Durere muschi maseter

13-11-2016
Mădălina F
Nu este medic/terapeut
Mădălina F
De 3 luni de zile am dureri la coltul mandibulei, muschiul maseter pe mandibula si de ureche. La Orl totul e ok, cu dantura nu am probleme. Am facut un RMN pt ATM care a iesit bine si inca unul de coloana cervicala care e ok. Durerile sunt permanente, adorm foarte greu noaptea si nu cedeaza nici la antiinflamator. Câteodată ma dor si muschii gatului. Nu stiu ce pot sa fac ca sa dispara aceste dureri ! Am avut aparat dentar pana acum 2 ani. Am fost si la ortodont pt a verifica daca ocluzia dentară e buna si se pare ca nici aici nu e nici o problema.
2 comentarii
0
20-12-2016, ora 19:09
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, frecvent simpla suprasolicitare a articulatiei (cum ar fi mestecatul excesiv, cascatul) se poate solda cu simptome neplacute;alteori durerea poate aparea in urma unei suprasolicitari a muschilor, factorul principal fiind stresul. Ca si simptome durerea poate fi severa, sau un discomfort ce persista de ceva timp(zile, luni).
Un alt factor care duce la durere a articulatie temporo-mandibulare este Bruxismul, denumit popular si "scrasnirea dintilor". Acesta poate fi diurn sau nocturn. Apare in urma stresului, anxietatii, tulburari de somn sau a unei alinieri incorecte a dintilor, dinti lipsa. Apar dureri ale articulatiei temporo-mandibulare, cefalee, dureeri faciale. Astfel la nivelul articulatiei poate aparea un proces inflamator.

Ca si investigatii, diagnosticul se pune pe baza unui control stomatologic, examen ORL, trebuie sa aveti radiografie dentara, eventual CT.

Sfaturi: este necesara ca articulatia sa fie pusa in repaos, asta prin adoptarea unei diete ce contine alimente moi(supe, iaurturi, legume fierte etc), dar in portii mici.Medicul stomatolog o sa va invate anumite tehnici de masare a zonei si relaxare a articulatiei. Este posibil in urma consultului stomatologic, ca medicul sa decida daca este nevoie sa purtati un dispozitiv "de protectie a dintilor", ce nu permite contactul dintre arcade pe timpul noptii sau in timpul zilei, dispozitiv numit gutiera. Ca si medicatie folositi relaxante musculare si antiinflamatoare nesteroidiene.

Va multumesc.
O seara buna!
0
29-12-2016, ora 14:47
Mădălina F
Nu este medic/terapeut
Mădălina F
Va multumesc pt sfaturi.problema asta nu se lasa rezolvata. Durerea este pe mandibula unde se insera maseterul in mandibula iar spre coltul gurii se si inflameaza putin obrazul.am durere si in ureche si in spatele urechii, desi daca apas osul din spatele urechii nu e dureros. Pot deschide gura, pot mesteca, nu ma doare articulatia. Ultimul medic stomatolog care m-a vazut a spus ca articulatia mea a fost obisnuita cu o muscatura si ca acum nu i-ar conveni noua pozitie. Nu prea imi vine sa cred acest lucru. Am facut si o infiltratie in gura cu anestezic, 2 zile a fost Mai bine apoi durerile au revenit. De la neurolog mi s-a dat lyrica, iau de aproape 2 luni si nu se intampla nimic bun. Nu stiu care este cauza problemei si cum pot scapa de aceste dureri care imi schimba calitatea vietii. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul