dureri ale coloanei

21-09-2012
ccm
Nu este medic/terapeut
ccm
sunt o doamna de 32 de ani, 56 de kg, 1, 52 inaltime, lucrez la birou, stau pe scaun cam 6 ore pe zi, am avut o sarcina, nasterea a fost prin cezariana, nu am avut antecedente vasculare, neurochirurgicale, metabolice sau reumatologice. Problema mea este ca de jumatate de an ma doare coloana mai mult partea de sus spre ceafa, am vre-o 2-3 puncte pe coloana, unde durerea este insuportabila. Durerea persista si este mai accentuata cand stau pe scaun, deci in pozitia sezut. Cateodata imi amorteste usor portiunea dureroasa (acele puncte dureroase de pe coloana). Cand masez acele vertebre ale coloanei care ma dor, ma furnica si cateodata inteapa scurt dar dureros.
Care sunt pasii spre insanatosire, cum sa procedez, sa cer de la medicul de familie o trimitere la un neurochirurg, sa fac o radiografie la coloana, sa cer o trimitere la kineto-terapie, etc?
Rog un raspuns de la un doctor specialist.
Va multumesc.
3 comentarii
0
21-09-2012, ora 15:32
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
similar cu ce am postat acum cateva zile:
http://forum.romedic.ro/prod/Durere_coloana_071724.html

poate va ajuta pana vine un raspuns.
0
21-09-2012, ora 22:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Intr-adevar, trebuie sa consultati un specialist neurochirurg. Este vorba, cu mare probabilitate, despre un sindrom compresiv cervical (de tip hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-02-2013, ora 18:31
Andreea Roxana
Nu este medic/terapeut
Andreea Roxana
Buna seara!Am 21 de ani si am dureri foarte mari de coloana!Anul trecut au inceput sa se accentueze aceste dureri, am suferit acum un an o operatie de peritonita iar in momentul in care doctorul anestezist a dorit sa imi faca anestezia in coloana a observat ca am "coloana stramba" asa s-a exprimat!In urma anesteziei eu am ramas cu dureri de coloana foarte mari, nu pot sta in pat, pe scaun, sau in picioare!Durerea se manifesta pe toata lungimea coloanei cu radiatii laterale in special pe la jumatatea ascesteia unde se vede unul dintre discuri oarecum deplasat in exterior!Nu mai suport aceste dureri as dorii sa merg la doctor insa nu stiu la ce doctor trebuie sa ajung!Ma puteti ajuta cu o sugestie?Unde ar trebui sa merg?La ce doctor si ce este de facut?Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: