Durere masea - cu pansament

02-03-2012
m.robert92
Nu este medic/terapeut
m.robert92
Buna ziua! Am fost la dentist cu o durere de masea... mi-a scos nervul si mi-a pus un pansament... A inceput sa ma doara maseaua foarte tare am fost la dansul mi-a scos pansamentul si mi-a spus sa iau antibotice 5 zile (cat am stat cu ea descoperita nu ma durut absolut de loc puteam si sa mananc pe partea aia). Saptamana asta am fost iar si mi-a pus un pansament, iar durerea a reaparut. Ma doare mereu fara sa apas pe ea
2 comentarii
0
04-03-2012, ora 11:32
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
faptul ca de fiecare data cand este inchis dintele apar dureri, denota ca tratamentul mecanic de largire si curatare a peretilor canalelor nu este complet facut.
acele cu care se intra pe canale trebuie obligatoriu sa ajunga pana la varful canalelor si largirea canalelor trebuie sa se faca suficient de mult pentru a indeparta stratul impregnat cu bacterii de pe peretii acestor canale.
numai in momentul in care dintele va putea fi inchis fara sa doara, fara sa se umfle si fara sa existe o secretie in canale la deschiderea lui, atunci poate fi facuta obturatia de canal definitiva.
daca toti acesti pasi au fost respectati si dintele tot nu reactioneaza pozitiv, este posibil ca infectia sa fie atat de mare, sau cu bacterii atat de agresive, incat sa fie necesar tratament chirurgical pentru salvarea dintelui, sau in cel mai rau caz extractia. numai medicul dvs cunoaste situatia exacta in care va gasiti si el va poate da tratamentul adecvat.
0
08-03-2013, ora 12:28
catalinutzu
Nu este medic/terapeut
catalinutzu
am si eu o intrebare
mi-am pus o plomba la o masea care era cariata nu ma durea dar am vrut sa o repar, am pus o plomba dar simt ceva in locul unde ste maseaua., mentionind ca pe radiografie arata ca era ne voie de tratamnet de canal dar a curatato a spus ca nu mai era nevoie de trratament.?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: