Durere in timpul actului sexual

26-01-2014
anaana0409
Nu este medic/terapeut
anaana0409
Am 21 de ani si mi-am inceput viata sexuala de un an si aprozimativ trei luni. Cu toate acestea nu am avut niciodata parte de placere ci doar durere sau disconfort. La inceput, in primele dati, am zis ca asa este normal, pana am sesizat ca problema persista. Am fost la medicul ginecolog care a pus problemea pe seama psihologicului (considera ca ma simt vinovata ca mi-am inceput viata sexuala prea devreme), insa nu este asa. Sunt in aceasta relatie de mult timp si e bazata pe incredere si respect. Am incercat sa ii explic asta doamnei doctor spunandu-mi la control ca din punct de vedere anatomic totul este ok. Am facut si examenul secretiilor si la fel, totul a iesit bine. Am incercat exercitii de relaxare si respiratie, am obtinut relaxarea musculaturi dar problemele au persistat, iar problema lubrefierii sau a preludiului insuficient nu a existat niciodata. Am avut cateva probleme cu infectiile urinare ce apareau dupa unele contacte sexuale, dar pe care le-am tratat. Mentionez ca nu au existat alti parteneri sexuali nici pentru mine, nici pentru el iar ca 'durerile' se traduc prin disconfort si senzatia de arsura in timpul miscarilor (penetratia fiind posibila si completa). As dori daca se poate o indicatie sa ma pot indrepta intr-o directie spre anumite investigatii. Dupa cum am spus nu am nicio remuscare din punct de vedere psihologic, din contra, mi-as dori enorm sa pot sa am o viata sexuala normala. Va multumesc anticipat !
3 comentarii
0
26-01-2014, ora 17:57
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sunt multi factori care afecteaza dinamica sexuala, fie ca o potenteaza, fie ca o ingreuneaza si chiar blocheaza. Daca toate influentele de ordin exterior (compatibilitate, circumstante favorabile, starea de sanatate medicala etc.) au fost luate in considerare, atunci ne raman factorii psihogeni interni si relationali de evaluat. Tinand cont de fapte si nu de intentia constienta, lucrurile nu merg bine. Ceea ce nu reprezinta in sine un aspect negativ, ci unul care are valoare de avertizare. Dincolo de remuscari si vinovatie, dincolo de dorinta si comunicare, intre doua fiinte umane aflate intr-o relatie de intimitate se declanseaza si schimburi de informatie arhaica, provenite din educatia familiala si care nu sunt accesibile constientizarii cotidiene. Iti recomand o discutie cu un psiholog clinician sau un psihoterapeut, pentru a investiga profund monologul intern neauzibil, credintele si scenariile legate de feminitate si sexualitate.

Numai bine!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
26-01-2014, ora 18:28
anaana0409
Nu este medic/terapeut
anaana0409
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru proptitudinea acestuia! :)
0
06-03-2014, ora 11:51
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Ai incercat sa cauti si alte pareri, alti medici ginecologi? Nu toti vad aceleasi lucruri... :)
Cat despre sfatul pe care ti l-a dat, este unul cat se poate de corect, cu mentiunea ca exista alti factori psihologici care determina dureri in timpul actului sexual, nu acea vinovatie despre care vorbea dna doctor. Daca nu se descopera nimic din punct de vedere medical, sfatul ramane acelasi. Exista femei care se confrunta constant cu vaginita, de exmplu, si care, nu poate fi diagnosticata medical, insa s-a recuperat in urma sedintelor de psihoterapie sau consiliere psihologica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea sexuală după naștere - ce spun studiile
  •