Durere profunda genunchi si cot drept

22-04-2011
FANFANLATULIPE
Nu este medic/terapeut
FANFANLATULIPE
Buna ziua ! Va prezint problema mea in speranta ca se va gasi cineva dispus sa ma ajute, orice sfat este bine venit.Am 49 de ani, probleme cu circulatia sangelui, muncesc mult in ture de noapte.In urma cu aproximativ 6 luni de zile pe fondul unui efort prelungit si a timpului cu umiditate ridicata, am simtit dureri acute la rotula piciorului drept si cotul mainii drepte, in speranta ca voi obtine o ameliorare a durerii am apelat la un leac "babesc" mi-am aplicat in zonele dureroase comprese cu foi de varza, care pe deasupra erau si destul de reci, proaspat scoase din frigider, le-am pastrat in jur de 4 ore dupa care le-am dat jos fara a obtine nici o ameliorare ci din contra dupa cel mult o saptamana durerile au revenit mult mai puternice ca intensitate si frecventa.Rog persoanele care cunosc tratamente care au dat rezultate sau specialisti in domeniu sa ma ajute sa scap de aceste dureri groaznice.Multumesc! si sanatate tuturor.! Deoarece ne aflam in preajma sfintei sarbatori de Paste, va urez tuturor lumina in viata si in suflet, zambet si fericire pe chip si sanatate in corp.!Paste fericit !
5 comentarii
0
22-04-2011, ora 18:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact sexul, greutatea, statusul ocupational (cate ore petreceti zilnic in picioare sau mergand) si sportiv, antecedentele traumatice, reumatologice, inflamatorii, vasculare, neurochirurgicale, metabolice, etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-04-2011, ora 11:56
FANFANLATULIPE
Nu este medic/terapeut
FANFANLATULIPE
Buna ziua ! Multumesc pentru interventia D-lui Doctor Marius Uscatu.Revin cu amanunte, sunt barbat, fost cadru militar, inaltimea 1, 72 m, greutatea 109 kg, actualmente lucrez 16 ore pe zi cu putine pauze ptr.odihna, sufar de tromboflebita port ciorapi medicinali de compresie, am avut deja un episod de embolie pulmonara, sunt sub supraveghere medicala asteptand decizia medicului chirurg in legatura cu operatia de extirpare a varicelor aparute cel mai pregnant in zona interioara a piciorului intre pulpa si glezna.Durerea de la rotula piciorului si cotul mainii drepte nu poate fi urmare a efortului fizic deoarece nu depun un efort major in munca mea.Nici ca urmare a unei lovituri.Durerea vine din interior pe fondul schimbarii conditiilor atmosferice slabeste din intensitate dupa un timp dar nu dispare complet.In speranta ca detaliile au fost suficiente, astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.Sunt stabilit in strainatate, impreuna cu familia de 10 ani in Portugalia.Binecuvantati fie cei ce daruiesc pentru ca darul lor le va fi inapoiat inzecit ! Cu respect, Nica.
0
26-04-2011, ora 13:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cauza majora este obezitatea importanta (aveti 40 kg in plus), care distruge cartilajul articular prin suprasolicitare mecanica, determinata si de efortul excesiv.
Atat artroza (distrugerea cartilajului) cat si varicele sunt profund agravate de catre acesti doi factori mentionati.
Prin urmare, daca nu interveniti pentru scadere ponderala majora si reducerea drastica a efortului fizic (16 ore pe zi in picioare este enorm pentru un normoponderal, insa pentru un obez este absolut de neconceput), in curand veti fi complet distrus.
Nu exista absolut nici o alta solutie, nici medicamentoasa, nici chirurgicala., nici de alta natura (oricum, orice tratament chirurgical la nivelul membrului pelvin este strict contraindicat la aceasta greutate, la care se adauga antecedentele vasculare etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-04-2011, ora 17:03
FANFANLATULIPE
Nu este medic/terapeut
FANFANLATULIPE
Buna ziua ! Va multumesc pentru raspuns.Intradevar kilogramele in plus sunt o cauza majora in evolutia bolii, in prezent sunt monitorizat si la fiecare control sunt verificate valorile greutate si tensiune arteriala.Sunt interesat in gasirea unei diete pentru slabit, nu neaparat cu evolutie rapida ci mai degraba cu efecte reale.Ideal ar fi practicarea unui sport, spun aceasta intrucat trecutul meu mi-a confirmat pe deplin acest lucru (fost cadru militar), in prezent cu afectiunile prezentate si programul de lucru specificat, i-mi este practic imposibil de a practica exercitiu fizic in afara de mersul pe jos zilnic 2, 5 kilometri, la, si de la lucru, acasa.Am incercat si cu diete bazate in general pe consum de fructe, legume si peste, dar in majoritatea cazurilor fara efecte notabile, mai mult am observat o scadere a energiei, lucru de care eu am multa nevoie pentru a face fata programului de munca.In speranta ca vom continua dialogul, va transmit cele mai sincere si calde urari de bine.Cu respect Nica.
0
29-04-2011, ora 18:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca nu m-ati inteles absolut deloc.
In cazul D-voastra oreice efort fizic este daunator, iar sportul este catastrofal.
Sportul, si in general miscarea, va pot fi extrem de utile numai in momentul in care slabiti cele 40 kg in plus.
Este o iluzie periculoasa sa credeti ca veti slabi prin miscare: nu veti reusi decat sa va distrugeti articulatiile (in special genunchii si gleznele).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: