dureri abdominale care se amelioreaza dupa ce am scaun

30-05-2011
viorel59
Nu este medic/terapeut
viorel59
buna ziua.. prezint dureri abdominale care se amelioreaza dupa ce am scaun(scaunele sunt dese in numar de 8-10 pe zi, dar nu sunt scaune diareice, de culoare brun-roscat, urina nefiind schimbata la culoare).durerile sunt mai persistente in partea superioara a abdomenului uneori confuze in toata burta.prezint si o stare de slabiciune, lipsa de putere in maini si picioare, fara greturi si varsaturi.varsta mea este de 59 de ani.durerile sunt de aproximativ o saptamana.as vrea sa stiu ce ar putea provoca durerile?astept un raspuns din partea dumneavoastra.multumesc mult.
3 comentarii
0
30-05-2011, ora 12:55
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Dupa varsta de 50 de ani e obligatoriu sa va faceti o colonoscopie, cu atat mai mult cu cat aveti aceste simptome. Poate aveti doar sindrom de colon iritabil, dar pot fi si multe alte cauze care pot da scaune multiple, cauze pe care altfel nu le aflati. Va puteti ameliora starea cu medicatie, dar cauza sa ramana si sa se agraveze. Consultati un gastroenterolog, programatai-va la o colonoscopie, nu e atat de neplacuta precum se zice si se poate face chiar sub sedare, nu simtiti nimic.
Puteti reveni dupa ce aveti analiza asta, sunt remedii pentru sistemul digestiv, dar eliminati cauzele amintite.
Pana atunci, evitati lactatatele, acru, acidulat, mancati cat mai putin condimentat.
Sanatate!
0
30-05-2011, ora 21:33
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
un control pt. paraziti intestinali, ati facut? (analiza din fecale)...costa 18 lei.

O seara buna.
0
31-05-2011, ora 02:37
Vasilica16
Nu este medic/terapeut
Vasilica16
Viorel, culoarea scaunelor variaza in functie de ce alimente consumi, dar numarul lor nu e tocmai bun;cum spunea si eclectica, o colonoscopie trebuie facuta si cat se poate de repede(sa nu fie "dedesupt" altceva.Ca alimentatie ar trebui adoptata una usoara, mai bogata in legume, verdeturi;evita carnea, branzeturile, (tot ce te face sa ai un scaun mai consistent).Durerea o resimti mai mult in partea transversala a colonului, e posibil ca pe fiancuri(la sfarsitul partii colonului ascendent si inceputul partii colonului descendent) sa ai si un cumul de gaze, care da si o senzatie de balonare, cu durere(in parte superioara a abdomenului).
Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de burtă
  • De ce burta femeilor are o formă diferită față de cea a bărbaților?
  • Durere de burtă
  •