Durere lombara!!!

04-12-2009
exx
Nu este medic/terapeut
exx
Buna ziua!!!
Am si eu o problema in ceea ce priveste durerea de spate.De vreo 4 ani in momentul incare se modifica vremea sau anotimpul imi apare o durere la soldul stang.Aceasta durere devine insuportabila la miscarile bruste.Mentionez ca obisnuiesc sa joc fotbal de 5-6 ori p saptamana, am o inaltime de 1, 78 si 90 kg, si deseori merg la pescuit (in special vara cand stau mai mereu in apa pana la brau, moment in care apare si durerea din sold.De obicei aceasta durere trecea si mai parea la 3-4-5 luni.Acum insa a inceput sa afecteze si soldul drept si persista de cca 3 luni(in episoade dureroase de intensitati diferite.Cel mai rau ma deranjeaza dimineata cand ma ridic din pat sau cand satu pe scaun mai mult timp.Din cauza acestor dureri am facut o radiografie si am primit un bilet pe care scria dorsopatie si ceva legat de vertebra L4 si S1, insa mi s- a spus k este ceva normal...Deci ma puteti ajuta in vreun fel?
4 comentarii
0
04-12-2009, ora 20:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
D-voastra descrieti o simptomatologie legata de articulatia soldului bilateral. Este adevarat ca o compresiune radiculara lombara (hernie de disc) poate genera o durere inghinala sau coxo-femurala, insa aceasta nu apare bilateral.
O simpla radiografie nu elucideaza situatia, motiv pentru care este indicat un consult specializat ortopedic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-12-2009, ora 10:04
johanna
Nu este medic/terapeut
johanna
Buna ziua!
As fi incantata sa primesc un rasp. din partea d-voastra! Am 41 de ani iar de apr. 2 ani cu venirea sez. rece am dureri mari in partea lombara, care se lasa cand pe un picior cand pe altul.Cel mai rau este dimineata, de multe ori nu pot cobori din pat, raman anchilozata, provacandu-mi dureri mari.Am fost la un cab. med. in Ploiesti, am facut o radiografie, credeam ca ar putea fi hernie de disc, d-nul dr. a spus ca nu este, dar nici nu mi-a mai dat o alta interpretare a acesteia. Am urmat un trat cu Arcoxia care un timp a fost bun, am luat si o orteza med. la recomandarea d-nului dr. dar au inceput din nou pb. Ce-as putea face, ce trat. ar putea fi prescris de mrd. de fam. pt asa ceva, pt ca un nou consult la policl. ar insemna sa stau de la ora 2 sau 3 dimineata la rand sa pot prinde un bon, ceea ce nu pot. Multumesc pt atentie si rasp oferit!
0
08-12-2009, ora 12:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
D-voastra descrieti o simptomatologie tipica in compresiunea radiculara (hernia de disc).
Aceasta nu poate fi diagnosticata de catre un medic generalist pe baza unei radiografii, ci de catre specialistul neurochirurg, eventual cu investigatii imagistice recomandate dupa consultul clinic (examinare).
Prin urmare, cautati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-12-2009, ora 12:42
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Pentru exx:
Cred ca este vorba mai degraba de articulatiile coxofemurale era bine daca pe langa radiografia de coloana ti se facea si una de bazin. Cel mai bine este sa te consulte si un ortoped desi manevrele pentru a suspecta ceva legat de coxofemurale sunt destul de simple si oricine a trecut pri facultatea de medicina generala ar trebui sa le cunoasca. Nu mai amana consultul ca evolutia de la o articulatie la alta pare destul de rapida. Ai putea consulta si un reumatolog care ar purea gestiona ambele probleme, de coloana si de bazin. Sau daca la aceste specialitati este foarte aglomerat, cum deobicei este!, daca aveti o sectie BFT in localitate si un doctor bun, ai putea merge acolo deoarece cred ca nu este asa aglomerat ca la ortopedie si reumatologie. Sanatate maxima si o zi senina!

Pentru johanna:
Radiologia ne ofera numai semnele indirecte ale herniei de disc ce se grupeaza intr-o triada: Usoara scolioza, rectitudine pe profil si pensare intervertebrala. De ce semne indirecte? Pentruca discul fiind tesut moale nu se vede pe radiografie. Ce descrii seamana cu o hernie de disc lombara asazisa in bascula. Dar nu trebuie sa disperi caci in marea galeata care se numeste HDL intra o gramada de faze si stadii
Deci, ce trebuie sa faci:
-sa respecti regulile, , scolii spatelui" aceste reguli ti le poate sintetiza un fizioterapeut sau un kinetoterapeut, bineanteles daca sttiu despre ce este vorba!
- deasemenea intre episoadele dureroase, atat pentru a preveni recidiva cat si pentru a intari musculatura lombara si abdominala care au rolul de a, , incatarama" coloana ar trebui sa profiti de faptul ca ai dreptul de 2 ori pe an la cate 10 zile de fizioterapie. Aceasta va contribui atat la scaderea durerii cat, prin kinetoterapia pe care o vei face in cadrul sectiei, la ceeace vorbeam mai devreme tonifierea musculara. Ar fi bine sa inveti acolo un program simplu de gimnastica pe care sa il efectuezi ulterior si la domiciliu de macar 3 ori pe saptamana.
-nu ar fi rau deloc daca in concediu ai merge undeva unde pe langa relaxaree sa existe si o baza de tratament balnear. In functie si de alte afectiuni asociate sau/si de constitutia ta exista o multitudine de locuri in care ai putea merge. Ai de unde alege, bani sa fie!
Va urez sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •