Durere de gat (il trosnesc mereu)

20-09-2009
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
In aceasta vacanta de vara am stat cam mult la PC, chiar si inainte de vacanta si la un moment dat, cand m-am trezit intr-o dimineata ma nu puteam sa intorc gatul deloc, simteam o durere foarte mare in zona spatei(de la spata pana in zona capului (la creier)). Dimineata urmatoare am observat ca daca imi trosnesc gatul nu ma mai simt acea durere pe care am spus-o mai sus, si de atunci ii tot trosnesc gatul dar problema este ca am capatat si un tic nervos, si chiar si acum daca stau mai mult de o ora in fata calculatorului simt ca mi-a amortit gatul, chiar daca eu il misc, nu il tin nemiscat in fata calculatorului, dar daca il trosnesc pana la urma isi revine. Intrebarea mea ar fi, cum as putea sa scap de acest tic nervos (trosnirea gatului) si cum sa scap de durere ca sa nu-l mai trosnesc?


Va multumesc pt atentie, astept un raspuns!!
4 comentarii
0
20-09-2009, ora 22:25
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Am uitat sa mentionez ca am numai 16 ani
0
20-09-2009, ora 22:53
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Problema este ca ochii nu pot focaliza clar pe ecranul calculatorului, si muschii gatului incearca permanent sa puna capul in pozitia buna, de aici durerea. Solutiile sunt un monitor de calitate, ochelari antireflex ptr. calculator, privitul de la distanta mai mare, privitul usor in jos (de exemplu scaunul sa fie mai inalt), sa nu existe lumini care se reflecta in monitor, sa se faca pauze cam la fiecare o jumatate de ora in care privirea sa fie indreptata spre un obiect cat mai indepartat si sa se faca cateva exercitii pentru muschii gatului, in spatele monitorului sa existe ceva lumina (sa nu fie monitorul pe fond intunecat). Ar fi bun si un consult oftalmologic, sa vada daca trebuie ochelari (probabil ca nu trebuie, dar oricum nu strica).
Multa sanatate!
0
21-09-2009, ora 11:33
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Am si ochelari de vedere cu dioptrii (la ochiul stang -1.00, la ochiul drept -0.50) + protectie pentru calculator, la calculator stateam destul de departe, de vre-o 2-3 saptamani mi-am achizitionat un laptop si stau putin mai aproape la el, scaunul il tin aproape sus de tot ridicat, si stau cu fata la fereastra (ma refer ca monitorul laptopului este intr-o zona luminoasa, si din cand in cand imi mai arunc ochii pe fereastra, o problema u stiu daca ar fi dar eu acum un an in vacanta de vara am suferit o schibare destul de mare in sensul ca am crescut foarte rapid si de la 165-170 cm am ajuns la 185-186 si inca vad ca nu ma opresc din crestere (adica asa mi se pare mie si celorlalti :) este posibil sa fie si de la asta ?)
0
21-09-2009, ora 11:36
Vyrgyl
Nu este medic/terapeut
Vyrgyl
Si cum as putea sa scap si de acel tic nervos, nu mi-a atras atentia nimeni decat tata de acest tic, dar pe parcurs ma astept sa imi spuna si alta lume, si mie se pare putin cam jenant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au evaluat eficiența lidocainei pentru durerile cervicale
  •