesc la fel... adica nu apare menstruatia, ce se intampla?
3) Aceste intarzieri pot sugera o eventuala problema in a ramane gravida? (discut cu sotul posibilitatea de a avea un copil). Intreb pt ca am citit tot aici, pe form, ca dupa intruperea anticonceptionalelor majoritatea ramaneau in cel mult 4 luni gravide si nu aveau aceste intarzieri de C.M.

Multumesc anticipat pt raspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: