Durere gat severa brusca+flegm uscat urmat tuse si urechi infundate durere la nivel gingie | Forumul Medical ROmedic

Durere gat severa brusca+flegm uscat urmat tuse si urechi infundate durere la nivel gingie

25-11-2013
alex16ss
Nu este medic/terapeut
alex16ss
A pornit cu o durere brusca acuta acum 2 saptamani, fara sa fi baut ceva rece sau sa fi fost expus frigului in mod special, cu expectorare de flegma relativ uscata. Am mers la medicul de familie si mi-a recoltat si din gat de siguranta (dar nu m-a anuntat de rezultat). intre timp mi-a scazut gatul in intensitate si s-au infundat urechechile - una foarte tare si cealalta moderat. A trecut si acest simtop a urmat tuse, iar acum de 3 zile m-a luat o durere de gingie. Am presupus initial ca este din cauza spalatorului bucal, dar durerea pare ca s-a mutat de la gingia dintelui dintre central si canin, undeva la nivelul molarilor 2 (de lapte, nu am permanent in loc) si 3, dar se simte si pe toata distanta. Maselele de minte le-am scos pe toate anul trecut cu success, deci nu e acesta motivul. Gingia este relativ roz, neimflamata, deci nu poate fi vorba de o infectie care sa fi pornit din gura.
Medicamente folosite:
Spray pentru gat (Difflam Spray)
Tyrozets
Strepsils intensiv
Halls Max

Fervex (aveam din loturile foarte vechi, dar neexpirate, dinainte sa fie retrase)
Debeenchams (similar cu fervex ca si compozitie)
Paracetamol
Ibuprofen
Nurofen + (cu codeina)

Medicamentele de acelasi fel au fost luate separat, nu in acelasi timp

Singurul 'leac natural' care a avut oarece efect in calmarea durerii la nivelul gingiei a fost castravetele tinut acolo.

Mai am de asemenea de cand am fost la doctor o reteta pentru penicilina pastile, dar dat fiind ca simtomele sau schimbat nu sunt sigur daca sa o ridic sau sa merg iar la doctor.

De mentionat si faptul ca am comandat genigel (amazon) si o sa iau listerine total care de la magazin maine, cele 2 cele mai recomandate din cautarile online facute pe diferite site-uri de specialitate.

Intrebarea este daca as ridic reteta de antibiotic si sa incep sa o iau (doctorul zisese sa o iau daca nu trece deloc gatul, banuit ca ar fi infectie, care intre timp s-a vindecat) pe premisa ca avem de-a face cu o infectie care s-a mutat la nivelul cavitatii bucale sau sa merg iar la doctor si sa il pun la curent cu noile simptome respectiv sa aflu rezultatul recoltarii din gat la care nu am primit vreun rezultat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au evaluat eficienÈ›a lidocainei pentru durerile cervicale
  •