durere in piept cand ajung cred alimentele inghitite

06-07-2010
gyorgyo
Nu este medic/terapeut
gyorgyo
amo durere in piept in partea dreapta a sternului si vad ca se accentueaza daca inghit alimente nemestecate suficient stie cineva ce ar putea fi?
va multumesc
3 comentarii
0
06-07-2010, ora 09:48
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
acela este esofagul probabil care se extinde atunci când trece un bol alimentar insuficient mestecat pe acolo. ar trebui pur şi simplu să încercaţi să mestecaţi mai incet şi vedeţi dacă e vreo modficiare. dacă incă doare, duceţi-vă la medic pentru a vedea care este sursa problemei.
0
06-07-2010, ora 19:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn, indicat ar fi să masticaţi corect şi suficient de mult timp alimentele, înainte de a fi înghiţite. Masticaţia incorectă afectează deglutiţia, adică înghiţirea alimentelor, şi bineînţeles, afectează şi funcţionalitatea esofagului, adică modul de funcţionare a tubului care face legătura între gură şi stomac.
Alimentele nemasticate corect au abilitatea să devină contondente, chiar mai mult decât atât - tăioase. Slăbesc motilitatea fiziologică a esofagului şi aderă mult prea mult la mucoasa acestuia, ceea ce amplifică forţa de frecare şi îl predispune foarte mult la producerea unor leziuni, hemoragii şi alte complicaţii.
În altă ordine de idei, durerea din piept - cea din partea dreaptă a sternului - poate avea deosebit de multe cauze, exceptând-o pe cea pe care am expus-o în rândurile de mai sus; de la un posibil reflux gastro-esofagian, care erodează mucoasa esofagului, îi lezează integritatea celulară şi produce durere, până la o tulburare patologică a motilităţii esofagului, şi nu numai.
Consultaţi un medic internist pentru a beneficia de o examinare minuţioasă. Dânsul vă va recomanda anumite investigaţii menite să elucideze parţial sau total cauza producerii simptomatologiei dvs.
Veţi primi un diagnostic şi un tratament corespunzător acestuia (dacă nu doriţi medicaţie alopată, vă rog să consultaţi un medic cu competenţă în homeopatie şi/sau fitoterapie).
NU vă ignoraţi simptomele şi NU amânaţi consultul medical.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
22-06-2011, ora 18:33
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
vericele esofagiene sunt datorate unei proaste functionari a vezicii biliare, alta cauza refluxul esofagian care aduce acid din stomac si erodeaza faringele, ranindu-l si atunci apar dureri la inghitire uneori flegma sau scuipat cu sange sau firisoare de sange, exudat faringian, o radiografie de torace si coloana, slabiti daca sunteti gras, mai putine alimente acide.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •