durere insuportabila de gingie

06-07-2009
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
Buna ziua. Va rog am nevoie de ajutor:am 6 luni de cand am terminat de tratat absolut toata dantura inclusiv coronite de portelan acolo unde nu s-a mai putut face altceva.Acum am o f mare problema:de vreo 3 zile in partea stanga jos am 2 coronite puse pe dintii mei iar jos la radacina lor, undeva in gingie, ma doare atat de tare incat nici nu pot sa ma ating pe obraz. Pe interior simt ca sunt f umflata si in acelasi timp parca ma tine si cand vorbesc. Va rog sa-mi spuneti ce poate fi acum la 6 luni de la lucrare incat sa ma doara asa tare, am ajuns sa iau din 3 in 3 ore calmant ca sa ma lase durerea. Oare ce poate fi?
12 comentarii
0
07-07-2009, ora 00:11
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
e foarte posibil ca acolo sa aveti dintii tratati pe canale (nervi scosi si obturatie de canale), dar care nu a fost realizate foarte corect. O alta posibilitate ar fi ca ei sa nu fie tratati pe canalesi deasemenea sa duca la manifestarile pe care le descrieti.Cel mai bine faceti o radiografie si va duceti la un consult la medicul ce v-a tratat. sanatate multa!
0
07-07-2009, ora 10:44
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
daca nu au fost dintii tratati pe canale, sau au fost dar nu corect, acum ce se mai poate face tinand cont ca am coronita pe ei? umflatura aceasta de la ce poate fi? am infectie cumva pt ca azi dimineata m-am trezit mai umflata la falca decat ieri? multumesc pt raspuns!
0
12-07-2009, ora 00:26
drkosta
Identitate neconfirmată
drkosta
Daca te ai umflat poate fii vorba si de o infectie, dar un raspuns mai sigur se da cand te uiti la radiografie, Trebuie sa te prezinti la un medic stomatolog. sanatate
0
12-07-2009, ora 22:21
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
am luat (dupa capul meu) amoxicilina vreo 4 zile si m-am si desumflat si mi-a trecut si durerea, dar daca ma apas mai tare pe obraz in acel loc ma jeneaza putin. nu stiu ce o sa urmeze, credeti ca o sa ma doara iar??
0
12-07-2009, ora 23:34
drkosta
Identitate neconfirmată
drkosta
Antibioticul rezolva numai partea acuta, poate acum te-ai desumflat de la antibiotic, dar infectia ramane acolo si treb sa te duci neaparat la un medic stomatolog
0
13-07-2009, ora 17:00
danusia
Nu este medic/terapeut
danusia
si asta inseamna, tinand cont ca acolo am coronite( pe care le-am pus acum 6 luni), ca singura solutie ar fi rezectie apicala nu? pt a fi curatata infectia? oare de ce s-a ajuns aici din moment ce am facut o lucrare, care sincer m-a costat o groaza de bani, care ar fi cauza? unde a gresit d-nul dr? mi-e groaza de durere iarasi, am mai facut 2 rezectii si nu mai vreau alta(alti bani si iar durere). multumesc.
0
17-07-2009, ora 16:24
drkosta
Identitate neconfirmată
drkosta
Daca ai o coroana rezolvarea este numai rezectia apicala, daca lucrarea este de 6 luni, cel mai posibil este ca dintele sa fi fost infectat inainte sa puna dr tau coroana, si trebuia s-o trateze inainte s-o puna, sau a fost un tratament incomplet, in orice caz treb rezolvat prin rezectie apicala.
0
18-07-2009, ora 19:23
Veev
Nu este medic/terapeut
Veev
Buna ziua!
Acum vreo 2 luni mi s-a pus o punte in partea de jos de la premolarul secundar la molarul secundar, dintii pe care s-au montat coronitele fiind in prealabil devitalizati. De vreo doua saptamani a inceput sa ma doara destul de tare premolarul. Am fost la medicul care a pus lucrarea, cu o radigorafie (care dupa parerea medicului arata foarte bine). Mi-a spus doar ca e inflamata gingia si mi-a recomandat sa folosesc o apa de gura, Corsodyl. Durerea insa nu a cedat, parca s-a accentuat chiar, iar acum a aparut si o usoara umflatura in partea de jos, astfel incat dc ating obrazul pe ext. doare foarte tare. Care sa fie cauza acestei dureri si ce este de facut?

Multumesc!
0
18-07-2009, ora 20:40
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
S-ar putea ca trat de canal sa nu fie chiar asa de bine facut.daca este asa...rezolvarea este prin rezectie apicala. Numai bine!
0
19-07-2009, ora 11:14
Veev
Nu este medic/terapeut
Veev
Va multumesc pentru raspuns.

As vrea sa va mai intreb daca o astfel de infectie nu s-ar fi observat pe radiografia pentru premolarul respectiv? Ar fi mai relevanta o radigrafie panoramica? Un tratament medicamentos ar putea rezolva problema macar temporar, deoarece pentru urmatoarele doua saptamani trebuie sa plec din tara?

Gingia arata destul de uratel, durerea e destul de deranjanta insa nu atat de puternica incat sa nu rezist fara calmante. Uneori chiar cedeaza dela sine si tot ce simt este doar un disconfort cand vorbesc sau cand apas pe zona respectiv.

Va multumesc inca o data!
0
28-10-2009, ora 12:35
crisele
Nu este medic/terapeut
crisele
Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Acum 9 zile mi-am extras o masea din partea dreapta jos, iar dupa vreo 3 zile de la extractie a inceput sa ma doara foarte tare locul. Observ ca ma doare din ce in ce mai tare, iar locul s-a vindecat foarte putin. Ce sa fac?
0
28-10-2009, ora 13:55
integru4u
Nu este medic/terapeut
integru4u
@ crisele: trebuie sa te duci la un specialist ca te vada si sa-ti spuna ce trebuie facut, daca vrei iti pot face legatura cu un dentist profesionist la are am fost si cu siguranta vei fi multumita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Cum protejăm gingiile și ne ferim de gingivită
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •