dureri abdominale puternice, TGP si GGT marite

08-12-2008
CorinaG
Nu este medic/terapeut
CorinaG
Am 41 ani. Ma confrunt cu urmatoarele probleme. In urma analizelor mi-a iesit TGP 147 si GGT 84.4.; Lym % 44.3.
Toate celelalte analize sunt bune: GOT, fosfataza alcalina, proteine totale, electroforeza proteinelor serice; antigen HBs si anticorpi HCV negativi; IgA=4.1; IgG=9.22; IgM=1.38, anticorpi antimitocondrii, antinucleari, antiLKM, ANCA toti negativi.
Am facut si o endoscopie ale caror rezultate au fost bune. Am facut si ecografie abdominala si nu s-a descoperit nimic modificat.
Am tinut tratament cu lagosa si regim alimentar (fara grasimi, prajeli, afumaturi, dulciuri, carne porc, cafea; de alcool nici nu poate fi vorba) Am baut ceaiuri pentru fiere si ficat.
Cu toate acestea fac crize: La cateva ore dupa masa sau chiar noaptea ma apuca brusc niste dureri foarte puternice in partea superioara a abdomenului, durere care se propaga si in spate intre coloana si omoplat pe partea dreapta incat simt ca imi taie respiratia..Ca sa scap de durere mi-am provocat varsaturi. Asa ma linistesc.
Aproape continuu simt o durere "surda" ca o intepatura sub coaste in partea dreapta. Acestei dureri nu i-am dat importanta pana acum, crezand ca este o consecinta a histerectomiei pe care am facut-o acum un an.Mentionez ca am si fibroadenome la sani.
Tot in aceasta perioada de regim am facut in decurs de 3 saptamani de 4 ori urticarie. Am incercat prin eliminare pe rand a unor alimente, a medicamentelor, sa vad care ar putea fi cauza, dar nu am reusit sa descopar.
Am sesizat ca am perioade cand ma mananca pielea (fara sa am urticarie) si sunt alergica la frig si umezeala(imi apar pe piele (maini, picioare, fata) niste bubite mici si rosii(ca piscatura de urzica) si ma mananca; imi trec cam dupa 20-30 minute, la caldura.
Medicul mi-a recomandat sa refac analizele dupa o luna si daca valorile de mai sus sunt inca marite sa fac punctie-biopsie hepatica.
Va rog sa-mi spuneti ce alte investigatii as mai putea face, inainte de ajunge la o biopsie a ficatului. Sa repet si ecografia abdominala eventual in alta parte? Care ar putea fi cauzele acestor dureri?
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
09-12-2008, ora 18:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E bine sa repeti ecografia in alta parte, la alt medic si eu te sfatuiesc sa faci si o radiografie toracica.Ai pisici sau caini in casa?Consumi sau ai consumat alcool o perioada mai lunga?Colesterolul si lipidele sunt mari?Eozinofilele cat sunt?
0
10-12-2008, ora 10:01
CorinaG
Nu este medic/terapeut
CorinaG
In primul rand va multumesc pentru ajutor.
In urma cu 5 luni am tinut in casa temporar o pisica. Mentionez ca am si un papagal perus(acesta este al meu). Am consumat alcool doar ocazional (un pahar cel mult ); Dar de doi ani n-am mai consumat alcool deloc, nici macar la ocazii. Fumez pasiv (sotul este fumator inrait).
Eozinofile %= 4.4; trombocite: 332; hemoglobina: 14.1.
Din analize biochimice am facut doar: sideremie 104; glicemie 100 ; TGP 147. Nu am facut lipide si nici colesterol. Dar voi urma si recomandarile dvs pentru care va multumesc.
0
26-08-2010, ora 01:00
iohanesburg
Nu este medic/terapeut
iohanesburg
buna seara..am si eu o intrebare si astept si un raspuns.. cu o zi inainte sa-mi fac analizele am observat ca am transaminazele usor marite tgo 38 si nu 37 cum e normal si TGP 49 si nu 41.bilirubina normala.cu 3 luni inainte stiam ca am transaminazele 18 respectiv 27 oricum erau ok..intrebarea mea este.. e posibil ca acel coldrex luat + o pastila de ampicilina de 500 cu o zi inainte de a imi face analizele sa fi influentat nivelul transaminazelor?..azi fac un tratament pt un parazit intestinal care si acesta poate mari transaminazele..cel putin asa scrie pe prospect..este ok? ce as putea face..multumesc anticipat..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de burtă
  • Durere de burtă
  •