Durere persistenta in gat

07-10-2017
Ro87
Nu este medic/terapeut
Ro87
Buna ziua. Am si eu o problema cu gâtul și am nevoie de mai multe informatii. Cam de 3 luni m-am lăsat de fumat, inainte fumam cate un pachet pe zi. De atunci am inceput sa simt o umflatura in gât, ca si cum ar fi ceva inflamat acolo. Nu doare, la inghitire e chiar mai bine. Între timp, ca o fraiera, am inceput fumez din nou. Senzația aceea s-a mai dus, dar acum ma inteapa un ganglion constant. Nu îl simt inflamat, dar doare in partea stanga si merge până sub ureche. Nu am probleme cu inghititul, nu tusesc decât f rar. Am fost la medic, mi s-a spus sa iau Gaviscon, dar atunci nu aveam durerea, doar disconfortul. Am luat si miere cu propolis pe care am incercat sa le tin in gat cât mai mult posibil, cred ca de aceea a si trecut senzatia de disconfort, dar acum nu stiu ce sa fac cu durerea asta, care nu mai trece. A inceput sa ma doară si o masea pe aceeasi parte, stanga. Luni merg la stomatolog. Mentionez ca sunt in Anglia si aici am fost la medicul de familie, dar am mai multa incredere in medicii romani, mi se par mult mai bine pregatiti. Oare poate fi ceva grav? Va multumesc.
2 comentarii
0
09-10-2017, ora 09:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nicotina din tigara.. intervine in procesul de hidratare a mucoaselor. când se renunta la fumat.. muocsele sufera cam 9 luni de zile
trebuei sa eviti mancarurile acre, acide, citrice.. care usuca mucoasa si mai mult
foloseste dezinflan gat spray
0
10-10-2017, ora 00:06
Ro87
Nu este medic/terapeut
Ro87
Multumesc mult pentru raspuns. Are foarte mult sens, deoarece cand fumez nu mai simt problema asta. Daca nu fumez, de multe ori ma trezesc noaptea cu gâtul uscat. Probabil din cauza asta propolisul făcea bine la gât. Ganglionul probabil era din cauza maselii, acum nu ma mai inteapa. Am sa evit sa mai fumez. Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •