Durere ochi + aslo marit.

29-04-2011
fany stefan
Nu este medic/terapeut
fany stefan
Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie.
Ma confrunt cu o problema legata de ochi ce a inceput in urma cu doi ani cand mi am facut primul control.Am urmat tratamentul prescris, a fost oarecum bine, mentionez ca tot atunci imi luasem si analiza la sange si iesise ok.De cateva luni, am o stare de oboseala, chiar daca dorm neintors.In urma cu o saptamana mi am luat analize de la ochi, gat, sange, urina. La ochi am o conjuctivita cronica (un stafilococ) iar din sange mi a iesit aslo 420 respectiv 450 dupa ce am repetat analiza.Intrebarea mea este daca are legatura stafilococul de la ochi cu aslo si daca valoarea dubla poate sa fie de la el ?! Am vizitat mai multi medici, fiecare cu parerile lor, ca trebuie sa fac moldamin 1 injectie pe saptamana, care au zis ca trebuie una pe luna si au fost care au zis ca nu este cazul de asa ceva.
Simt o durere in ochi, usturime, nu suport soarele e o senzatie foarte proasta si mai ales oboseala care este greu de suportat. Anul trecut am vizitat o clinica oarecum renumita din iasi, doctorul de acolo mi a spus ca ochiul nu secreta lacrimi pentru a curata globul ocular daca imi amintesc bine, ceva de genu si pana la urma am ramas cu durerea si cu oboseala. Astept un raspuns, un sfat. Cu respect, Luca Stefan.
2 comentarii
0
01-05-2011, ora 08:20
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! ASLO inseamna antistreptolizina O si este o proteina produsa de streptococ si nu de stafilococ; Un medic reumatolog sau specialist in Boli Infectioase poate stabili tratamentul corect pentru infectia streptococica; Despre ochi:ok, conjunctivita cu stafilicoc se trateaza cu antibiotic local conform antibiogramei; iti mai recomand si cicloplegie cu refractometrie; poate este nevoie si de o corectie optica. Stai mai mult de 4 ore la calculator? Si daca te supara lumina, adica ai fotofobie, iti recomand lentile heliomate( fotocromatice). Poti folosi lacrimi artificiale ( eu le recomand pe cele pe baza de acid hialuronic) daca ai un sindrom de ochi uscat. Si iti mai recomand un consult ORL ( sa fie si o sinuzita care se insoteste de dureri oculare ???)Numai bine
0
10-05-2011, ora 20:47
fany stefan
Nu este medic/terapeut
fany stefan
Legat de problema cu aslo, am rezolvat oarecum, am inceput sa fac injectii, cate una pe saptamana timp de 3 luni.
La ochi, mi am pus 5 zile alcon ciloxan nu am simtit nimic, acuma mi a dat iar, alte picaturi beta bioptal, la care sa zic ca se cunoaste o mica diferenta, tot am roseata in ochi, dar suport ceva mai bine lumina soarelui.
Nu stau mai mult de 4 ore. Cativa cunoscuti mi au recomandat lentile de care spuneti dar doctorul spune ca nu este cazul. Anul trecut mi am pus niste lacrimi false cum le numea doctorul si se numeau xanternet, le am pus o perioada, era destul de bine cateva minute, dupa care trebuia sa mi pun iar, sunt destul de scumpe si ma enerva ca trebuia sa mi pun mereu. Doctorul care mi a recomandat acest produs, mi a spus la un moment dat, ca ochiul meu nu secreta lacrimi pentru a se putea curata, nu mai ca acuma nu stiu ce sa mai cred, ori ce mia spus acest doctor sau cel la care am fost la consultatie acuma doua saptamani. O sa tin cont de sfaturile date de dumneavoastra, nu mai ca acuma nu prea stiu ce sa fac. Va multumesc si sanatate multa ca doresc. Cu respect !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.