Durere nelocalizata

02-08-2018
astrid123
Nu este medic/terapeut
astrid123
Buna seara! Revin din nou cu o mica problema. Ideea e ca sunt super speriata si nu inteleg ce se intampla. Acum vreo 2 saptamani mi-am curatat sa zic asa o carie la un molar din partea stanga sus. Caria a fost foarte aproape de nerv si mi s a spus ca e posibil ca nervul sa nu se retraga si sa trebuiasca scos. In urma cu o luna am avut alte probleme la un molar din partea stanga jos, unde totul era deja mort in momentul in care am ajuns la stomatolog asa ca a trebuit sa curete canalele si sa imi puna plomba. Ideea e ca de cateva zile au inceput niste dureri. Durerile sunt foartw ciudate intrucat nu ma doare niciun dinte cu adevarat astfel incat sa pot indica durerile. Am inceput cu o arsura in partea stanga sus ( la maseaua proaspat lucrata) iar a doua zi am resimtit aceeasi arsura la maseaua cu nervul scos. A continuat ba cu cea de sus, ba cu cea de jos, niciodata simultan. In seara aceasta am avut o criza la cea din stanga sus, m au durut toti nervii si am simtit durere chiar si la maswauw respectiva, cu durere de tampla, am simtit efectiv pulsatii la toti nervii din prejur. Durerea s-a retras in cateva ore si acum simt ca ca "s a mutat" pe partea dreapra jos, la maseaua fara nerv ceea ce mi se pare extrem de ciudat deoarece resimt o mica durere la maseaua repectiva (nu asa de mare ca cea de la maeaua din stanga -deocamdata-, insa simt un discomfort). Se poate sa radieze durerea de la cealalta masea? Sau sa nu fie vorba de maele, sa fie o alta problema? Sunt si putin racita si imi creste maeeaua se minte din prtea stanga sus insa nu cred ca are legatura. Sincer sunt speriata si imi doreac un sfat. Va multimesc!
2 comentarii
1
02-08-2018, ora 12:04
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Durerile dentare pot iradia. Decideti cu medicul dumeavoastra daca are rost sa pastrati sau nu molarii de minte. Daca hotarati ca nu, primul pas este sa-i scoateti si apoi sa reevaluati. Durerile produse de ei sunt de ''forme'' variate si apitice.
0
02-08-2018, ora 13:09
astrid123
Nu este medic/terapeut
astrid123
Va multumesc mult! Tocmai ce m-am intors de la stomatolog. Mi s-a spus ca e normal sa ma doara maseaua fara nerv putin cand bat in ea. Si legat de partea stanga.. mi-a facut tot felul de teste la cei 2 dinti la care mi s-a lucrat insa au raspuns pozitiv. Mi-a palplat si molarul de minte si am simtit aceeasi durere arzatoare sa zic asa. Mi-a spus ca trebuie oricum scos molarul respectiv deoarece nu are loc si creste oarecum inspre partea cu obrazul. Dupa ce vin din vacanta am sa mi-o extrag si sper sincer sa termin cu durerile aceastea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •