Durere canin cu nerv scos

26-07-2010
danielcheloo
Nu este medic/terapeut
danielcheloo
Buna ziua, am si eu o problema de cateva zile, asta iarna mi-am facut o lucrare de 4 dinti in fata primi dintii, aveam unul lipsa si mi-am slefuit caninii, nervii scosi, obturatie de canale apoi imbracati in portelan.
De cateva zile simt o durere la caninul stang la cald, ca o pulsatie o data mai tare, o data deloc, si asta nu intotdeauna.

Am fost la medicul stomatolog a verificat a zis ca gingia nu arata schimbata la culoare, am facut o radiografie si a zis ca nu se vede nimic in radiografie si mi-a dat sa iau niste Diclofenac si ca ar fi doar o nevralgie.Acum problema este daca imi va trece, oare nu o fi vreo infectie la care sa iau ceva tratament?Este necesar sa-mi dau lucrarea jos sa se intre pe canal din nou daca medicul nu a obturat canalul bine sau daca au ramas bacterii etc?

Va rog ajutati-ma sa stiu ce sa fac.
Multumesc
4 comentarii
0
27-07-2010, ora 00:05
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Foarte probabil ca va trebui reintervenit pe canal. Daca nu a fost pus pivot pe canal, atunci nu trebuie neaparat data jos lucrarea. Se poate gauri (prin spate) si reface tratamentul de canal, si apoi se astupa cu material compozit (din care se fac plombele albe).
Medicamentele (antiinflamatoare) ajuta atunci cind dintele doare, dar ele nu rezolva problema (infectia).
0
27-07-2010, ora 10:36
danielcheloo
Nu este medic/terapeut
danielcheloo
nu a fost nici un pivot pus, sper ca totusi sa fie doar o nevralgie cum a zis si doamna doctor dupa ce sa uitat la radiografie.Totusi... infectia nu e o bacterie care merge omorata si cu tratament? sau se refera in alt sens la un dinte infectat
0
27-07-2010, ora 12:00
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Infectia e data de bacterii care sint omorite de TRATAMENTUL DE CANAL CORECT, si nu de antibiotice.

Infectia este data de bacterii cantonate in canal, unde antibioticele nu ajung, deci nu au cum sa-si faca efectul. Aceste bacterii din canal pot fi indepartate doar prin tratament endodontic.

Medicamentele ajuta doar in tratamentul pe termen scurt. Pe termen lung trebuie rezolvata cauza (bacteriile) si nu efectul (durerea).
0
27-07-2010, ora 15:17
danielcheloo
Nu este medic/terapeut
danielcheloo
a inteles, momentam durerea nu prea se mai simte sper sa nu fie ceva mai grav, daca o sa mai doara cu siguranta o sa merg la medicul stomatolog
Multumesc pentru raspunsuri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul