Durere gat si ureche

10-09-2017
Giorgia25
Nu este medic/terapeut
Giorgia25
Buna seara, ma doare gatul si urechea de 6 luni, am fost la 3 medici Orl fiecare mi-a dat diagnostic diferit ultimul a fost Congestie faringiana, am primit tratament 7 zile cu zinat, brufen si hexoral si nici o ameliorare este la fel, mentionez si faptul ca acum cateva zile mi-au iesit din gat niste bilute de marimea unui bob de maxare ce mirosea foarte urat. Probleme cu dintii nu am ! Sa excluf o problema la plamani am facut si raze au iesit bine. Luni dimineata urmeaza sa fac un exudat si secretie linguala. Sunt disperata nici un tratament nu si-a facut efectul nu stiu unde sa mai merg si ce sa fac ma gandesc la ce e mai rau.
5 comentarii
0
10-09-2017, ora 09:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in gat pot fi diagnostice diferite
si Faringita congestiva si Amigdalita cu cazeum
gatul poate sa doar la fel
DAR cauza ambelor probleme este una.. Alimentatia gresita cu mult acru, acidulat, citric si Reflxuxul gastro-esofagian in somn
daca nu se trateaza cauza. probleme in gat tot apar si se repeta
0
10-09-2017, ora 09:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
faceti si conult la gastrologie...acolo e cauza. refluxul gastro-esofagian
0
10-09-2017, ora 10:11
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!Ceva e total in neregula!Nu exista dureri de gat, dar mau ales de ureche, pe o perioada asa de lunga=timpanul se putea sparge si sa apara si o supuratie auruculara sau este si o artrita, reumatism al articulatiei temporo-mandibulare, vecina cu urechea, o faringita cronica de reflux, cum zice Dl.Dr.Fluieraru, dar poate fi si o siuzita care e cauza la iritatia permanenta a gatului si intretinerea otitei=ati facut o radiografie de sinusuri ale fetei-SAF?.Poate fi stressul de vina, pentru ambele simptome, inclusiv si pt.reflux, deci va trebuie si un exam psihologic.
Pana atunci nu mancati acru, condimente, prea rece sau prea fierbinte, nu consumati alcool, nu fumati, nu stati langa fumatori, nu consumati bauturi gazoase.
Tratament-ranitidina 150 mg de Iasi, 2 tb/ zi inainte de mese, gargara cu apa fiarta cu bicarbonat de sodiu pt.prajituri=1 lingurita/cana de apa, dupa mese si inghititi la final 2-3 guri, apoi 3-4 tb de strepsils intensiv de supt si apoi 30 min nu beti, nu mancatix7 zile Sinutox 300 mg1tbx3 de inghitit 10 zile dupa mese, Alcool boricat 4% de pus in urechi 4 picaturi x2/zi, cu vata la intrare, o ora, 5 zile, apoi inca 10 zile numai seara la culcare si nu intra apa in urechi cand faceti baie-puneti vata inmuiata in ulei alimentari+Xylo nazal spray =1 puf in fiecare narax3 zix10 zile, si suflati nasul nara cu nare, dupa 15 min.Sanatate si mai vbim
Elena Latcan
0
13-09-2017, ora 11:40
Giorgia25
Nu este medic/terapeut
Giorgia25
Acum astept rezultatele analizelor de exudat faringian si secretie linguala, apoi daca e nevoie ma voi duce si la gastro, durerea de gat sa mai ameliorat cat de cat dar urechea inca ma doare iar sub mandibula am o umflatura care doare cand o apas iar durerea merge spre ureche. Sper sa gasesc cauza durerilor pentru ca m-am saturat sa merg la doctor si sa iau medicamente fara nici un rezultat. Va multumesc pentru sfaturi, am sa revin cu noutati dupa urmatorul consult !
1
18-01-2018, ora 13:56
Mario Dia
Nu este medic/terapeut
Mario Dia
Aș vrea și eu să știu ce rezultate ai primit pe că am aceeași problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •