DURERE INCHEIETURA MANA DREAPTA

17-02-2012
oana43
Nu este medic/terapeut
oana43
Buna ziua, d-l doctor! Acum 11 luni, am avut un accident la incheietura mainii drepte(am dorit sa sterg de praf abajurul unei lustre si am fortat incheietura mainii, nu mai puteam scoate mana). Pe moment nu am avut nimic, dar a doua zi m-a durut ingrozitor.Am incercat timp de 3 luni masaje cu diferite geluri pentru reumatism(ex. Diclofenac...), dar fara rezultat.Am mers la medic, am facut radiografie si mi s-a pus diagnosticul de STILOIDITIS. Mi s-a facut injectie cu fiola DIPROPHOS si a doua zi mi-a trecut complet durerea.Acum o luna de zile, a revenit durerea, dar de dimensiuni mai mici, durerea fiind suportabila, am mers la medic si mi-a facut din nou DIPROPHOS.Efectul nu a mai fost pozitiv ca prima oara;am 7 zile de cand am facut-o si durerea nu mi-a trecut, ci din contra, s-a accentuat.Trebuie sa mai fac o alta injectie cu DIPROPHOS sau nu??? Daca da, dupa cat timp? As dori sa stiu, daca mana o sa-si mai revina la normal sau nu ?
Va rog frumos, sa-mi dati un sfat, ce trebuie sa fac pentru a scapa de aceasta durere? Sunt casatorita in Serbia si nu pot veni la un consult deocamdata, in Romania. Va multumesc!
8 comentarii
0
17-02-2012, ora 18:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!Avand in vedere debutul simptomatologiei, cred ca ar fi bine sa repeti radiografiile ( mana si articulatie radiocarpiana in incidenta fata si pozitie de scris, bilateral) si sa consulti si un chirurg plastician specialist in chirurgia mainii;Numai bine
1
17-02-2012, ora 22:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza nu ar strica sa stim unde doare exact?
daca lasati sa vi se injecteze diprophos in zona respectiva riscati sa vi se distruga tendoanele din moment ce steroizii pot produce rupturi spontane ale tendoanelor, eu am vazut destul de multe.
diagnosticul iarasi nu este clar, insa din experienta presupun ca este vorba de styloiditis radii, sau tenosynovita deQuervain, deci durerea este pe partea radiala a incheieturii mainii.
este o metoda foarte simpla de diferentiere, testul Finkelstein, puteti sa efectuati si singura: http://www.youtube.com/watch?v=wiqpJpeYP-E
daca iese pozitiva, deobicei numai operatia ajuta, este una destul de simpla, se face in anestezie locala. are o singura complicate majora lezarea intraoperatorie a ramurii dorsale a nervului radial, deci trebuie operat cu precautia. complicatia acesta este una destul de neplacuta.
INSA: fara consult clinic tot ce v-am descris este numai o teorie probabila. pot fi si alte sute de boli care pot produce asemenea simptoame
0
18-02-2012, ora 12:30
oana43
Nu este medic/terapeut
oana43
Va multumesc pentu raspuns., d-l cu nick-ul adamantium. Va las e-mailul meu:-, pentru a va da mai multe detalii. -. Week-end placut!
0
19-02-2012, ora 11:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
anabela43, eu din pacate nu mai lucrez in romania, deci nu prea pot sa va ajut efectiv. daca ati vazut filmuletul cu testul, si simptoamele DVS sunt cele detailate in video, trebuie sa cautati un chirurg de chirurgia mainii. in romania aceasta specialitate nu prea exista si chirurgii plasticieni se ocupa cu aceasta problematica
0
20-02-2012, ora 19:56
oana43
Nu este medic/terapeut
oana43
admantium, eu am atasat o poza ca sa va arat exact locul dureros(exact unde este sageata si cerculetul mare). Eu as dori sa scap de durere fara operatie, stiti vreun remediu? Am luat tablete NIMULID, dar fara rezultat. Gelul NIMULID ajuta? Va multumesc.
0
20-02-2012, ora 21:40
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in zona respectiva sunt multe structuri anatomice. daca nu ati suferit un accident prin cadere atunic varianta cu boala deQuervain este plauzibila.
din pacate orice metoda ati alege va da numai rezultat pe termen scurt.
in locul respectiv doua tendoane extensor pollicis brevis si abductor pollicis longus sunt stranse intr-un tunel fibros si alunecarea lor in acest tunel este greoaie, necesita forta suplimentara si produce durere, tunelul respectiv nu prea se poate largi fara metode chirurgicale
0
21-02-2012, ora 12:48
oana43
Nu este medic/terapeut
oana43
Eu am fortat mana, am vrut acum 1 an, sa sterg abajurul unei lustre, abajurul fiind mic, nu am mai putut scoate mana decat fortand-o. Am fost astazi, la un al doilea medic care mi-a pus acelasi diagnostic STYLOIDITIS RADII MANA DREAPTA, nu mi-a recomandat operatia, a zis ca nu este cazul. Mi-a dat tratament cu IBUPROFEN 600 mg de 3 ori pe zi timp de 2 saptamani si imobilizarea articulatiei timp de o luna. Cu acest tratament, ce credeti, am vreo sansa sa-mi revin si sa nu ma mai doara incheietura mainii? Multumesc. O zi placuta!
0
21-02-2012, ora 17:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
puteti sa incercati insa DACA va da rezultate, vor fi de scurta durata. cu o operatie mica totul s-ar vindeca in 10-12 zile, pe cand acuma veti avea mana in ghips pentru o luna, cu rezultate dubioase si efectele secundare imobilizarii indelungate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •