Durere la genunchiul stâng

10-10-2008
enelvn
Nu este medic/terapeut
enelvn
Bună, astăzi am fost la doctor şi am făcut o radiografie la genunchiul stâng, diagnosticul nu a fost tocmai bun, am fost întrebat ce am păţit la genunchi, eu am rămas blocată, nu am făcut nimica, doar căzături în copilărie, diagnosticul a fost: modificări incipiente de gonartroză şi efilarea spinelor tibiale.
Vă rog frumos să-mi spuneţi ce înseamnă, ce pot face, cât este de grav? AJUTOR !!!! nu-mi pot permite să măî înbolnăvesc. Vă mulţumesc!
3 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Efilarea spinelor tibiene in deamna ca cele doua prelungiri(spine) de la capatul tibiei s-au subtiat.(tibia este osul lung si gros al piciorului situat intre genunchi si glezna) Cat despre gonartroza te poti informa pe----------*, Dictionar -termeni medicali, tastand in casuta de cautare :gonartroza

(*modificat de admin)
0
13-06-2011, ora 17:00
Gelu Ciobanu
Nu este medic/terapeut
Gelu Ciobanu
Buna ziua. Am 37 de ani si in urma durerilor groaznice de la genunchiul stang am facut o radiografie. Pe diagnostic scrie efilarea spinelor tibiale bilateral. Am mers la medicul de specialitate care mi-a recomandat 10 sedinte de fizioterapie. Durerile au trecut. Intrebarea mea este daca in aceste conditii pot sa mai practic sport: tenis, fotbal. Eventual daca ar putea sa-mi explice cineva ce este aceasta "efilare", de ce a aparut si ce ar trebui sa fac sa nu mai am probleme cu genunchiul! Va multumesc!
0
15-06-2011, ora 10:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ceea ce descrieti D-voastra, atat clinic (simptome) cat si radiologic (acea "efilare"), reprezinta semne de distrugere a cartilajului articular (gonartroza).
Gonartroza se datoreaza atat suprasolicitarii fizice (este tipica sportivilor) cat si supraponderabilitatii (gonartroza este tipica la obezi).
Nu exista absolut nici un tratament pentru "repararea" cartilajului distrus, iar singura solutie rezonabila pentru ameliorarea durerilor este evitarea stricta a sporturilor agresive pentru genunchi (foot-ball, tenis, jogging, stepper etc etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.