Durere poliarticulara, ma intensa in umeri

09-01-2014
Andreea_vis
Nu este medic/terapeut
Andreea_vis
Buna ziua,

Am o intrebare, pentru ca am fost deja la foarte multi medici si inca nu m-am lamurit care ar fi cauza durerii articulatiilor pe care o am (cu pauze de peste 1 an).

Am 32 de ani, am facut sport moderat (3 ore pe saptamana, maxim 4) de la 10 ani si sunt intr-o forma fizica destul de buna. Aproximativ de un an ma dor toate articulatiile. Au inceput genunchii anul trecut, urmati de umeri, urmati de glezne si de anul acesta ma dor incheieturile mainilor si degetelor si coatele. Cateodata durerea se lasa in jos pe osul femural sau pe tibie la picior. Este o durere surda, mai ales seara dar apare si in timpul zilei, localizata ori in articulatie ori pe os in jos.

Anul acesta am descoperit o disjunctie acromio-claviculara la umarul drept, care ar explica durerea intensa in acea zona. Nu am inflamatii, infectii, nu sunt suspecta de reumatism sau artrita (conform analizelor), am o masa musculara destul de pronuntata si fac sport in continuare (efort foarte redus, deoarece nu mai pot face sport).

Tot de anul acesta - eu am hiperlordoza din nastere - ma doare foarte tare si spatele (zona lombara). As dori sa stiu daca, in afara de boli reumatice, ar exista alte posibile cauze ale acestor dureri, pentru a sti ce anume sa investighez. Majoritatea medicilor mi-au spus ca am supra-utilizat articulatiile, dar nu am facut niciodata sport de performanta si am avut anumite perioade fara efort fizic.

Daca aveti orice informatie, va raman recunoascatoare.

Multumesc mult,
Andreea
4 comentarii
0
09-01-2014, ora 21:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Fara sa va fi consultat, din cele expuse de catre D-voastra, sunt de acord cu colegii ortopezi mentionati: se pare ca articulatiile D-voastra sunt deja distruse prin supra-solicitarea de tip sportiv. Nu este nevoie sa fi facut sport de performanta pentru a va fi distrus articulatiile..
Totusi, pentru mai multa siguranta, cred ca ar fi salutara o examinare clinica la un reumatolog experimentat, pentru a exlude o potentiala afectiune de tip inflamator-autoimun.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-01-2014, ora 09:36
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Având in vedere că simptomele au apărut in mod agresiv şi practic intr-o perioadă mică de timp şi că se refac foarte greu cartilajele articulaţiilor -in mod general- este bine să evitaţi stresul acestora prin intreruperea sportului pentru o perioadă. Se pare că dvs aţi sărit peste faza de de reumatism care este o boala autoimună, degenerativă şi inflamatoare -spuneţi că nu sunteşi suspectă- şi aţi lezat cartilajele doar activitatea depusă. Rezultând de aici că este posibil ca sistemul imunitar să fie ok. Există tratamente care se fac şi se personalizează pentru fiecare caz pentru stoparea leziunilor şi cicatrizarea lor. Perioada de tratament durează două sau trei luni. Deasemenea există şi soluţia imediată de a inlătura in 3-5 zile durerile care fac tinereţea un coşmar. Eu personal m-am tratat de artroză de genunchi, de şold şi de umeri in felul acesta şi la o distanţă de 3 ani de la tratament, alerg după autobuz, sparg lemne, fac genoflexiuni... Dacă doriţi un mesaj personal-privat, puteţi să daţi clik pe numele meu de deasupra pozei.
0
10-01-2014, ora 13:30
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua!

Ca o mica adaugire la consistentele raspunsuri ale distinsilor domni doctori Uscatu si Chiurtu,
va recomand sa efectuati si niste investigatii ale ficatului (analize sangvine, ecografie etc.); conform medi-
cinii traditionale chineze, afectarile articulare si (mai ales) poliarticulare sunt, in general, corelate, cu
afectarea ficatului.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
0
08-03-2014, ora 13:46
Andreea_vis
Nu este medic/terapeut
Andreea_vis
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Am investigat umarul drept in ultimele luni, si am descoperit tendinopatii ale tendoanelor. Antiinflamatoarele nu si-au facut efect, asa ca trec la injectii cu steroizi, desi stiu ca aceste injectii trateaza doar cauza, nu simptomele.

Ceea ce nu am inteles eu este cum se vindeca in final aceste tendinopatii. Am intrerupt orice activitate fizica - misc bratul, am dureri mai mult in repaus si mai mult seara. Durerile de umar sunt acompaniate de dureri de incheietura (la acelasi brat, dreptul, sunt dreptace), care sunt mai puternice decat cele de umar. Acestea vin dupa 3 saptamani de tratament cu Cerebrex si Midocalm. Urmeaza injectii cu Diprophos, dar sunt foarte sceptica atunci cand este vorba de steroizi si ma intrebam, ar fi mult mai usor sa fac direct o artroscopie? Ma intereseaza un rezultat pe termen lung, nu sa elimin durerea doar.

Multumesc.

Cu stima,
Andreea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Umărul blocat sau înțepenit
  •