durere in spate, in partea dreapta jos...

25-01-2014
andreea.alexa081
Nu este medic/terapeut
andreea.alexa081
Buna seara! de 2 zile atunci cand respir simt o durere destul de mare in spate, in partea dreapta jos. Am avut si febra, iar pofta de mancare nu prea am. Imi curge nasul, dar nu tusesc foarte tare. credeti ca poate fi ceva grav? mentionez faptul ca am avut in familie un bolnav de TBC, dar cand am facut radiografia mi s-a spus ca nu am nimic.
5 comentarii
0
25-01-2014, ora 19:06
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Ar putea să fie o congestie musculară provocată de răceală sau de vremea rece. În acest caz puteţi să vă simţiţi mai bine dupa o baie caldă către fierbinte -în cadă- timp de 10-15 minute după care se poate masa zona cu o cremă antiinflamatoare. Repetaţi asta zilnic dacă este posibil şi cred că intr-o săptămână totul va fi ok.
0
25-01-2014, ora 19:13
andreea.alexa081
Nu este medic/terapeut
andreea.alexa081
Va multumesc pentru raspuns!
0
27-01-2014, ora 16:13
alinb77
Nu este medic/terapeut
alinb77
Buna ziua! De ceteva saptamani bune am o durere in spate, mai exact in zona lombara stanga, nu este ceva de moment. Este o durere continua, uneori ma doare mai putin, adica simt un mic disconfort, dar am zile cand ma doare foarte tare. Am facut si o ecografie abdominala, dar mi se spune ca nu am nimic, care sa cauzeze acele dureri. As dori si parerea dumneavoastra. Multumesc!
0
27-01-2014, ora 20:54
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Este posibil ca această durere să fie din cauza tasării cartilajelor dintre vertebre. Aceste dureri apar la ridicări de greutăţi, aplecări-ridicări şi în general tot ce pune efort pe coloană. Deci, ar trebui o radiografie a coloanei vertebrale, calibrată pe sistemul osos care are o opacitate mai mare faţă de organele abdominale. Dacă aceasta este cauza durerilor, atunci coloana trebuie protejată în mod prioritar, altfel afecţiunea se poate agrava cu cosecinţe tare neplăcute.
0
28-01-2014, ora 17:35
r-c-tin
Nu este medic/terapeut
r-c-tin
Alin, nu este de glumit cu durerile lombare. Mai fa niste investigatii, cum ti-a recomandat dr. Chiurtu. Intre timp, trebuie sa stii ca intr-un studiu, salteaua de duritate medie s-a dovedit a fi mai efectiva in ameliorarea durerii lombare cronice decat cea dura. Tu ce fel de saltea ai si cand ai schimbat-o ultima data? Eu mi-am luat de curand una de la Saltex, superortopedica lux, am gasit-o la un pret bun pe saltele-ortopedice.net, am dat mai putin e 500 lei pe ea si transportul a fost asigurat de magazin. Te-ai gandit sa incerci si acupuntura? Acupunctura implica insertia unor ace de diametru mic (grosimea firului de par) in anumite puncte ale corpului. Adeptii acestei metode considera ca acupunctura contribuie la eliberarea anumitor substante care scad durerea (endorfinele, opioide endogene). In general acupuntura s-a dovedit a fi mai efectiva la pacientii cu durere lombara cronica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •