Durere dinte vecin după plombare.

01-12-2017
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Buna seara, am o problema ciudată, in urma cu o săptămână am fost la dentist pt o măsea, mai exact molar 2(daca nu mă înșel)dreapta sus, a fost o carie mărișoară, dar nu ajunsese la nerv, adică nu era adâncă ci doar puțin cariata. In fine, mi-a curățato caria (precizez inca o data, era doar puțin cariata, nu avusesem durere la ea, ci doar simțeam că e găurită), deci fara curățare canale. Mia curățat caria, mi-a pus materialul etc, știți dvs procedura.Tot ok. Am ajuns acasă, nu am mâncat pe ea 2-3 ore la recomandarea doctorului, nu am făcut nimic ieșit din comun, am respectat toate indicațiile doctorului ( înafara de fumat). După 4 ore am mâncat și am încercat să mănânc pe ea, dar am simțit durere, ok, de teamă nu am mâncat pe partea accea 3-4 zile, problema sta in felul următor: și astăzi după o săptămână mă doare, DAR am constat că de fapt NU măseaua plombata mă doare, ci vecina ei (molar 3) măseaua de minte. Mă doare daca mănânc pe ea, sau in timpul zilei dureri foarte usoare. Se poate sa fi fost afectată măseaua vecina, când mi-a fost plombata maseaua cariata? Țin să precizez că cu molar 3 nu am avut probleme până când nu mi-a fost plombata molar 2. Multumesc
4 comentarii
0
01-12-2017, ora 10:23
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Cel mai bine ar fi sa faceti o radiografie la cei doi dinti pentru a vedea gradul de afectare al fiecaruia.
Uneori exista carii in oglinda, adica pe doi dinti alaturati, se cariaza unul si apoi caria migreaza si la dintele vecin.
0
01-12-2017, ora 15:16
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Mulțumesc pt răspuns.
0
04-12-2017, ora 13:15
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Se prea poate sa fie ceea ce v-a spus si colega mea mai sus, sau poate maseaua de minte are o alta problema si umblandu-se la maseaua vecina sa se si acutizat ceva ce oricum era acolo.
Verificarea radiologica este o varianta foarte buna care va trebui insotita de parerea unui specialist.
Ne puteti pune radiografia si aici.
O zi buna!
0
04-12-2017, ora 20:37
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Va mulțumesc. In data de 13 am programare și voi vedea problema. O sa răspund din nou aici pt cei care poate vor avea problema aceasta.
In legătură cu măseaua de minte, durerea persista doar la atingere, doar când ating un colțișor de la ea dinspre măseaua plombata, aparerere moderată. In rest nu simt durere și nu vad sa fie cariata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •