durere dinte

22-01-2017
nicujr
Nu este medic/terapeut
nicujr
Buna ziua,
Am o problema dentara.
Am un dinte care are doar radacina si are si un stift implantat pe ea pt a fi reconstituit. Dar ma doare tare la atingere; radiografia arata ca radacina nu are nimic. Din cauza ca ma doare nu pot sa pun coroana pe stift pt a completa dintele. Am mai avut o perioada din anul trecut un alt stift cu coroana pe aceasta radacina dar l-am dat jos ca ma durea si atunci. Practic, aproape tot timpul cu stift cu coroana pe el ma durea si cand le dadeam jos nu ma mai durea. Asa, cu radacina si fara stift cu coroana pe ea nu ma doare dar este inutil. Acum am doar stift implantat pe ea si ma doare la o mica atingere. Daca mai pun si coroana ma va durea cel putin tot asa daca nu mai tare iar de mancat pe el nici nu poate fi vorba. Cand am avut primul stift cu coroana pe radacina anul trecut, nici atunci nu mancam pe el.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac? De ce ma doare si de ce are acest comportament? E de scos radacina?
3 comentarii
0
23-01-2017, ora 16:37
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
E posibil sa fie vreo fractura sau fisura pe radacina care nu se observa si aceea sa va dea durerile.Aveti vreo radiografie recenta?O puteti pune aici sa o vedem si sa va zicem ceva mai clar sau sa mergeti direct la un medic endodont specializat doar pe tratamentele de canal si amplasarea acestor stifturi pe canale si el sa va spuna cu exactitate ce este acolo. O sa i putem arata si noi medicului nostru endodont radiografia daca ne-o trimiteti.
Sugestia mea este sa aflati motivul durerii si abia apoi decis ce sa se faca, dar nu mai faceti o noua coroana pana nu va lamuriti, pierdeti si timp si bani inutil.
Multumesc!
0
24-01-2017, ora 16:02
nicujr
Nu este medic/terapeut
nicujr
Buna ziua,
Daca e vreo fractura sau fisura pe radacina care nu se observa se mai poate face ceva ?
Multumesc!
0
27-01-2017, ora 10:12
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna ziua, asa cum v-a raspuns si colega mea, trebuie sa va faceti o radiografie strict in zona respectiva. Pe radiografie se observa fracturile radiculare orizontale sau oblice, dar si cele verticale. Fisurile se observa destul de greu si este nevoie sa consultati un medic specialist=endodont.

Zi frumoasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •