Dureri abdominale mari

23-08-2017
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Bună ziua domnule doctor. Am vârsta de 60 ani. Va rog mult sa aveți bunăvoința să mă ajutați cu un sfat în limita posibilităților.
Cam începând din aprilie, eu am o durere în partea stângă a abdomenului. Durere care s-a agravat pe parcursul timpului. Am făcut endoscopie, colonoscopie, ecografie abdominala. A reieșit ca am colon iritabil și esofag Baret. Am primit tratament cu ibutin și controloc o lună de zile. Nici o ameliorare. Din contra durerile au devenit insuportabile atât ziua cât și noaptea, afectându -mă și psihic. Am intrat în depresie. Trebuie să va spun ca nici un fel de calmant nu are efect. În ce constă durerea? începe din spate în zona rinichilor, urcă în sus către plămâni și totodată încep dureri abdominale. Specific ca am făcut analize ca : urocultura ( care a ieșit bine) analize ca lipaza și amilaza care tot așa, sunt bune. De asemenea am făcut un control ginecologic unde mi s-a depistat un chist și fibrom (despre fibrom știam de anii trecuți. Oricum s-a micșorat în urma intrării mele în menopauza ). Cert e ca ce mi-a reieșit în urma investigațiilor ginecologice, nu are nici o legătură cu durerile de spate și abdomen. Medicul de familie nu mai știe unde sa mă trimită. Va rog din suflet, am ajuns la capătul puterilor, nu mai rezist, spuneți-mi va rog, ce ar putea fi? Ce investigații medicale să mai fac? Am uitat sa spun ca aceste dureri încep de obicei după ce mănânc, cam la o oră. Se insinuează treptat, până devin insuportabile. Criza durează 1-3 ore.
Ar putea fi problema neurologica sau cu glandele suprarenale? Sper ca mă veți ajuta cu un sfat. Va rog din suflet.
. Am uitat sa specific ca am mare grija cu alimentația de când sunt bolnavă. Adevărul e că nu am deloc pofta de mâncare și am slăbit 10 kg intr-o lună și jumătate. Mănânc legume la abur, pui fiert, salata, cartofi fierți, pește. Durerile revin indiferent ce mănânc.
4 comentarii
1
23-08-2017, ora 19:13
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua,

In principiu urmatorul pas ar fi un CT abdomino-pelvin cu substanta de contrast. Totusi cel mai bine e sa rediscutati cu medicul Dvs problema intrucat situatia nu se poate elucida corect decat in cadrul unei consultatii.
0
23-08-2017, ora 20:39
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Vă mulțumesc mult domnule doctor.
0
26-08-2017, ora 15:05
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Mai doresc să va întreb ceva. Am început un tratament cu antibiotice (augmentin), dar numai 2 zile am luat și am întrerupt. Vreau să fac analize medicale ca :ALT, AST, GGT, fosfataza alcalina, bilirubina, hemoleucograma completa, antigen Helicobacter, și examen coproparazitologic. După câte zile pot să fac aceste analize, având în vedere că am luat 2 zile antibiotice ?
0
12-12-2017, ora 05:32
marynika
Nu este medic/terapeut
marynika
Am fost la Cluj, internată la Institutul de Gastroenterologie, unde mi s-au prelevat 3 biopsii de la pancreas ( deoarece în urma tomografului abdominal a reieșit o problemă grava la pancreas). Diagnosticul a fost unul șocant : Adenocarcinom pancreatic stadiul 4 fără metastaze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: durerea abdominala la varstnici

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: