Durere de cap de origine necunoscuta, ajuta homeopatia?

17-07-2008
cioana_iulia
Nu este medic/terapeut
cioana_iulia
Buna tuturor,

Ma numesc Ioana, am 23 de ani si cam de un an de zile am niste dureri groaznice de cap. Am facut toate analizele posibile, 3 RMN -uri la cap ( cerebral, orbite si angiografie) unde nu s-a identificat absolut nimic, adica totul este in limite normale. Ulterior am facut si RMN de cervicala cu acelas rezultatat. Toate analizele de sange au iesit foarte bune inclusiv cele hormonale, control stomatologic efectuat la care totul e ok.

Cat despre durere ea se manifesta din momentul in care ma scol din somn si pana la culcare. Ma doare partea dreapra a capului, rareori partea stanga. Durerea se localizeaza undeve pe la spate la punctul lui Arnold, are caracter constrictiv pe toata jumatatea de cap, ma strange arcada foarte foarte tare si ma ustura pielea capului, tampla si fata, uneori si urechile. La acestea se adauga inrosirea exagerata pe partea interna a ochiului drept, fara lacrimare si durere/furnicaturi pe/in nara dreapta. Deseori caracterul constrictiv apare atunci cand imi utilizez vederea, pentru ca atunci incepe sa imi plesneasca arcada, vad tot felul de scotoame de diferite forme. Durerea este atat de mare incat nu pot face activitatilor zilnice, nu pot citi numai cu gandul ca ma strange iarasi pielea capului si ca vad tot felul de liniute. La consultul oftalmologic (efectuat pana acuma la vreo 5 oftalmologi) nu s-a vazut aboslut nimic, cu exceptia scaderii secretiei lacrimale pe ochiul drept, inclusiv stang pentru care iau utilizez momentan lacrimi artificiale.

Am incercat tot felul de antiinflamatoare, antialgice, miorelaxante durerea asta nu cedeaza la nimic. Si chiar daca cedeaza pe moment la unele analgezice, reapare dupa vreo cateva ore.

Majoritatea medicilor neurologi si neurochirurgi nu se pot pronunta exact referitor la caracterul durerii, Nu pare a fi nici nevralgie Arnold, nici trigemen, nici migrena...ci banuiesc ca ar fi pe undeva un nerv iritat dar nu se stie care sau ca ar fi o tulburare vegetativa nervoasa.

CREDETI CA M-AR PUTEA AJUTA VREUN TRATAMENT NATURIST PENTRU ASA CEVA, SINCER NU MAI STIU CE SA MAI INCERC, PE LANGA FAPTUL CA MA SIMT NEPUTINCIOASA ZILNIC SI AM CAPAT SI O MARE ANXIETATE DATORITA ACESTOR DURERI.
Stiti vreun medic homeopat, care m-ar putea ajuta pe partea neurologica?

Va multumesc mult, si sper sa ma puteti ajuta,

Ioana
11 comentarii
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai bine este sa incercati o combinatie de homeopatie si acupunctura.
0
31-03-2009, ora 10:09
narciss
Nu este medic/terapeut
narciss
sarut mana, si eu am aceleasi simtome da foarte multi ani, numai stiu ca sa mai fac ce sa mai i-au am dureri groaznice, am facut tomagraf, rmn, etc nimic, dar durerile sunt cumplite, cica ar fi nevr de trigemn, arnold, nimeni nu stie, am fost si afara si nimic,

am 37 ani si de 15 ani ma chinui am incercat si acupunctura, hemeopatie.etc, am inghitit tone de pastile, nu mai ma pot concentra sunt deprimat, poate ne auzim, si le punem cap la cap , scuzati exprimare s-au greserile de ortografie, ,

- sarut mana si multa sanatate fara dureri de cap
0
31-03-2009, ora 11:22
cioana_iulia
Nu este medic/terapeut
cioana_iulia
As vrea sa iti dau un raspuns.Durerea de cap se trateaza, numai ca din pacate la noi in tara medicii neurologi sunt cam incapabili de asa ceva. Am trecut si eu prin destule aventuri de genul "domnisoara nu aveti nimic", sau "durerea asta trece de la sine, sau sunteti foarte stresata" si prin nu mai stiu cate explicatii, ca la un moment dat am ajuns la disperare de atata incompetenta. Si vreau sa iti zic ca am fost la nu stiu cati neurologi. Din pacate, tratamentul durerilor de cap e la pamant la noi.

Eu de curand nu mai sunt in tara, ci in Germania si am fost la o clinica specializata pe dureri de cap si mi-au pus diagnostic de "tension type headache", asta s-ar traduce durere de cap du caracter constrictiv. De vreo 2 saptamani fac tratamentul care trebuie, si observ ca durerea incepe sa cedeze. Inclusiv eu sunt socata de acest rezultat vreau sa iti zic. Momentan iau Amitryptilin 3 * 25 mg/ zi. Aceste medicamente sunt antidepresive triciclice, care intr-adevar s-a dovedit in numeroase studii ca au efect miraculos in durerile de cap. Se dau si in depresie, dar multi specialisti la ora actuala le folosesc in cantitati mici pentru tratamentul durerii. La inceput ce de aici au crezut ca am Hemicrania Continua (asta este alt tip de durere de cap) si mi-au facut test cu medicamnte speciale pentru tratamentul acestui tip de dureri, ca sa exclud asa ceva.
Eu in toamna am fost in tara si la un neurochirug in Bucuresti care m-a ajutat foarte mult in privinta durerilor de cap. Acest medic se ocupa in special de terapia durerii si mi-a facut niste infiltratii (injectii) in anumite locuri in cap si pot sa zic ca m-am simtit foarte bine dupa ele. Si am scapat de dureri in anumite parti. Daca ai cumva nevoie de numele lui poti sa imi dai addresa ta de mail si sa iti scriu numele lui, sau cum poti lua leg cu el.

Si chestia cu depresia este eplicabila, orice om care are asemenea dureri ajunge la disperare la un moment dat. Oricum trebuie sa nu te lasi batut. Se rezolva daca mergi cu incredere inainte !!!!!
0
19-08-2009, ora 15:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
iulia :
Ok, au trecuta atatea luni de la inceputul acelui tratament (chimic).
Au trecut intradevar durerile ?

Din pacate astfel de medicamente si tratamente moderne nu fac altceva decat ca anestezieze nervii cu tot felul de substante incat durerile sa nu mai fie simtite, in timp ce cauza lor ramane in corp mai departe.
Acest lucru se poate face des si cu cafea, dar ca si medicamentele va distruge nervii si mai mult.
Durerile de cap nu se vindeca prin distrugerea nervilor care le fac simtite.
Tratamentul de mai sus este din pacate tot o abordare pur simptomatica.
1
21-01-2012, ora 18:24
FLORINa radu
Nu este medic/terapeut
FLORINa radu
buna ziua.ma numesc florina.si as vrea sa va spun ca am dureri groaznice de cap ce vin insotite de ameteli.anul trecut din cauza durerilor am ajuns la doctor.mi_au spus ca am racit foarte puternic dar am si o sinuzita frontala.am luat trat.pentru sinuzita la_m terminat am terminat si cu sinuzita, dar durerile de cap tot nu mi_au trecut.sint la de groaznice, dar parca mai dure.am fost la un alt medic specialist, si ma_a pus un diagnostic de cervicala, ceva de punct arnold parca asa ceva.am luat alt trat.pentru cervicala, mi_a trecut un timp.apoi durerile de cap au revenit.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si unde sa mai merg, ce analize sa fac, sa scap de dureri.cred ca imi fac probleme si la ficat de cite medicamente pentru dureri de cap iau zilnic.astept raspuns si va multumesc frumos.
0
21-01-2012, ora 21:23
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un tratament homeopatic sau prin acupunctură ar fi fost foarte indicat în loc să vă intoxicaţi cu antibiotice şi antiinflamatorii. Dar nu este târziu nici acum să începeţi. Better late than never.
0
29-09-2013, ora 11:43
Andreea Raluk
Nu este medic/terapeut
Andreea Raluk
Iulia, imi poti spune, te rog numele clinicii din Germania?Multumesc
0
01-12-2013, ora 12:44
Loredana diana
Nu este medic/terapeut
Loredana diana
bna, in urma cu 2 ani am avut un accident, o masina ma lovit s prin urmare am dat cu capul de bordura si mi sa spart capul la creierul al mic, nu a fost foarte rau capul spart aveam nevoie doar de 2 copci s am refuzat sa fiu cusuta acolo, dupa 2 luni m_am dus da mi_am facut tomograful la cap, dar nu mia iesit nimic la el, deoarce doctori mi-au zis k nu se vindecase rana la cap s nu aveau cum sa imi iei ceva clar la acest tomograf, dupa un timp m-am dus la un neurolg accesta mi-a dat o reteta cu niste vitamine ptr cap s niste medicamente impotriva durerilor de cap zicandu-mi k nu am nimic, dar pe mine ma doare capul mai mereu s orice medicamente as lua nu imi alina durera de cap s aceste dureri ma tin timp de 3-4 zile cate odata s mai mult', spuneti-mi s mie ce credeti ca am
0
03-12-2013, ora 15:08
anandine
Nu este medic/terapeut
anandine
Am avut si eu simptome de migrene, daca nu iau/laum ketonal, nu imi treceau o saptamana intreaga. Efectiv nu se opreau nici daca ma odihneam. Simteam de multe ori ca e o tensiune groaznica in interior dar nu imi trecea cu nimic. Am o cunostinta care avea aproape aceleasi simptome ca si tine si ea veeda si un fel de linii aurii la durere si nu putea face nimic din cauza tensiunii sau a durerii, mai ales in zona tamplei stangi. Tot acolo am avur si eu probleme. La fel a patit si ea cu medicii, eu la fel, si cautand pe net, a dat de niste articole si cauza era un fel de insuficienta oxigenare a creierului cu oxigen sau proasta circulatie a sangelui...si a mers, asa cum spune domnul, la un medic de acuounctura si i-au disparut efectiv durerile si starile groaznice. Vreau sa spun ca i se facea rau la fel si mie atunci cand durerile erau foarte mari. Cred ca homeopatia si medicina alternativa, care dainuie de sute de ani e mai de incredere decat intoxicatia cu pastile si mai ales antidepresive. Se stie ce efecte adverse pot da unora.
0
20-12-2013, ora 23:07
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru ca foarte multa lume are simptome ca cele descrise in mesajele de mai sus, vreau sa vin cu cateva precizari: in aceasta situatie e bine sa apelati la un medic cu experienta in probleme de coloana vertebrala cervicala. Acesta va va recomanda sa faceti acele investigatii imagistice pe care le va considera potrivite pentru cazul dumneavoastra si in functie de rezultatul scanarilor, va va recomanda si un tratament corespunzator. In probleme de afectare a coloanei cervicale, dureri de cap, dureri in zona cervicala, ameteli, vertij, scaderea vederii, a auzului, sunete in urechi, scaderea atentiei, a memoriei si a capacitatii de concentrare, foarte bune rezultate dau tratamentele homeopate individualizate pentru fiecare caz in parte. Acestea nu au contraindicatii si nu au efecte secundare. De asemenea pot fi folosite acolo unde alte tratamente nu pot fi folosite datorita unor boli asociate pe care le mai are persoana in cauza.Cu tratamentele homeopate rezolvarea problemei dumneavoastra e mult mai aproape de dumneavoastra decat credeti. Cu stima si respectul pe care vi-l port tuturor :
dr Petre Muresan
0
17-02-2014, ora 03:57
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Vreau sa mai adaug faptul ca am avut pacienti cu dureri de cap foarte vechi, de peste 10 ani si care au facut tot felul de tratamente si nu au reusit sa scape de aceste dureri. Ceea ce i-a ajutat cu adevarat a fost tratamentul prin mezoterapie homeopata. Cu acest tratament s-au rezolvat foarte multe cazuri care altfel nu au avut si nu si-au gasit nici o rezolvare prin alte metode. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  •