durere la calcai

21-03-2012
ionut_ciprian
Nu este medic/terapeut
ionut_ciprian
buna ziua domnule doctor din luna decembrie anul trecut a inceput sa mi se faca ceva tare in calcai si ma durea daca stateam mult in picioare am fost in romania ptr ca momentan nu sunt la spital si miau spus sa fac baie cu apa calda si imi va trece dar inutil am incercat si plasturi dar degeaba mam dus la spital din nuo si miau taiat zona dar intro luna a aparut din nou durerea mau trimis la dermatologie unde a zis k imi arde acel dar nici acum nu mia trecut ce trebuie sa fac ca sa imi treaca aceasta durere
3 comentarii
0
21-03-2012, ora 10:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate va confruntati cu un pes cavus, ce determina hiperpresiune calcaneana si, logic, hiper-keratoza (batatura) de protectie.
Este strict interzisa inlaturarea bataturii, aceasta fiind un mod miraculos in care organismul se protejeaza de o agresiune (hiper-presiunea).
Adevarata problema consta in eliminarea cauzei, adica a hiper-presiunii, prin normalizarea greutatii si reducerea drastica a efortului fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-03-2012, ora 10:16
ionut_ciprian
Nu este medic/terapeut
ionut_ciprian
multumesc dar cei de aici miau spus k este o veruga adik in italia si nu mai fac efort die la craciun
0
21-03-2012, ora 10:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Din pacate, eu ma confrunt zilnic cu aceeasi problema: in 99, 99% din cazuri nu este vorba despre o veruca, ci despre o hiper-keratoza de protectie, cauzata de un pes cavus.
Este evident ca nu ma pot pronunta in cazul D-voastra fara un examen clinic, insa am avut nenumarati pacienti si din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, care au fost tratati (incorect) pentru asa-zisele """"bataturi""", cu consecinte adesea dramatice.
Batatura reprezinta doar un mod miraculos in care organismul se protejeaza de o agresiune (hiper-presiunea).
Adevarata problema consta in eliminarea cauzei, adica a hiper-presiunii, prin normalizarea greutatii si reducerea drastica a efortului fizic, eventual prin corectia deformatiilor piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •