Durere umar stang

28-12-2011
MihaiPopa
Nu este medic/terapeut
MihaiPopa
Buna ziua!
Acest subiect a mai fost discutat pe aici dar eu am primit cu totul alt rezultat.Totul a inceput anu trecut cam in aceasta perioada de iarna(luna decembrie) cand m-am trezit dimineata cu o durere groaznica la umarul stang, apoi trebuia sa gasesc cate o pozitie in care sa nu ma doara mai ales catre dimineata cand somnul nu mai era asa profund, uneori chiar si ziua trebuia sa imi leg mana pentru a pastra o pozitie in care sa nu am probleme...am lungito asa pana spre primavara cand am decis sa merg la spital.Prima oara am facut o radiografie la spitalul local dar aici mi-au dat un diagnistic ceva de genu 'osceolita' nu stiu cum dar cu recomandare sa ajung in cel mai scurt timp la RMN lucru care l-am si facut atunci.La Timisoara la o clinica privata am facut RMN-ul si acolo rezultatul a fost unul neasteptat pt majoritatea: ruptura musculara.
O ruptura musculara provenita intr-o perioada in care nu am depus efort fizic. Mi-a fost recomandat sa dau o pauza umarului timp de o luna in care o sa se vindece de la sine.De atunci pana acum nu am mai avut nici o problema cu el pana recent cand a inceput iara sa apara durerea, noptile agitate.
Despre activitatea sportiva: este una destul de intensa pentru ca ma pregatesc pentru o admitere la o scoala militara in vara dar nu cred ca din aceasta cauza am probleme la umar pentru ca anu trecut cand am intampinat prima oara aceasta problema nu intrasem in programu de pregatire.
Va multumesc pentru timpul acordat!
3 comentarii
0
28-12-2011, ora 22:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- este mai mult decat evident ca starea actuala a umarului D-voastra este datorata efortului fizic supra-dimensionat, mai ales in absenta recuperarii dupa ruptura musculara anterioara;
- examenul RMN are valoare numai daca este efectuat cu substanta de contrast (artro-RMN). Oricum, are o valoare pur consultativa, determinant fiind doar examenul clinic practicat de catre un veritabil specialist in artroscopia umarului.
- ruptura coafei rotatorilor se rezolva fie prin repaus (cateva luni de interdictie totala a sportului) si kineto-terapie, fie prin artroscopie si sutura muschiului afectat.
Prin urmare, logic, trebuie sa luati legatura cu un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-12-2011, ora 15:04
MihaiPopa
Nu este medic/terapeut
MihaiPopa
Examenul RMN a fost facut cu substanta de contrast.Sfatul pe ca l-am primit a fost o luna de pauza.In luna decembrie anu trecut di nce cauza a survenit aceasta durere pentru ca in acea perioada nu am depus nici un fel de efort fizic.In momentul de fata am o luna de pauza totala de la efort si sper sa fie benefic pentru ca nu mai imi permit sa stau mult timp pe bara pentru ca nu mai sunt sanse sa ma incadrez in timp pana la admitere.Se poate duce aceasta problema pe timp indelungat sau pot sa apara complicatii? si cat de grave si nu in ultimu rand ceva medicamente benefice?
0
29-12-2011, ora 16:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Medicamente pentru o ruptura musculara?????
Probabil ca cicatrizarea obtinuta in urma primei rupturi a fost una de slaba calitate, iar acest tesut s-a rupt spontan.
Ruptura coafei rotatorilor se rezolva fie prin repaus (cateva luni de interdictie totala a sportului) si kineto-terapie progresiva, fie prin artroscopie si sutura muschiului afectat.
Reluarea eforturilor in absenta unei vindecari cat de cat corecte va determina sechele importante si impotenta functionala a umarului pentru tot restul vietii
Prin urmare, logic, trebuie sa luati legatura cu un specialist in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •