Durere in suflet | Forumul Medical ROmedic

Durere in suflet

08-09-2013
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Buna ziua, ma numesc Ana-Maria, am 17 ani si sufar de anxietate, am avut tot felul de fobii, frica ca-mi inghit limba, ca nu vad bine, ca orbesc de un ochi, ca paralizez.am luat tratament 6 luni cu fobiless si m-am simtit foarte bine...am intrerupt(cu acordul psihiatrei)si starile au reaparut:(
noaptea trecuta a fost oribil.am crezut ca innebunesc de-a dreptul.stateam in pat si tot corpul mi-era moale, mainile mi le simteam foarte ciudate, simteam ca mintea mea o ia razna, nici nu mai inteleg ce simt, am visat foarte nasol, dimineata m-am trezit cu niste stari oribile(ameteala, confuzie, teama vaga, durere in suflet), nu ma mai simt in lumea mea, ma simt terminata, am reinceput tratamentul de aproape 3 sapt dar nu ma ajuta,
vorbesc cu oamenii din jur, sunt activa, da o alta parte din mine sufera cumplit, simt ca innebunesc, acum cand scriu, toata lumea mi se pare ciudata, mainile, mele parca nu le vad cu adevarat, parca e doar o iluzie, sentimentele greoaie pe care le am ma termina de-a dreptul, ce-i cu mine?ieri eram cat de cat ok...azi sunt altcineva...mi-e teama ca voi ajunge o nebuna.ma doare sufletul.
10 comentarii
0
08-09-2013, ora 11:45
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
as aprecia sincer daca mi-ati da un sfat cv.va rog, frumos, ma simt foarte singura!
0
08-09-2013, ora 12:13
DadaYAya
Nu este medic/terapeut
DadaYAya
Nu ar trebuii sa iti fie frica de toate aceste lucruri, nu are cum sa ti se intample toate lucrurile astea asa spontan, cand mai ai stari din acestea incearca sa nu te mai gandesti la nimic si sa respiri adanc.Si eu am avut fobii din astea ca as murii si chestii de genul, dar o viata avem, daca ti-o traiesti cu frica numai faci nimic, Salve maria.
0
08-09-2013, ora 21:12
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Numai cine nu stie ce inseamna anxietatea si atacul de panica te va sfatui sa ignori aceste stari, tu stiind ca e imposibil sa ignori ceva ce simti practic, chiar daca nu este real.. Din pacate cineva din familia mea a avut exact unul din simptomele tale in timpul unui atac de panica. A urmat tratamentul si familia a incercat sa ii ocupe o foarte mare parte din timp, la fel si prietenii, iar asta a ajutat enorm.
Sfatul meu este ca pe langa tratament sa te mentii ocupata tot timpul, sa ai activitati ce te obosesc si sa nu stai niciodata singura doar tu cu gandurile tale.
0
09-09-2013, ora 12:56
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Activitati multe, care sa iti limiteze timpul pe care il ai la dispozitie sa te gandesti la toate starile astea...De-asemenea, poti vizita un psiholog, te va ajuta foarte mult! De obicei tratamentul cu medicamente nu indeparteaza problemele, doar te ajuta sa le faci fata mult mai usor. "Radacina" ramane acolo. trebuie sa tratezi cauza, nu efectele! :) Pe mine m-a ajutat foarte mult psihoterapia in combinatie cu medicamentele, inveti sa intelegi cum functioneaza anxietatea si cum poti sa ii faci fata mai usor! Multa sanatate si liniste!
0
09-09-2013, ora 16:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ maria406

Nu iei tratament corect pentru simptomele tale.
Iti trebuie o doza minima de antipsihotic pe langa fobiless.

Stefan asa a luat si i-au trecut manifestari ca ale tale, dupa care a renuntat la antipsihotic, a ramas doar pe ad.

Daca ai vazut ca ti-e rau cand ai renuntat prima oara la tratament, trebuia sa il reiei.
Renuntarea se face intotdeauna TREPTAT si numai daca e posibil.
0
11-09-2013, ora 13:58
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Buna...eu vreau sa stiu daca simptomele enumerate de mine mai sus sunt de la anxietate, depresie.oare voi trai mereu cu toate astea?stiu ca starea nu e continua..dar totusi e foarte suparatoare...exista posibilitatea sa innebunesc? Sau sa mi se intample ceva? Sau sa ma inbolnavesc? Oare solutia e doar sa las sa se manifeste si sa nu o tot analizez? Voi cai care ati trait cv asemanator cu starile mele...ati trecut peste ele?cum faceti fata?va rog frumos daca se poate a imi dati un raspuns
0
11-09-2013, ora 16:01
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Da, simptomele sunt de la aceste probleme. Chiar daca pare greu de inteles, problemele pe plan psihic pot avea manifestari destul de horror pe plan fizic. E greu sa le ignori, sa le lasi sa treaca, chiar daca stii ca asta trebuia sa faci. De innebunit nu vei innebuni, stai linistita! Eu am luat medicamente si am facut psihoterapie, am avut parte de ajutorul prietenilor si a familiei. Initial eram doar depresiv, apoi am devenit anxios. Depresia a trecut, dar anxietatea a ramas acolo o perioada lunga. Au trecut 3 ani de cand au debutat problemele, dar de anul asta sunt mult mai bine si mai sigur pe mine! Inca mai resimt aiureala si mai tind sa analizez de multe ori situatiile din anumite perspective pe care doar anxiosii le inteleg, dar daca m-ar fi intrebat cineva daca as fi multumit cu o astfel de situatie acum 2-3 ani, as fi raspuns instantaneu "DA". Trebuie sa iei si partea pozitiva a problemelor astea, poti stabili o legatura mai apropiata cu prietenii, cu familia, e foarte bine sa stii ca esti macar partial inteles de cei din jur. Incearca psihoterapia, cat de devreme, te va ajuta mult sa intelegi tot ce se intampla! De unde esti? Poate ai noroc sa beneficiezi gratis de sedinte, cum am avut eu!
0
11-09-2013, ora 16:05
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
De-asemenea, ce iti pot recomanda e sa faci exercitii de respiratie. Stai 10 minute intinsa, ascultandu-ti respiratia si lasa toate starile pe care le resimti sa fie acolo! Nu are ce sa se intample, concentreaza-te pe respiratie, fara sa te misti daca e posibil. Incearca si cu ochii deschisi, si cu ei inchisi..Incet-incet incearca sa faci exercitiile sa dureze mai mult eventual..
Eu fac zilnic inca "body-scan", care este un exercitiu de relaxare, pe mine inca ma ajuta foarte mult! Cauta eventaul pe net, primele 47 de minute din "guided meditation - body scan - de Jon Kabat-Zinn". O sa inveti sa te relaxezi din nou, progresiv!

Si ce iti mai pot recomanda e sa incerci PE CAT POSIBIL sa nu te lasi influentata de stari prividn activitatile tale. Incearca sa faci tot ce ai de facut, chiar daca uneori iti pare imposibil. Odihneste-te corect, mananca bine si sanatos! Fa exercitii, plimba-te, asculta muzica, stai mai putin la PC! Mult succes si sanatate!
0
11-09-2013, ora 16:08
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
http://grooveshark.com/#!/album/Guided+Mindfulness+Meditation+Body+Scan+Meditation+Disc+1/5908061

Sper sa mearga linkul. Asculta intai introducerea, apoi exercitiul in sine. Daca simti ca te ajuta sa fii mai relaxata, fa-l zilnic. Eu doar dupa o luna si ceva am inceput sa devin relaxat la el, inainte eram stresat si agitat cand il faceam :) Asa de anxios eram..
0
22-09-2013, ora 19:39
maria406
Nu este medic/terapeut
maria406
Buna..as mai ava o intrebare...eu am momente in care groaza atinge apogeul, dureaza cam 10 secunde, in momentele alea ma uit in jur si sunt pe alta planeta, pot sa ma misc, pot sa si vorbesc, doar ca simt ca nu traiesc, am citit despre asa zisele absente de care sufera epilepticii...oare asta am si eu? Sunt foarte speriata.si la epileptici dureaza 5 -10 secunde.eu in acele momente inteleg ce vorbesc ceilalti, aud si cred ca pot raspunde pentru ca odata am avut starea si am spus ca ma simt rau.dar dupa starea aia am sesizat ca parca uit ce s-a intamplat dar nu tot timpul.parca uit cum am reactionat.in momentele alea dau din pi ior din cauza emotiei
Credeti ca am epilepsie...doamne, va rog sa imi raspundeti.ma simt foarte speriata...nu mai am starile alea de cand iau antidepresivul dar ma simt detsata, uneori am senzatia ca nu mai stiu care e dreapta sau stanga..va rog din suflet daca se poate sa imi spuneti ce am..nu imi vine sa cred ca e anxietate.mie teama ca am o boala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •