durere dupa scoatere amigdale

03-06-2011
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Buna ziua,
Am efectuat operatia de extirpare a amigdalelor pe 28 aprilie. Am avut niste dureri crunte primele 10 zile, dupa 7 zile nu-mi cazusera nici cojile acelea albe. Dupa aproape 2 saptamani am inceput sa manac si sa beau normal. Azi de dimineata m-am trezit cu dureri in locul unde au fost ele, mai mult cand inghit de ma dor si urechile si imi pocnesc. Dupa operatie mi se lipeste limba de cerul gurii acolo in spate spre omulet. Daca vreau sa-mi curat dimineata gatul si sa expectorez nu pot, ceva ma impiedica in spatele omuletului. Cand imi clatesc dimineata gatul de asemenea parca am o piedica acolo. De ce am senzatiile astea? De ce ma doare in gat in locul amigdalelor atunci cand inghit si cand vorbesc? Mentionez ca dorm cu gura deschisa, ma trezesc infundata. Multumesc!
10 comentarii
0
03-06-2011, ora 23:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergi la un consult ORL ( mai bine la medicul care tea operat )
poti face cateva poze cu faringele..si sa le trimiti pe mail
0
03-06-2011, ora 23:16
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Multumesc! Acum a trimis poze catre mail-ul dumneavoastra. Ma doare locul unde au fost amigdalele, am luat un nurofen de raceala si am baut un ceai si mi-a mai trecut. M-am uitat cu o lanterna si am vazut ca am niste coji galbui acolo. In ultimele luni am luat obiceiul de a respira mai mult pe gura, fara sa-mi dau seama ma trezesc cu "gura cascata", dimineata ma ustura foarte tare, ma trezesc cu nasul infundat. Seara la culcar imi pun in nas fie vit a uleioasa fie pnosol daca sunt deja infundata, iar in gat spray hexoral. Am facut si imprudenta de manca seminte prajite si cred ca mi-am iritat gatul. In rest, sunt destul de ingrijorata ptr ca desi m-am operat nu inceteaza probleme cu gatul: usturime/durere, etc
Noapte buna!
0
04-06-2011, ora 07:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergi la medicul care a operat amigdalele. sa vada ce este acolo pe faringe si il rogi sa.ti investigheze si nasul.. poate trebuie si acolo rezolvat ceva chirurgical
0
22-10-2011, ora 13:48
denisa21
Nu este medic/terapeut
denisa21
Buna ziua! Am fost operata de curand de amigdale ( aceasta este a 5-a zi ) si pot spune ca am fost destul de multumita de interventie. Pe partea stanga doctora a trebuit sa cauterizeze rana si probelma este ca am dureri ingrozitoare si frecvente pe acesta parte. ( gat, urechii si cap). Este normal ca rana cauterizata sa provoace dureri atat de mari? Nu pot sa mananc iar noaptea ma trezesc din somn aceste dureri ( repet faptul ca pe partea dreapta nu am dureri decat la inghitire ). Va rog mult sa ma ajutati. O zi buna
0
22-10-2011, ora 14:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. e normal sa fie dureri 10-14 zile
gargara si tab de supt ( tantum verde)
0
22-10-2011, ora 14:28
denisa21
Nu este medic/terapeut
denisa21
Multumesc frumos ! Nelamurirea mea este daca cauza durerilor pe partea stanga este cauterizarea? Ce pot manca fara sa imi provoace dureri si cate fiole de algocalmin se pot inghitii intr-o zi? ( durerile pe partea stnaga sunt cu adevarat de nesuportat ).
0
22-10-2011, ora 15:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
algocalmin injectabil 3-4 pe zi
1 fiola de xilina in putina apa si faci gargara cu acea solutie..amorteste si nu mai doare
mancare moale si usor calda
fara acru, acidulate si citrice
0
22-10-2011, ora 18:46
denisa21
Nu este medic/terapeut
denisa21
Tot nu mi-ati spus daca zona cauterizata cauzeaza aceste dureri? Voi tine cont de sfaturile dumneavostra. Va multumesc mult si numai bine.
0
20-11-2011, ora 22:56
jenoset
Nu este medic/terapeut
jenoset
pt denisa si pt alti operati de curand.eu am fost operat de 6 zille si eu am dureri cumplite ma trezeam di somn, eu iau agocalmin injectii pt durere, de cateva zile iau ketonal sunt ft puternice dureaza aproape 24h, altfel nu puteam manca.sa citesti prospectul inainte sa nu fi alergica sau sa vb cu un medic inainte.
0
08-01-2018, ora 14:44
anaaa16
Nu este medic/terapeut
anaaa16
Buna. Și eu m-am operat vineri de amigdale, operația in sine a fost ușoară și a trecut repede. Dar durerile de după operație, m-au terminat. Este a 3a zi de la operație și am dureri groaznice la înghițire. Peste noapte Ma trezesc ca ma dor si urechile, capul, chiar și maxilarul. Ce imi propuneți să iau sa scap de aceste dureri?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: