Durere de masea cu nervul scos

24-04-2017
Ioanandrea
Nu este medic/terapeut
Ioanandrea
Buna ziua! Am si eu o problema!
Acum o saptamana am fost la dentist din cauza unei masele, medicul mi-a facut o radiografie ( a zis ca nu am infectie) si apoi mi-a scos nervul (cu anestezie) si mi-a aplicat o plomba previzore cred ca se numeste.. Am revenit dupa 5 zile parca si mi-a curatat din nou canalele, si mi-a bagat niste firicele si a aplicat tot o plomba de aia.. si dupa o saptamana urma sa-mi puna plomba permanenta..Problema este urmatoarea : ca mi-a cazut plomba aceea si tot ceea ce se vede sunt firicelele aceala bagate pe canale cred.. si ma doare, dar nu foarte tare, dar si urechea de partea maselei... iau paracetamol si in 30 de minute trece... Credeti ca a patruns ceva in interior? ( desi eu nu cred ca sunt fixate destul de bine ) sau asa este normal ?
Va rog frumos un raspuns cat mai rapid sa stiu daca ma duc la medic maine.
5 comentarii
0
24-04-2017, ora 19:26
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, este normal sa fie o durere/ disconfort dupa obturatia de canal ( ''firicelele'' acelea ); de obicei cedeaza la antiinflamator si poate dura pana la doua saptamani. Mergeti la medic, obturatia de canal nu e bine sa stea expusa in gura mult timp; se poate inflitra si poate sa fie compromisa pe termen lung. Vi s-a recomandat sa faceti o radiografie de control dupa obturatie? Succesul tratamentului si obturatiei de canal se vede in timp si depinde de mai multi factori, dintre care unul este sa nu patrunda in canale saliva/ placa bacteriana etc.
0
24-04-2017, ora 23:39
Ioanandrea
Nu este medic/terapeut
Ioanandrea
Nu, nu mi s-a recomandat.Miercuri am programarea...oricum, la fiecare sedinta imi sunt curatate canalele?
Iar miercuri a spus ca imi pune plomba.. Dar credeti ca patrunde ceva prin acele firicele ?
0
26-04-2017, ora 21:23
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara,

Asa cum a spus si colega mea, nu este inregula daca acea "plomba" v-a picat si obturatia de canal este expusa, pentru ca acolo intra saliva si tot ceea ce mancati si astfel acea obturatie de canal (sau firicelele pe care le vedeti) se infiltreaza si astfel tratamentul facut este compromis.

In mod normal canalele sunt curatate pana se decide finalizarea tratamentului de canal (din ce ati scris dvs, tratamentul de canal, la dvs a fost finalizat, doar ca nu v-a inchis dintele definitiv). Acum ar trebui refacut acel tratament si este recomandat sa faceti o radiografie de control.

O seara buna.
0
06-05-2017, ora 13:31
Ioanandrea
Nu este medic/terapeut
Ioanandrea
Problema este ca si acum ma doare maseaua (de cand a inceput sa mi-o lucreze de fapt) Si as vrea sa stiu daca este normal sa ma doarea dar.. doar dimineata 1-2 ore o durere usoara, rezist fara pastile dar este enervanta. Sper ca nu am infectie ca am facut radiografie si a spus ca e ok (radiografie inainte de prelucrarea maselei)
Este normal?
Astept raspunsul repede, va rog.
0
14-05-2017, ora 20:08
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, cum v-am mai spus este normal sa va doara. Chiar si dupa obturatia definittiva de canal este posibil sa mai aveti dureri...de la cateva zile pana la 1-2 saptamani...dureri ce apar la masticatia in acea zona, la contactul periutei cu dintele respectiv. Acum, cum va mai simtiti?

O seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul