Durere la cotul drept

14-01-2016
Coryna30
Nu este medic/terapeut
Coryna30
Buna ziua,
Sotul meu(32 ani) a avut de ceva timp ( mai bine de jumatate de an) dureri la mana dreapta (de la cot putin mai jos spre palma pe partea exterioara), pe care lea ignorat gandindu-se ca e ceva banal si va trece.
Saptaman trecuta a facut o radiografie in urma careia i s-a sugerat sa faca un RMN deoarece se vedea ceva. Rezultatul de la RMn suna cam asa:formatiune tumorala diafiza cubitala cu aspect IRM nativ si postcontrast de osteosarcom (formatiune cu semnal tisula, omogena, gadonilofila, cu dimensiuni coronale 43/27 mm, determina distructie osoasa si se extinde catre membr.interosoasa s.a.m.d). Suntem fff speriati deoarece i s-a spus ca trebuie sa faca operatie cat mai repede, ca ii va taia din os si ii va fi pus de la picior un alt os. Daca se poate sa imi spuna cineva cat de grav este;ar trebui facute si alte analize mai concludente? poate fi un cancer osos? biopsia cum ar fi indicata inainte de operatie sau dupa? daca ii va lua os de la picior acolo ce se va intampla? exista sansa sa nu fie tumoare maligna in urma biopsiei? (nu ni sa spus ca ar fi dar am vazut ce inseamna osteosarcom) Multumim si asteptam un raspuns intucat trebuie sa se si grabeasca cu decizia de a face operatia.
1 comentarii
0
13-02-2016, ora 09:56
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua,
De cele mai multe ori acest tip de tumora este diagnosticat in stadiul IIB, ce inseamna ca nu sunt metastaze.Pentru confirmarea acestui lucru este necesara scintigrafia osoasa si ulterior biopsia pentru confirmarea diagnosticului.
In functie de aceste lucruri se decide daca se asociaza sau nu chimiotereapia.
Un set complet de analize ne poate ajuta si in stabilirea unui prognostic, astfel ALP si LDH crescute sunt factor de prognostic rezervat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Osteosarcomul

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: