Durere brat stang persistenta | Forumul Medical ROmedic

Durere brat stang persistenta

24-09-2016
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Va rog o parere: femeie 60 de ani are o durere in bratul stang intr-un punct fix de aproximativ 7 zile. Durerea nu cedeaza la antinflamatoare obisnuite(aspirina, nurofen, tador) si este de intensitate medie spre mare, persistenta. Nu este influentata de miscare mainii sau de cald/rece. Cu mai bine de o luna in urma a mai avut un episod dureros dar a trecut de la sine.
A facut o radiografie cu urmatorul rezultat :"Ingrosare usoara a corticului diafizar humeral stang la unirea 1/3 proximale cu 1/3 medie, fara reactie peristala". Abia luni consultam un ortoped. Exista vre-un medicament care ar putea sa o ajute cu durerea? Cat de grav poate fi diagnosticul bazat pe radiografie? Multumesc.
4 comentarii
1
25-09-2016, ora 00:37
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Descrierea simptomelor, ca si a localizarii, este, din nefericire incompleta.
Radiografia este putin relevanta; ingrosarea corticalei poate sa nu aiba nicio semnificatie. E bine totusi sa repetati radiografia sau sa o mai vada o data altcineva.
Durerea in punct fix este de regula caracteristica in fracturi; inteleg ca nu s-a vazut asa ceva si nu exista context traumatic.
Ar putea fi durere iradiata de la o periartrita scapulo-humerala, dar spuneti ca nu depinde de miscare (de pilda, miscarea de ducere a mainii la ceafa sau la spate pt descheierea sutienului).
Mai poate fi o durere indusa de la nivel cervical; pentru aceasta trebuie un consult si o radiografie cervicala fata si profil sau chiar un RMN.
Tratamentul durerii presupune punerea in repaos a bratului cu o imobilizare in esarfa si medicamente: un anti-inflamator (ex. Vimovo 2 tb / zi, ev cu protectie gastrica in plus fata de ceea ce are deja), Algocalmin, Tador (1-3 tb / zi la nevoie) si eventual, in caz de suferinta mare, Tramadol (care se elibereaza numai cu prescriptie medicala!). Sindolor gel se poate folosi ca unguent extern de doua ori pe zi.
Este de datoria mea sa va avertizez ca solutiile mai sus prezentate nu pot si nu trebuie sa fie privite ca indicatii medicale (in lipsa unui consult direct si a vizualizarii imagistice a cazului), ci numai ca sugestii a caror confirmare va veni de la medicul specialist.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
25-09-2016, ora 01:47
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Va multumesc foarte mult domnule doctor pentru promptitudine. Sunt constient ca nu se poate pune diagnostic pe internet si nici administra tratament dar din rezultatul radiografiei si simptomele prezentate ar trebui sa se astepte si la ceva de natura oncologica?
1
25-09-2016, ora 19:20
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

E putin probabil din descrierea trimisa de Dvs., insa nu total imposibil, desi simptomatologia in aceste boli nu este asa cum ati descris-o Dvs. Durerile mari sunt asociate cu modificari mari, survin in stadiile avansate sau chiar asociate cu fracturi pe os patologic.
De obicei, la aceasta varsta se pot intalni osteo- sarcoame sau condrosarcoame, dar ele au mai degraba aspect de liza (adica de topire) a osului, nu de ingrosare, sau combinate (uneori in osteosarcom). Oricum, defectul de corticala nu scapa neobservat in mod normal.
As indrazni sa spun ca afectiunea tine mai degraba de o entezita pe muschiul deltoid, subsumata unei periartrite scapulo-humerale care s-a manifestat mai discret pana acum.
Desigur, suntem pe teren speculativ. Un consult minutios, a doua opinie sau repetarea radiografiei, eventual un RMN local, sunt in masura sa va dea raspunsul exact.
Tratamentul de "asteptare" este menit sa diminueze simptomatologia suparatoare pana se termina investigatiile si nu mai mult. Daca aveti informatii noi, suntem alaturi de Dvs si putem relua discutia.
Cu stima
Dr. Marius Enescu
Constanta
0
25-09-2016, ora 20:45
joey
Nu este medic/terapeut
joey
Sper sa fie asa, toata supararea a plecat de la asistenta de la radiologie care asa a dat de inteles cand ne-a dat radiografia. Oricum dupa ce a luat Vimovo s-a simtit ceva mai bine, durerile scazand in intensitate. Va multumesc inca o data si am sa va tin la curent indiferent de rezultat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: