durere umar drept

23-11-2013
adi o
Nu este medic/terapeut
adi o
buna ziua..simt o durere pe osul umarului drept de vreo 2 saptamani desi am fost la medic mi-am facut radiografii si a zis ca e doar o contuzie puternica tinand cont ca am cazut pe umar la fotbal si mi-a prescris sindolor gel si alte prsotii si a zis ca in 5 zile ar trebui sa imi treaca si ma ingrijoreaza faptul ca sunt limitat in miscari si ma doare ingrozitor de tare sia cum dupa doua saptamani :(
3 comentarii
0
23-11-2013, ora 12:07
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@adi o

In primul rand trebuie exclusa o fractura la nivelul centurii scapulare (humerus, clavicula, acromion). Aceste fracturi sunt in mod normal vizibile pe radiografie (daca se fac incidentele care trebuie si intr-un mod corect), insa unele necesita un examinator experimentat. Daca exista suspiciunea clara de fractura (durere la palpare, hematom, limitare marcata a miscarilor, lichid intraarticular evidentiabil ecografic), in lipsa unor semne clare pe radiografie, este indicat CT de umar.

Daca o fractura este exclusa trebuie exclusa o luxatie acromio-claviculara si apoi o leziune de parti moi (manseta de rotatori, SLAP, dezlipire de labrum. Acestea se suspecteaza clinic si se confirma ecografic +/- RMN.

Daca s-au exclus cele de mai sus se interpreteaza cazul ca si simpla contuzie de umar si in acest caz simptomele vor disparea in decursul a 3-4 saptamani.

Va recomand sa va prezentati la un specialist in chirurgia umarului.
0
23-11-2013, ora 19:24
adi o
Nu este medic/terapeut
adi o
multumesc...sper sa fie o simpla contuzie dar ma gandesc ca nu ma durea asa tare adica in doua saptamani simteam o ameliorare macar..oricum o sa merg cu radiografia si la alt medic
0
23-11-2013, ora 19:32
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Bine. Tineti-ma la curent!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •