Durere de dantura si obraz care tine de aprox 6 sapt !

02-08-2013
DianaFM
Nu este medic/terapeut
DianaFM
In prima saptamana am avut niste senzatii de 'curentat' in dreptul molarului dreapta jos (sper ca l-am precizat corect) care era defapt un rest de masea, la inceput usoare, apareau mai mult cand ma spalam pe dinti cand consumam ceva acru spre ex.
In a doua sapt aceste senzatii de curentat au inceput sa apara alaturi de o senzatie f puternica de arsura in obraz ca si cum ceva urca din gingie spre tampla.Aceste dureri apareau cand vorbeam, mancam, chiar si in somn.Iar primul reflex era sa deschid gura foarte mult si sa masez tampla, ma calma.Intre timp am sunat-o pe dentista mea pentru ca nu eram in tara sa ma sfatuiasca ce pastila sa iau pana ajung acasa.Am luat doua cutii de augmentin 500 mg ibuprofen, aulin.
In a treia sapt am ajuns acasa si mi-au fost extrase acele resturi de molar.Exctractia a fost foarte usoara a durat max 10 min, intr-o ora sangerea s-a oprit fara nici un fel de probleme.Dupa aproape 3 sapt de chinuri aceea a fost prima zi in care nu am avut nici o criza de durere.Incepand cu a doua zi dupa extractie durerile au revenit din ce in ce mai si mai indelungate
In sapt nr 4 am facut o radiografie panoramica sau cel putin asa imi amintesc eu ca a numit-o doamna doctora.Mi-a spus ca totul este in regula pe radiografie La recomandarea doctorului am mai luat o cutie de augmentin 1g 1 cutie de vidan si ketonal la durere.Vidan mi-a recomandat crezand ca am o problema la glandele salivare.
In sapt 5 mi s-a spus ca a gasit o mica pulpita la molarul 2 jos dreapta(langa extractie) si ca este necesar sa scoata nervul.Tin sa mentionez ca intre timp, nu stiu exact cand, la declansarea crizelor de durere la inceput simteam o presiune puternica in jurul aceste masele si niste pulsatii foarte dureroase care apoi se imprastiau in obraz spre tampla si sub ureche.In urma cu 6 zile mi-a scos nervul de la acea masea, dar simptomele au ramas la fel.Dupa care in urma cu 4 zile m-a examinat o alta doctora care mi-a spus ca durerile din obraz vin de la o semi-fractura de mandibula sau ceva de genu (dupa consultatie durerile erau prea mari ca sa mai inteleg ceva).Mi-a prescris o reteta cu :midocalm, no-spa, diclofenac gel si nurofen forte.A doua zi am revenit la cabinet pentru obturatie de canal, si pentru ca ma durea mi s-a scos pansamentul mi s-a mai pus antibiotic urmand sa astept sa isi faca efectul.
Acum maseaua nu ma mai deranjeaza, dar inca am acele dureri in obraz.Pe interior am cateva umflaturi mici.Uneori maxilarul se misca singur stanga-dreapta usor sau se inchide fortat daca tin gura intre-deschisa, iar azi-noapte m-am muscat in somn de obraz pentru ca este foarte umflat in interior practic sta intre masele si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc anticipat celor care aveti rabdare sa cititi tot ce am scris dar vroiam sa descriu cat mai exact situatia.Va rog sa imi spune-ti daca aveti idee care este problema si care ar putea fi rezolvarea pentru ca deja nu mai rezist durerii si nu stiu ce sa mai fac.
5 comentarii
0
07-08-2013, ora 13:26
maryro2002
Nu este medic/terapeut
maryro2002
Si eu am patit ceva asemanator. Am multe masele lucrate si lipsa, deci am probleme cu dantura, dar ca acum nu am mai simtit durere si apoi se spune ca atunci cand apare abbcesul maseaua nu mai doare. 3 saptamani am indurat durere, mi s-a pus un pansament am luat augmentin, inca zvacneste dar nu ma mai doare asa tare. Inainte de a merge la doctor am pus si tamaie, cat o tineam in masea nu ma mai durea cand o scoteam ma innebunea durerea.Acum astept sa se termine infectia si sa-mi termin lucrarea sau sa o scot cu totul.In timp ce am facut tratamentul cu antibiotic am luat nurofen forte, se poate lua cate 3 pe zi nu ca la ketonal sau ketorol, nu mai stiu pe care l-am luat.
Nu ma pricep la ce aveti dvs dar nu e de glumit cu miscarea maxilarului aiurea, trebuie sa faceti radiografie si analize, acum apar tot felul de boli noi, nu trebuie sa va lasati.
Sanatate.
0
28-08-2013, ora 13:41
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Simptomatologia este plurifactoriala, nespecifica. Trebuie largita aria investigatiilor, recomand investigarea relatiilor ocluzale, articulatiei temporo-mandibulare, tesuturilor moi si glandelor anexe ale cavitatii bucale.
0
29-08-2013, ora 19:25
DianaFM
Nu este medic/terapeut
DianaFM
Multumesc pentru raspuns.Intre timp aproape am rezolvat problemele, am avut mandibula deplasata care cu ajutorul unui domn osteopat a fost asezata la loc, iar in urma unei consultatii la dr neurolog mi s-a pus diagnosticul de nevralgie de trigemen.Dupa tratament cu carbamazepina aproape am scapat de dureri.
0
27-06-2015, ora 17:29
Cappadonna
Nu este medic/terapeut
Cappadonna
Nu mai spuneti "doctora" este incorect, functia nu are feminin se poate spune doamna doctor.
0
07-01-2023, ora 21:18
ramoooo
Nu este medic/terapeut
ramoooo
Bună Diana

A trecut atâta timp de când ai scris pe forum, totuși sper sa intri s îmi răspunzi și mie.
Tratamentul cu carbamazepina trebuie sa îl iei mereu, fiind diagnosticata cu nevralgie de trigemen? Sau l.ai luat doar o perioada și ai scapat de acele dureri?

Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: