Durere in partea stanga si umflatura a coastelor !

08-03-2013
Crixus
Nu este medic/terapeut
Crixus
Buna ziua ! Am nevoie de ajutor intr-o problema si de un raspuns cat mai clar daca se poate. In continuare, explicatia problemei, de ceva timp am simtit un disconfort in zona stanga, mai precis in zona ultimelor coaste insotita de o umflatura sau deformare sa ii zic a coastelor vizibila mai mult in pozitia culcat ce s-a accentuat cu trecerea timpului. Tin sa mentionez ca simptomele au fost periodice si nu permanente. Insa de acum doua zile am avut dureri ascutite tot in zona aceasta si acum simt o senzatie de plin si un disconfort. Precizez ca sunt tipul sportiv si as vrea sa stiu daca sportul are vreo legatura cu problema sau daca e vorba despre o splenomegalie.
Am mai facut ecografie acum cateva luni cand mai avusesem momente de disconfort, dar am facut-o doar de 'control' cum se zice si nu a reiesit nimic anormal.
Asa ca va rog ajutati-ma cu un sfat, ca sa stiu doar problemele la care sa ma astept ! Va multumesc !
19 comentarii
0
12-03-2013, ora 16:30
roleli86
Nu este medic/terapeut
roleli86
Aceeasi problema o am si eu...doctorita mi-a spus ca e posibil sa fie o nevralgie intercostala pentru care fac acum tratament, desi sunt f speriata. Daca mergi la dr, posteaza si spune-mi ce ai rezolvat, te rog!
0
17-03-2013, ora 20:31
Crixus
Nu este medic/terapeut
Crixus
La mine diagnosticul a fost colon iritabil, dar asta a fost in urma altor simptome, durerea de la coaste provenind de la faptul ca ridic greutati ( posibil tot o nevralgie intercostala ca la tine ) si am si putin rahitism la coastele de pe partea stanga, motiv pentru care sunt putin mai proeminente fata de partea dreapta.
Cand apar probleme, cel mai bine e sa asculti sfatul medicului, pentru ca ne putem forma tot felul de opinii false si incercam sa ne punem un diagnostic singuri !
Nu stiu daca e aceeasi problema cum ai zis, dar sper ca ti-am fost de ajutor !
0
14-06-2013, ora 13:20
danncoman
Nu este medic/terapeut
danncoman
salut, am facut si eu o ecografie si mi-a gasit splenomegalie gr2, sunt in aceeasi situatie ca si tine, fac si eu sport, sala, ridic greutati, e contraidicat sportul pentru acest dioagnostic? daca cunosti mai multe detalii referitoare la relatia dintre splenomegalie si sport ma-i ajuta mult. merci
0
15-11-2017, ora 19:44
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Da. Când nu se știe ce este, îți bagă pe gat diagnosticul de colon iritabil. Și cu asta s-a scos. Așa am pățit și eu. Mă durea rău în partea stângă a abdomenului. Luni de zile am suferit și sufăr în continuare. M-a pus de am făcut de 3 ori colonoscopie. Am făcut de asemenea endoscopie., 2 ecografii, analize de tot felul. Și nu reieșea nimic că aș avea. Tot îi dădea înainte cu colonul iritabil! Apoi am avut noroc că am dat de o doctorița de interne care m-a trimis să fac tomografie abdominala și pelvina. Și acolo a reieșit ca situația nu era prea roză. Mi-A ieșit bloc adenopatic lipit de pancreas și multe adenopatii abdominale. Deci în România depinde ce Noroc ai în privința medicilor. Dacă nu ai noroc să dai de un medic bun, care să își dea interesul și să își facă meseria cu dragoste de oameni, ai toate șansele să mori cu zile.
1
22-11-2017, ora 21:39
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
As dori sa stiu daca ai primit un tratament pt aceste adenopatii.
0
22-11-2017, ora 22:20
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Nu am primit nici un tratament până acum pentru adenopatii. Sunt programată săptămâna viitoare, la medic chirurg pentru consultație. Unde se va stabili când îmi face internarea pentru biopsie ganglioni pentru a se vedea de ce natură sunt și apoi stabilit ce e de făcut.
1
23-11-2017, ora 21:42
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
N-as vrea sa te supere intrebarea, ce varsta ai si cum stai cu greutatea, e posibil sa fie si tesut adipos?
0
24-11-2017, ora 08:33
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Am fost intradevar obeza. Am 55 ani.In iunie aveam 96 kg. Din cauza bolii, a suferinței, a nopților nedormite din cauza durerilor și a lipsei poftei de mâncare, am slăbit în tot acest timp 23 kg. Deci acum am 73 kg.
Dar problema mea de sănătate nu cred că este din cauza obezității. Dintotdeauna am avut predispoziție la îngrășare.
1
24-11-2017, ora 16:02
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
Draga mea si eu am probleme asemanatoare, cred ca pe fond de insomnie, s -au produs aceste dereglari, combinate cu modificari de dieta. Fluctuatiile in greutate, au avut ecou in procesul de digestie, incat de un an am scaune moi sau diareice, iar fondul de stres a dus mai departe raul. Eu sunt disperata si nu am curaj sa merg la control cum ai facut tu, de asta intrebarile pe care le pun, daca altii au trecut prin astfel de episoade, as vrea sa vina cu sfaturi. Va multumesc.
0
24-11-2017, ora 18:03
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Eu nu am suferit de insomnie. Dar în privința greutății, intradevar am făcut tot felul de diete, regimuri și tratamente pentru slăbit
1
24-11-2017, ora 19:07
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
Te rog spune-mi in ce constau durerile la tine, sunt sporadice sau apar ca senzatie de disconfort, sau cand apar?
0
24-11-2017, ora 20:11
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
În principiu, am o durere permanenta în partea stângă a abdomenului. O durere surdă, deranjabila, dar cu care m-am obijnuit. Și în zona stomacului simt o durere aproape permanenta, așa ca o gheară. După ce mănânc ceva, mă balonez foarte tare, am gaze și sunt stricată la stomac tot timpul, dacă nu folosesc furazolidon.
Dar crizele de dureri le am îndeosebi după amiază și noaptea. Uneori sunt dureri atroce de burtă. Încep usor și devin din ce în ce mai puternice. Alteori, durerea se extinde la tot mijlocul, iar în spate, durerea urcă către plămâni. Folosesc pentru calmare algocalminul fiole, paracetamol și no spa. Dar se întâmplă când durerile sunt foarte mari, nimic nu își face efectul.
1
24-11-2017, ora 22:29
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
Eu beau de 2 ori pe zi ceaiuri, cate o cana din fiecare: anghinarie, galbenele cu nalba, sanziene, roinita. Poate te ajuta, macar putin si pe tine. Sa-ti fie de folos cu sanatate!
0
24-11-2017, ora 23:20
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Mulțumesc mult! Și eu îți doresc multa sănătate!
0
12-12-2017, ora 05:36
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Am fost la Cluj, internată la Institutul de Gastroenterologie, unde mi s-au prelevat 3 biopsii de la pancreas ( deoarece în urma tomografului abdominal a reieșit o problemă grava la pancreas). Diagnosticul a fost unul șocant : Adenocarcinom pancreatic stadiul 4 fără metastaze.
0
12-12-2017, ora 11:45
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
Imi pare f rau de cele aflate. Poti sa imi spui ce au recomandat ca tratament, ce trebuie sa faci mai departe.
Si ce analize au facut ca sa depisteze boala asta, atat de avansata.
Trebuie sa tii regim stric? ce sanse sunt sa se retraga daca ai incepe o cura de sucuri de legume, nu stiu daca cunosti despre asta. Daca imi scrii o adresa de mail, iti voi trimite un material pe care il am. Sotul unei colege, a urmat un astfel de tratament in paralel cu tratamentul chimio. Sa te rogi lui Dumnezeu sa te ajute si sa te intareasca in aceasta incercare.
0
12-12-2017, ora 16:44
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Draga mea, adresa de email este munteanu.mariana@ymail.com.
Ca tratament au recomandat 2 tipuri de citostatice din 2 în 2 săptămâni timp de 3 luni de zile.
La Cluj sunt mari specialiști și au aparatură avansată. Profesori medici excepționali, și ca meserie și ca oameni. La endoscopie, mi-au prelevat direct din pancreas 3 probe de biopsii ( au pătruns prin stomac, apoi prin duoden în pancreas. )
Ca regim scrie în ieșirea din spital că trebuie să evit grăsimea, prăjelile și trebuie să țin cont de intoleranțele mele alimentare. Eu de când sunt bolnavă, am intoleranță aproape la toate alimentele.
Chiar m-aş bucura dacă mi s-ar recomanda niște rețete alimentare specifice acestei boli. Și de asemenea niște tratamente naturiste sau alopate. Mulțumesc mult.
0
13-12-2017, ora 10:22
noraaanora
Nu este medic/terapeut
noraaanora
Buna draga Mariana,
Ti-am trimis cartea pe adresa indicata, dar cu final gmail.com; te rog sa imi spui daca e bine.
0
13-12-2017, ora 16:54
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Mulțumesc mult! Am primit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: