Durere genunchi drept

10-11-2015
Robert B
Nu este medic/terapeut
Robert B
Buna ziua. Am de maxim o luna o durere la genunchiul drept, in partea interioara. Hobby-ul meu principal este fotbalul si il practic de 4 ori pe saptamana. Am simtit prima data durerea dupa ce am terminat meciul de fotbal, cand urma sa plec si umblam doar, nu in timp ce jucam. In urmatoarele 2 zile imi era greu spre imposibil sa imi indoi/indrept piciorul si ma durea putin cand umblam. Am facut o pauza cateva zile, sa imi revin si durerea s-a diminuat atat de mult incat parca nici nu am avut-o. A ramas doar un discomfort. Am crezut ca a fost doar o intindere si s-a rezolvat, dar a revenit dupa un timp. Se resimte ca si in prima zi. Ce e ciudat e ca nu am durerea mereu. In general simt doar un mic discomfort cand indoi sau indrept total piciorul. Daca umblu, alerg, fac genoflexiuni etc. nu simt nici o durere. O simt cand joc si lovesc mingea mai puternic. Cand sutez, simt in interiorul genunchiului o durere destul de mare, ca un fel de efect de la lovitura. Daca lovesc mingea normal, nu simt. Am banuit ca trebuie sa ma incalzesc mai bine inainte de a face miscare, deoarece eu in general nu faceam decat o alergare usoara inainte si nu fortam primele minute, asa ca acum fac cat mai mult posibil si totul e ok la inceput, doar discomfortul obisnuit, pana sutez o data si incepe iarasi sa doara destul de tare, incat trebuie sa stau putin sa imi revin. Cand se intampla asta, incerc sa mai fac niste exercitii usoare, ca m-am gandit ca ajuta. Am inceput sa ma fac cu diclofenac (stiu ca ar fi trebuit sa ma fac de cand am simtit prima data durerea). Care ar putea fi cauza durerii si ce as putea face ca sa scap de ea? Ar trebui mai bine sa fac un RMN ca sa aflu exact care e problema ? Daca mai trebuie alte detalii, raspund la orice intrebare.
7 comentarii
0
13-11-2015, ora 10:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
RMN-ul are valoare numai daca este prescris in urma examinarii clinice la specialistul in artroscopia genunchiului.
Prin urmare, sfatul logic este sa opriti orice activitate sportiva pana la consultul specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-11-2015, ora 17:53
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna seara,

cel mai probabil din ce descrieti este o leziune de menisc. reveniti cu detalii, iar daca este asa, va sugerez sa nu sariti la artroscopie si sa faceti pauza o perioada.

Mitrulescu Catalin,
medic specialist ortoped
supraspecializare chirurgia mainii
0
25-07-2018, ora 18:02
MarianLS9
Nu este medic/terapeut
MarianLS9
Și eu am aceeași problemă.Ai reușit să o rezolvi?
1
25-07-2018, ora 20:58
Robert B
Nu este medic/terapeut
Robert B
Da. A fost pana la urma un fel de intindere a ligamentelor incrucisate. Nu a avut legatura cu meniscul. Probabil din cauza lipsei de incalzire de dinainte de fotbal mi-am intins candva rau ligamentele. Am folosit anumite creme, dar nu pot spune ca au ajutat. Timp de cateva luni am continuat sa joc fotbal usor cu genunchiera, fara sa fortez, dar durerea nu disparea. Sunt aproape sigur ca solutia a fost ca am facut pauza timp de aprox. 2 luni. In afara de mers, nu am folosit picioarele la altceva. Daca crezi ca ai ce am avut eu, ia o pauza mai lunga.
0
28-07-2018, ora 14:38
MarianLS9
Nu este medic/terapeut
MarianLS9
Eram la un meci de fotbal când s-a întâmplat asta.Nu m-am încălzit foarte bine înainte.Am început meciul și la primul șut puternic pe care l-am trimis am simțit o durere în genunchi.Am stat câteva secunde și am continuat meciul.Nu știam ce se întâmplă deoarece trăgeam la poartă, mă durea câteva secunde după toată durerea dispărea.Nu am mai mers la antrenamente sau la fotbal cu prietenii de atunci.Nu simt nici o durere când fac orice altă activitate înafară de șutat puternic în minge.La tine a funcționat pauza mai lungă?Adică după ai putut juca iar fotbal ca înainte?Și eu m-am gândit să iau o pauză.Nu vreau să merg la medic pentru că nu e ceva grav până la urmă.Mai am o întrebare.Eu fac sală.Ar trebui să renunț și la ea până termin pauza?
1
28-07-2018, ora 22:11
Robert B
Nu este medic/terapeut
Robert B
Dupa cum imi explici, ar fi cam acelasi lucru. Doar ca la mine a ajuns chiar sa ma doara si cand dadeam o pasa prea tare, sa pot pasa doar cu varful. Pentru mine, pauza a facut tot. Am inceput de atunci sa fac mereu o scurta incalzire inainte de a juca. Nu am mai avut probleme de atunci, de fel. Am putut juca ca si inainte. Eu iti sugerez sa iei o pauza de 2-3 luni si apoi sa incerci usor sa joci, pase, suturi usoare etc. Poti sa si folosesti o genunchiera la inceput, ca sa fie sigur. Legat de sala, poti merge, de ce nu, doar sa nu mai faci picioare. Faci doar cardio de exemplu. Daca dupa pauza inca ai dureri, cel mai bine ar fi sa faci un RMN si sa vezi exact ce ai. Sa nu mergi doar pt un consult, ca iti va da doar ceva unguent cu ce sa te faci si iti va spune exact ce am facut eu, adica sa iei o pauza mai indelungata. Daca e o intindere mai severa, cum am avut eu, probabil nu va disparea daca continui sa fortezi genunchiul. Mult noroc.
0
29-07-2018, ora 11:38
MarianLS9
Nu este medic/terapeut
MarianLS9
Mersi mult frate.Chiar m-ai ajutat.O să iau o pauză mai lungă și sper să se rezolve.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: