Durere la genunchi

28-12-2013
flori ooo
Nu este medic/terapeut
flori ooo
Buna seara. Am 35 de ani, 1, 59 m inaltime, 48 kg si din luna februarie ma confrunt cu o durere puternica la genunchiul drept. Nu am cazut, nu m-am lovit la el, doar asa din senin. Am fost la trei medici ortopezi pana acum si am primit trei diagnosticuri diferite. Nu stiu ce sa fac si pe care sa-l cred. Primul mi-a facut film la genunchi si mi-a zis ca nu-mi culca bine femurul pe rotula. Mi-a dat trei luni de tratament cu fleximobil - praf si mi-a zis sa revin dupa aceea si daca durerea nu cedeaza va trebui sa ma opereze. Am luat tratamentul dar durerea nu a cedat. Nu am mai mers la dansul ci am incercat sa aflu si parerea altui specialist. Intre timp genunchiul s-a agravat, ma doare din ce in ce mai rau, mai ales cand urc scarile si cand stau prea mult in picioare, pe deasupra se mai si umfla.In luna septembrie am mers la alt medic ortoped iar dansul mi-a facut film la sold si la bazin - film care a iesit ok, dar mi-a zis ca nu e genunchiul problema ci soldul si ca nu genunchiul trebuie operat ci soldul si astfel voi scapa de durerea de la genunchi. Am uitat sa mentionez ca si soldul drept 'este in resort'. Chiar nu mai inteleg nimic. Am mers in decurs de o saptamana la al treilea medic ortoped iar diagnosticul pus de dansul a fost "sindrom femuro-patelar genunchi drept' si 'suspiciune osteocondrita femuro-patelara drt' dupa care m-a trimis sa imi fac si un RMN la genunchi. Rezultatul a fost:-modificari erozive incipiente ale structurilor condrale articulare; -acumulare lichidiana minima intrarticulara; condensare osoasa focala intercondiliana de 10 mm diam.; - chist osos metafizodiafizar femural de 6 mm diam.;
Recomandarea dansului a fost sa-mi faca infiltratii in genunchi( 5 fiole - 5 saptamani) cu diprofos si sa consult si un reumatolog. Am fost si la reumatolog pe urma, si mi-a spus ca diagnosticul meu nu are nici o legatura cu el ci tot de medicul ortoped depinde numai. Chiar nu mai stiu ce sa fac si dupa care sa ma iau. Am auzit ca si infiltratiile cu diprofos nu sunt foarte OK deoarece pot avea repercursiuni negative. Tin sa mentionez ca organismul meu este foarte sensibil si cu multe probleme de sanatate in ultimii ani. In trei ani la rand am suferit trei interventii chirurgicale si de aceea doresc sa aflu daca e bine totusi sa fac aceste infiltratii sau nu, sau totusi ce tratament trebuie sa urmez?
Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
28-12-2013, ora 18:25
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Eu nu recomand sub nici o forma tratamentele cu produse cortizonice. Chiar daca pe termen scurt aduc o ameliorare, pe termen lung au efecte secundare foarte neplacute si periculoase. Ar fi mult mai bine sa va orientati spre un medic specializat in tratamentele naturiste, care nu au contraindicatii si nu au efecte secundare. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
28-12-2013, ora 22:20
flori ooo
Nu este medic/terapeut
flori ooo
Multumesc mult de tot pentru raspuns. Voi tine cont de sfaturile d-voastra. Sa aveti un AN NOU FERICIT!
0
29-12-2013, ora 00:15
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Si eu va doresc Sarbatori fericite si La multi ani ! Cu stima :
dr Petre Muresan
0
07-01-2014, ora 23:13
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua.
In mod normal inainte de initierea oricarui tratament, fie el chirurgical, sau ortopedic, ar trebui sa aveti un diagnostic clar.
In cazul dstra rezultatul RMN-lui este unul pozitiv, care nu demonstreaza nici o leziune intraraticulara care ar putea sa genereze dureri: afectarea membranei sinoviale sau leziuni de menisc. Investigatiile dstra ar trebui completate cu radiografii de stre pentru rotula sau axiale de rotula la 30, 45, 60 de grade pentr a vedea in dinamica raportul dintre rotula si femur. Este foarte probabil ca diagnosticul final sa fie o artrita de genunchi, adica doar o inflamatie a genunchiului, situatie in care fizioterapia sau un antiinflamator injectat intraarticular va duce la disparitia simptomelor.
Numai bine.

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
08-01-2014, ora 22:54
flori ooo
Nu este medic/terapeut
flori ooo
Multumesc frumos pentru sfaturi. Voi face si acele radiografii si voi reveni cu alte rezultate. LA MULTI ANI! de SF. ION
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.