dureri acutizate la fizioterapie.rog raspuns urgent!

20-07-2009
Lucie_sb
Nu este medic/terapeut
Lucie_sb
De o saptamana fac fizioterapie(curenti diadinamici in zona lombara si masaj cu ultrasunet in zona cervico-dorsala) si am dureri si mai mari.Mi s-a spus ca-i normal ca durerile sa se acutizeze in aceasta perioada dar doresc sa aflu si alte pareri.
De asemenea, as dori sa aflu daca msajul cu ultrasunet este permis si pe vertebre.
Va multumesc!
13 comentarii
0
20-07-2009, ora 16:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
In privinta durerii, da, este normal pt ca orice se regleaza mai intai se deregleaza sau se accentueaza! Numai Bine;)
0
20-07-2009, ora 16:52
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nick, sorry ca am aici alta parare ca si tine, dar asta este:

Doamna, putini stiu, dar tratamentele cu ultrasunete nu pot ajuta ci numai dauna.
La fel ca si cele cu curenti. Ultrasunetele sunt unde de mare energie cu care se spala in industrie cele mai greu de indepartat mizerii. Se creeaza mici explozii in moleculele de apa care duc la eliminarea
mizeriilor lipide de pe tot felul de suprafete.
Ultasunetele fac ca nervii si multe celule sa fie distruse si face apa sa fiarba in cavitatile foarte mici.

Din pacate, distrugand chiar multi din nervii care ar sesiza durerile si facandui in acelasi timp incapabili de a transmite semnalele de durere mai departe, adevaratul efect al ultrasunetelor nu este de simtit de cei mai multi oameni.

Cititi in internet cu atentie despre ultrasunete si baile de ultrasunete, puterea acestor aparate este imensa iar la aparatele de curat industrial ajung chiar si puteri mult mai mici.
Doctorii vor incerca sa va spuna ca emergia lor nu este mare, dar eu va spun ca stiu, la parterul edificiului unde lucrez este o firma vinde astfele aparate medicale. Intrebati medicii sa vedeti ca acestia nici macar nu stiu ce putere au aparatele pe care le folosesc !

Daca va uitati la pozele eco de la gravide o sa vedeti ca bietii feti din burta mamelor dau imediat din maini si din picioare de durere de indata ce incepe ecografia. Asa de mult le place !

Asa spun doctorii mereu cand face ceva rau de care nu isi dau seama: este normal sa va doara!
Nu e vina lor sau a tratementelor, cum sa fie, Doamne fereste !

Cum sa fie normala a asemenea durere daca tratamentul ar trebui sa faca bine ! ??
Nu va mai luati dupa ce va spun doctorii ci dupa semnalele pe care vi le da corpul.

Cat priveste orice terapie cu curenti electrici si acest lucru poate fi foarte periculos, caci toti nervii si orice celula fucntioneaza pe baza la niste curenti foarte mici si in urma la astfel de tratament pot si distrusi, deranjati si supraexcitati in toate felurile posibile.

Eu nu as face astfel de tratamente nici sa fie singul din lume !
Am o matusa care abia ma merge dupa astfel de tratamente si tot ce i-a facut doctorii ca sa-i repare genunchiul. Totul ce a facut a facut si genuchiul si mai rau. Daca doriti va dau telefon ei.

Oamenii din ziua de azi insa cred, cred si iarasi cred in tot felul de promisiuni si tratamente desarte sau chiar daunatoare in loc sa foloseasca alternative sanatoase si chiar vindecatoare.

Consultati mai bine un medic homepat, sau unul naturist, faceti bai, beti ceauri, puneti-va namol, etc.
Orice, chiar si facutul de NIMIC este de 1000 de ori mai sanatos decat astfel aparate de tortura moderne.

Asta e, daca ar fi stiu ceva de bine de ele cu siguranta v-as spune.
0
20-07-2009, ora 17:16
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Citate dintr-un referat stiintific gasit pe internet:

III.Ultrasunetele.
Ultrasunetele sunt vibratii sonore situate intre 20000-1000000Hz.Unele fiinte cum ar fi liliacul percepe si ultrasunetele.Ele se propaga ca si sunetele sub forma de unde elastice, mai greu prin aer decat prin lichide sau solide, avand o lungime de unda mai mica decat sunetele.

Ultrasunetele pot fi produse prin mijloace mecanice(generatorul Hartman), mijloace electromagnetice, sau mijloace termice.Efectele ultrasunetele diferitelor stari de agregare a materiei si asupra organismelor vii sunt variate:unele fiind utile altele fiind daunatoare.Dintre aplicatiile utile face parte sondajul submarin pe baza de ultrasunete utilizat pentru a stabili adancimea apei sau pentru detectarea unor vase esuate in adancul marilor.O alta aplicatie o constituie defectoscopia cu ultrasunete, care permite punerea in evidenta a unor defecte in elementele de beton armat sau in organele de masini, fara a produce nici cele mai mici deteriorari suplimentare ale acestor piese.

Ultrasunetele sunt utilizate la distrugerea unor bacterii sau virusuri ale unor boli contagioase cum sunt bacilul tuberculozei, virusul gripei, insa ultrasunetele au si multe efecte nocive asupra omului atunci cand acesta se afla in imediata apropiere a sursei.Dr.Williams, cercetator la Departamentul de Biofizica al Universitatii Manchester(M.B.)facand experiente pe animale apoi pe oameni, considera ca terapia cu ultrasunete poate dezintegra globulele rosii din sange si afecteaza chiar globulele albe.In cazul folosirii ultrasunetelor pentru stabilirea unui diagnostic intensitatea lor este mult mai redusa dar totusi reclama prudenta.

O alta aplicatie utila este si realizarea unui bisturiu cu ultrasunete.Societatea olandeza A.H.S. a fabricat un bisturiu cu ultrasunete numit D.X.-101 utilizabil cu bune rezultate in neurochirurgie."
0
20-07-2009, ora 17:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In afara de puterea aparatemor care genereaza ultrasunete un factor si mai improtant este bine de stiut, si anume ca puterea de distrugere a ultrasuntelelor este dependenta si mai mult de frecventa folosita, cat si de mediul in care se aplicand deci un fect diferit in diferite lichidele din corp.

99, 99999999999 % din doctori nu se gandesc absolut deloc la fizica si chimie atunci cand aplica tratamente, pentru ei aceste lucruri nu existam caci altfel si-ar da seama de ce dezastre aduc trupului.

Un alt citat dintr-un referat stiintfic:

" Deoarece intensitatea undelor sonore este proportional cu patratul frecventei, energia transportata de ultrasunete este mult mai mare decat energia sunetelor de aceeasi amplitudine. Pe de alta parte in cazul ultrasunetelor fenomenul de absorbrie care apare la propagarea tuturor oscilatiilor elastice devine foarte important. Intensitatea undei elastice scade cu distanta de la sursa dupa o lege exponentiala
I = I0 e-kr. Se poate arata atat teoretic cat si experimental ca k depinde atat de caracteristicile mediului (densitate, vascozitate, caldura specifica etc.) cat si de frecventa undei care se propaga crescand cu patratul frecventei. Din aceasta cauza practic nu putem obtine propagarea ultrasunetelor, de exemplu in aer, la o distanta mai mare de un kilometru. Mai mult, un ultrasunet de o frecventa de cca. 3000 kHz este practic absorbit complet, la o distanta de cca. 0, 6 cm. In lichide coeficientul de absorbire este de 2-3 ordine de marime mai mic decat in aer, iar in solide si mai mic, intensitatea ultrasunetelor fiind mult mai putin atenuata.

Un fenomen interesant care apare la propagarea ultrasunetelor in lichide este fenomenul de cavitatie care constituie in aparitia unor bule care se ridica la suprafata si care se sparg. Aceasta se explica prin faptul ca dilatarile si comprimarile extrem de rapide care se succed in lichid duc la aparitia unor mari tensiuni in anumite zone care fac sa se "rupa" moleculele de lichid. Astfel iau nastere bulele care contin vaporii si gazele dizolvate in lichid. Bulele mici se contopesc in bule mai mari care incep sa vibreze si apoi se sparg dand nastere unor presiuni locale foarte mari care se manifesta sub forma de socuri hidraulice in volume foarte mici. Deteriorarea paletelor turbinelor si a elicelor vapoarelor se explica prin fenomenul de cavitatie produs de ultrasunetele generate de vibratiilor masinilor."
-
Aveti mai sus o descriere adevarata si concisa la ceea se petrece in celulele si lichidele corpului la un tratament sau ecografie cu ultrasunete. Din pacate acest lucru este cunoscut numai de ingineri si cei care fabrica aparate industriale cu ultrasunete, in timp ce fabricantii si utilizatorii de aparate medicale cu ultrasunete HABAR nu au sau nu vor sa spune ce le fac pacientilor astfel de unde "dragute".
0
20-07-2009, ora 17:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Scarface,

Nu-i nimic ca ai o alta opinie, eu nu sunt atotstiutor, doar Dumnezeu este. Nu am spus ca tratamentul cu ultrasunete este benefic, i-am spus doamnei doar ca durerea se accentueaza in orice forma de masaj, ca mai apoi sa regreseze!

Numai Bine!
0
20-07-2009, ora 18:18
Lucie_sb
Nu este medic/terapeut
Lucie_sb
Eu va multumesc pentru raspunsuri dar inclin sa cred ca adevarul trebuie sa fie undeva la mijloc.Avand in vedere ca cei care prescriu aceste tratamente sunt totusi medici, eu nu cred ca medicii chiar vor sa ne omoare.
Inclusiv eu am mai facut fizioterapie si in alti ani cu rezultate f bune si fara astfel de neplaceri. Intrebarea mea din finalul mesajului avea un scop precis: suspectez ca maniera in care mi se face acum masajul cu ultrasunet ar putea fi cauza neplacerilor.motiv pentru care, permiteti-mi sa reiau intrabarea cu rugamintea si speranta de-a primi raspuns de la un specialist.
Iata intrebarea: este permis masajul cu ultrasunet direct pe vertebre sau el trebuie efectuat paravertebral(de-a lungul coloanei)?
Va multumesc pentru raspuns si rabdare!
0
20-07-2009, ora 18:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multa placere dna Lucie, insa vreau sa va spun ca unii medici chiar tind sa doreasca sa "scape" de pacienti...sa ma ierte Dumnezeu dar asa este...cand stai pe holuri pt ca nu ai bani sa dai spaga si nu te baga nimeni in seama, din contra, te baga in alta parte, ce inseamna???? Ca vor sa-ti faca bine? Nu cred!

Numai Bine;)
0
20-07-2009, ora 20:23
Lucie_sb
Nu este medic/terapeut
Lucie_sb
Dle Nick,

Fara indoiala, din pacate pentru noi toti, mai exista si astfel de medici dar va asigur ca eu am fost primita si tratata cu toata atentia si grija.deci, in niciun caz, nu-i gasesc medicului curant vreo culpa. Masajul cu ultrasunet pe care-l suspectez a fi fost facut incorect, mi-a fost facut de-o asistenta care poate era mai nepriceputa.Toate cele bune!
0
21-07-2009, ora 01:08
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna, bineinteles ca medicii nu vor sa ne omoare. Insa si ei sunt oameni si ca si dumneavaostra CRED in ceea ce li se spune de fabricanti de medicamente si aparate al caror unic SCOP este PROFITUL si inca odata PROFITUL...
0
21-07-2009, ora 13:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
100% de acord cu Scarface, insa unii medici sunt putin inaxabili, ca sa nu spun alienati si prin indiferenta enorma pe care o au contribuie la uciderea lenta a unui pacient, tot pt profit.PROFIT=IAD (in conditiile mentionate mai sus si nu numai). Dumnezeu sa-i ierte si sa ne ierte si pe noi;)
0
28-07-2009, ora 11:46
dmarinela
Nu este medic/terapeut
dmarinela
draga Lucie, eu am lucrat in acest domeniu si pot sa-ti spun ca tratamentul {masajul }cu ultrasunete nu se aplica in nici un caz direct pe vertebre si nici dea lungul coloanei ci daca durerea este lombara se aplica lateral lombar stg sau dreapta daca durerea este bilaterala si masajul este de 5 min se aplica cite un min pe fiecare parte iar daca durerea este in sold se maseaza zona deasupra soldului evitand articulatiile, la fel si la genunchi se maseaza circular in jurul rotulei, daca durerea este cervicala la fel se evita coloana se maseaza zonele laterale evitand articulatia umaruluisi bineinteles cu unguent.Dupa aceea zona trebuie acoperita si nu va expuneti la frig sau curent.DEasemenea in functie de problemele de sanatate existente la unele persoane fizioterapia face bine adica intai rascoleste si avad dureri care apoi cedeaza si in final sa faca bine iar la alte persoane care de ex au o suferinta veche si un disc herniat adica spart intr-o mare proportie si bucata compreseaza nervul atunci are indicatie de operatie si automat fizioterapia face rau asa a patit mama mea a stat cu discul spart iar fizioterapia ia facut foarte rau.Sunt de acord si cu parerile lui scarface dar cum am spus aceste proceduri ajut a in anumite afectiuni. multa sanatate
0
28-06-2013, ora 09:40
mioara1968
Nu este medic/terapeut
mioara1968
si eu am terminat 9 sedinte la sold, AMR, ultrascurte si ultrasunte si dupa a 6-asedinta au inceput dureri mari. acum la sfarsitul celor 9 sedinte nici nu mai pot sa dorm pe partea soldului. Cum se explica? Asistentii mi-au spus sa incerc acasa 2 zile masaj cu gheata timp de 10 min. De dr nu mai dau ca a intrat in concediu. precizez ca am 45 ani si duc o viata activa ( adica merg mult pe jos zilnic, am facut si fitness pur si siumplu sunt ingrozita de ceea ce mi s-a intimplat.
0
05-01-2014, ora 03:06
Xenior
Nu este medic/terapeut
Xenior
Scarface - poate ca ai dreptate, dar.
Eu am facut fizioterapie si m-a ajutat mult! Si o sa mai fac! N-ai reusit sa ma convingi!
Nu stiu ce varsta ai sau daca ai sau nu probleme, dar bai, ceai, namol? Baile si namolul ajuta oarecum... dar bea tu un ceai cand te doare coloana vertebrala! Sunt curioasa cat te-ar ajuta.
In cazul meu, fizioterapia a avut un efect spectaculos si o recomand! De altfel, mi-a fost recomandata si de o doamna in varsta care a facut-o ani de-a randul...
Ce-i drept - am o cunostinta la care fizioterapia nu a avut nici un efect...
Efecte adverse? Cum sa zic... dar... prefer acele mici efecte adverse ( sau uriase, daca ar fi sa ma iau dupa cele ce ai perorat) decat sa sufar si sa am dureri!
Toate cele bune tuturor si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •