Durere genunchi (rotula)

25-03-2010
Rahbert
Nu este medic/terapeut
Rahbert
Salutare. De ceva timp (ceva ani as putea spune) ma tot doare genuchiul drept(doar dreptul) cand stau cu el indoit o perioada mai lunga de timp (dupa 2 ore).Nu ma deranjat chestia asta pana acum cand parca ma doare mereu cand stau putin mai mult pe un scaun. Este o durere suportabila, nu stiu cum sa va explic mai mult un discomfort decat o durere, si nu am scapat niciodata de ea.in ultimul timp (4luni) alerg cam de 2 ori pe sapt cate 20-30min, deci miscare as face, altceva nu stiu ce sa fac. Multumesc.
2 comentarii
0
25-03-2010, ora 09:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate pacient,
De obicei problemele genunchiului apar de la excesul de miscare si nu de la lipsa ei. Fireste ca sporturile extrem de agresive pentru genunchi, cum sunt jogging-ul sau foot-ball-ul pot provoca simptomele descrise.
Mai conteaza si varsta, sexul, greutatea/inaltimea, tipul profesiei, sporturi in antecedente, probleme reumatologice, metabolice sau de alta natura.
Numai un examen clinic local, practicat de catre un specialist al genunchiului, va elucida situatia, fie ca este vorba despre o simpla suprasolicitare sportiva, fie ca este vorba despre o leziune meniscala, ligamentara sau cartilaginoasa, fie ca este, pur si simplu, o artroza incipienta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-09-2011, ora 23:22
andreiandrei4
Nu este medic/terapeut
andreiandrei4
De o saptamana si putin, simt o durere (suportabila) in zona rotulei (imi pare ca atat sub cat si deasupra ei), la genunchiul stang.Mergeam pe strada si ma durea genunchiu, m-am asezat intr-un picior si m-am rasucit putin, a trosnit galagios, dar nu m-a durut, iar durerea a continuat.Se intampla sa nu ma doara deloc cand merg (ma doare doar atunci cand merg), dar cateodata simt ca genunchiul nu e in regula, adica se simte altfel, mai incordat, fata de celalalt.REPET faptul ca nu ma doare aproape deloc si ca il simt altfel doar cand merg.M-am "studiat" si nu vad sa fie umflat sau sa aiba o forma diferita, dar mi-e frica de ce s-ar putea intampla, mai ales ca acum cateva saptamani am aflat ca trebuie sa fac o operatie si la umar.Care ar putea fi problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: