durere cu proteza provizorie

11-06-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Tocmai mi-a fost pusa de 3 zile proteza fixa din portelan, dar a fost cimentata provizoriu. Mananc foarte greu cu ea si vorbesc ssit.De ieri a inceput sa ma doara cand mestec sau casc osul maxilar si mandibular pe partea dreapta( parca am febra musculara la obraji) dar si maseaua de pe partea dreapta de care e prinsa - sa fie de la presiunea cu care mestec ?oare am sa am durerea aceasta tot timpul?Vreau sa-i cer medicului sa-mi devitalizeze molarii de care e prinsa proteza.Eu n-am avut multa vreme dinti in gura si poate si asta e cauza durerilor pe care le am.
Si mai vreau sa stiu daca poate fi schimbata culoarea, as vrea sa fie mai alba, acum e un alb -galbui, de fapt am ales din culorile pe care mi le-a aratat medicul a doua nuanta de alb, mi s-a zis ca prima ar fii prea alba, dar nu-mi place.
Multumesc!
8 comentarii
0
22-06-2012, ora 21:56
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
durerea la masticatie, tensiunea musculara sunt semne ale unei adaptari incorecte in ocluzie a lucrarii, adica la proba, lucrarea nu a fost suficient ajustata la " muscatura" dvs. aceasta nu e o problema de nerezolvat, mai ales ca in momentul acesta aveti lucrarea cimentata provizoriu.
devitalizarea dintilor de sub lucrare nu ar rezolva adevarata problema, ci doar ar inlatura durerea dentara, fiind posibil ulterior sa apara alte complicatii datorate suprasolicitarii ocluzale ( afectarea articulatiei si a musculaturii, fractura lucrarii sau a dintilor de sub ea).
in privinta culorii in schimb, s-ar putea sa fie mai dificila modificarea. de obicei este mai simplu sa se inchida culoarea unei lucrari decat sa se deschida. in orice caz, asupra acestui aspect cel mai bine se va pronunta tehnicianul cu care a colaborat medicul dvs.
0
26-06-2012, ora 22:14
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Multumesc pentru raspuns.
Mi-a fost slefuita putin lucrarea dar tot am dureri cand musc, cand mestec, cand casc.Simt dureri la articulatia maxilarului si mai ales la mandibula. Pe mandibula am un molar-ultimul care a fost devitalizat si plombat, uneori parca simt ca de acolo vine durerea in toata gura.Medicul spune ca de la articulatie e problema. Am decis sa dau lucrarea jos cateva zile sa vad cum ma simt. Mi s-a spus ca ar mai fii o varianta si anume- o proteza scheletata. Mie nu prea imi convine aceasta varianta, ma indoiesc ca imi vor trece durerile si ca voi putea manca. Sunt foarte disperata, nu ma mai intereseaza culoarea, marimea, vreau doar sa pot manca normal.Deja au trecut 3 saptamani, e normal sa ma mai doara articulatia si muschii fetei?
0
11-07-2012, ora 22:40
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
Incearca sa iei un antiinflamator cateva zile sa vezi daca apare vreo schimbare. Te dor articulatiile in ambele parti sau doar intr-o parte? daca te doare doar in partea cu acel molar e posibil sa aiba o problema si durerea sa difuzeze. Dupa ce ti-a mai fost slefuita lucrarea ai simtit vreo ameliorare?
0
26-07-2012, ora 14:52
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Articulatia ma doare doar in partea dreapta, mai tare atunci cand musc si casc, atunci durerea e foarte puternica. In rest am inceput sa ma obisnuiesc cu lucrarea.Inca nu este cimentata, ma gandesc sa-mi devitalizez molarii (stanga-dreapta sus-de care e prinsa lucrarea)ca sa nu am probleme mai tarziu.
Vreau sa stiu cat timp pot sa stau cu proteza provizorie, cu durerile astea parca n-am curajul sa ma duc sa mi-o cimenteze. Ma gandesc sa ma programez la un medic maxilo-facial.Au trecut deja 2 luni de cand am aceste dureri cand mananc, ma intreb daca e normal sa ma doara de atata timp articulatia.
0
27-07-2012, ora 00:07
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
Poti sa stai cu proteza cimentata provizoriu pana cade. Si apoi o poti cimenta provizoriu si tot asa ori de cate ori vrei. Nu exista un termen limita. Desigur e bine sa o cimentezi definitiv pentru ca daca iti tot cade o poti deteriora..
In ceea ce priveste devitalizarea..daca in 2-3 saptamani de la slefuire nu ti-au facut probleme inseamna ca sunt in regula. Fa-ti o radiografie panoramica si mergi cu ea la un medic sa iti vada si articulatia si alt eventuale probleme ce pot da acele dureri
0
29-07-2012, ora 10:07
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Multumesc pentru raspuns.
0
27-12-2012, ora 12:25
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Mi s-a luat jos lucrarea pentru ca n-am mai rezistat la durere si mi s-a facut o lucrare provizorie din bucati.Mi s-au imbracat dintii din fata iar pe parti am o proteza cu crosete ancorata de canini si de ultimii molari de sus.Vreo 3 zile mi-au cedat putin durerile, dar au inceput din nou.Am dureri infernale cand musc sau mestec, de articulatie si ureche, doar pe partea dreapta. Sa fie o luxatie de mandibula?Ce poate durea in halul acesta?Nici macar medicul meu stomatolog nu stie.Am fost acum 2 luni la un chirurg maxilo-facial care mi-a scos un molar care ma deranja(ultimul de pe mandibula, partea dreapta), am crezut atunci ca de acolo poate e durerea, dar mi s-a spus ca de fapt e de la musculatura si articulatie, si ca problema e de la muscatura. Acum cu proteza provizorie noua nu-mi cedeaza durerea, uneori simt ca-mi amorteste zoata partea dreapta a capului de durere.La radiografii nu se vede nimic anormal.Ce sa mai fac?M-am gandit sa ma programez la Orl si la un alt medic maxilo facial.
0
26-08-2013, ora 12:33
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Ce varsta aveti? Suferiti de alte probleme articulare? Care este starea meniscului articular?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Protezele dentare - etape de realizare și recomandări
  • Tehnici chirurgicale ajutătoare tratamentelor protetice
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecțiile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Cum influențează proteza dentară alimentația unei persoane?
  •