durere incheietura sold drept si in zona inciziei apendice

25-05-2010
vsle
Nu este medic/terapeut
vsle
Domnule doctor
Am 26 ani si am o problema recenta. Nu stiu daca are vreo legatura insa am sa va povestesc si istoria problemelor medicale pe care le-am avut, fapt pentru care pe mine ma face sa cred ca totusi unele dintre ele au legatura, fie ele de natura neurologica sau a altei ramuri medicale. Inca nu am gasit un raspuns si as avea rugamintea sa imi acordati timp citirii acestui e-mail si poate primesc un raspuns de la dumneavoastra
De la varsta de 5, 6 ani am avut problem cu genunchii. Dormeam, iar dimineata cand ma trezeam nu mai puteam sa imi indrept picoarele simteam niste carcei, iar dupa un timp reuseam sa intind picioarele cateodata mergand la doctor si facandu-mi nu stiu ce injectie pentru a-mi reveni. Am fost pe timpul acela la medic insa nu am avut un diagnostic clar din ce imi aduc aminte. Cu timpul aceste probleme au trecut, pe la 9, 10 ani din cele amintite, problemele au reaparut dar sub alta forma: daca stateam pe scaun la scoala sau cand mergeam cu masina atat genunchii cat si incheieturile la solduri imi amorteau ba la piciorul stang ba la piciorul drept sau simultan, nu era o regula. Erau momente in care ajungeam la un punct maxim de a suporta amorteala care era se manifesta ca o usturime de cele mai multe ori, durere sau amorteala si era necesar ca sa imi intind picioarele, intinzandu-le simteam o durere maxima care apoi trecea brusc, simtindu-ma mai bine dar nu pentru mult timp. Daca continuam sa stau in sezut sau sa merg cu masina se intampla acelasi lucru.
Acest lucru il mai simt si acum insa nu atat de des, iar durerea parca a disparut la piciorul stang, doar dreptul ma mai doare,
Am citit undeva ca aceste dureri pot sa radieze de exemplu de la un dinte sau masea cu probleme. Coincidenta sau nu mi-am scos un dinte si o masea din partea stanga, iar dupa acest lucru nu am mai simtit durere in partea stanga a piciorului dar dupa cum am spus poate sa fie doar o coincidenta sau ceva psihic.
Apoi pe la 14 ani am fost la un control, acuzand o stare de discomfort si o durere la incheietura soldului in partea drepta, iar in zona unde se afla acum incizia operatiei de apendice, simteam ca se umfla ceva apoi in cateva secunde se dezumfla. Asfel, am fost la control si am fost diagnosticat cu apendice, urmand sa fiu operat. Am fost operat m-am simtit mai bine, dar chiar si in momentul de fata depinde de pozitia in care stau. mai simt acea umflatura exact in zona unde am fost operat si ca se dezumfla in cateva secunde si nu imi dau seama de ce. Care ar putea fi cauza?
Mai precizez ca deasupra operatiei am o pata rosie cam de 10 cm diamteru ce o am din copilarie, din cele amintine provine in urma lovirii unui val mai puternic de apa, la mare la varsta de 15 ani; am fost lovit in abdomen iar pe moment sa inrosit acea zona si de atunci asa a ramas. Ma intreb daca ar fi o alta cauza a permanentizari petei pe abdomen?
In cazul durerilor de genunchi am fost la diferiti medici, unii dintre ei diagnosticand simptomele drept reumatism sau o afectiune pe baza de stres. Am urmat cateva tratamente medicamentoase cat si tratamente naturiste insa amorteala genunchilor si a incheieturi soldurilor nu disparuse total.
Pe la 24 ani apare un nou simptom. in spatele inimii simteam niste junghiuri, uneori chiar in zona coastelor, ori toata zona de pe spate din dreptul inimii simtind dureri sub forma usturimii sau intepaturii ;durerile erau suportabile dar iritante.
Am fost la doctor crezand ca am afectiuni la inima insa diagnosticul a fost junghi intercostal. Am urmat tratament, simptomele au disparut dar nu pentru timp indelungat.
La catvea luni dupa acest tratament coincidenta sau nu am facut o semipareza faciala pe partea stanga din care mi-am revenit repede.. Am fost din nou la control si la reumatologie si la neurologie iar cauza a fost un curent in denumirea populara. Mi-am revenit am urmat un tratament insa in acest timp am fost examinat si la coloana facand radiografii si la plamani crezand ca sa nu fie ceva si sa radieze durerea insa totul a iesit normal. In final s-a presupus ca era totul pe baza de strez si nervi iar cand ma enervam simteam cum in spatele inimii apareau iar junghiurile acela si usutrimile.
In tot acest timp cei drept, mai rar dar mai aveam aceste simptome de usturime si de durere in spate iar cand mergeam cu masina sau stateam pe scaun simteam cum imi amorteste piciorul drept mai mult dar era ceva obisnuit.
Insa acum de cateva zile mergand cu masina a inceput sa imi amorteasca piciorul drept mai exact inchietura soldului foarte tare. Am incercat sa ma intind insa surpriza nu imi mai reveneam din durerea sacaitoare. Ma durut cateva zile iar durerea parca a urcat putin spre spate si cand apasam ma durea. Apoi durerea a progresat si sa mutat parca si la genunghiul stang si cateodata aveam impresia ca ma doare si burta, o durere exact ca atunci cand te lovesti in testicole insa aceasta durerea nu a durat mult si nu sa repetat. Apoi astazi parca durerea sa mutat in partea stanga in sens opus cu operatia de apendice iar durerea incheieturii soldului din dreapta a disparut dar la genunchiul drept mai persista cu o intensitate foarte scazuta, iar umflatura din zona inciziei de la operatia de apendice apare din ce in ce mai des. Cateodata parca muschiul se contracta si isi revine sau uneori se umfla usor si nu dureaza foarte mult si se dezumfla revine la forma initiala.
Acum nu stiu ce sa zic de ce natura sunt aceste dureri si nici ce medcii sa mai consult. Poate sa fie ceva intern, hernie dar e posibil sa fie si ceva neurologic?
As dori un sfat de la dumneavostra cum ar trebui sa procedez ce analize sa fac, ce alti medici ar trebui sa consult orice sfat este binevenit.
Mentionez ca in tot acest timp analizele generalale le-am mai facut iesind in limita normala iar ca boli as mai avea o sinuzita maxilara stanga care a fost tratata iar in momentul de fata nu stiu care este situatia dar ma simt bine.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui e-mail
Cu stima,
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul