Dureri articulare dupa cimentarea definitiva a lucrarii metalo-ceramice | Forumul Medical ROmedic

Dureri articulare dupa cimentarea definitiva a lucrarii metalo-ceramice

23-08-2015
aurora_67
Nu este medic/terapeut
aurora_67
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat si eventual cu o evaluare obiectiva. Dupa cimentarea definitiva a lucrarii, au aparut dureri din ce in ce mai mari la nivelul articulatiilor(sub urechi, spre gat si inspre ceafa). Lucrarea este bine realizata din punct de vedere estetic, insa muscatura si dimensiunea verticala nu au fost stabilite corespunzator. Probele au fost facute in graba si medicul a stabilit ca poate lipi lucrarea definitiv in aceeasi sedinta, desi eu am insistat ca ar trebui sa o port provizoriu. Deoarece purtasem mai multe lucrari provizorii si incomode vreme de mai multe luni, dupa operatia de implant, imi era greu sa realizez daca noua lucrare prezinta confortul dorit si necesar; mai mult, mi se administrase si un anestetic. In fine, in zilele urmatoare a aparut disconfortul, precum si senzatia ca as tine ceva intre dinti tot timpul; estetic, efectele se vad la inchiderea gurii: buza de sus in repaus pare intinsa in efortul de a se intalni cu cea de jos. L-am contactat pe medic si acesta a slefuit din dintii proaspat lipiti. Disconfortul nu a disparut complet, lucrarea e inca inalta, iar zonele slefuite in ceramica sunt aspre; unor dinti li s-a alterat si forma anatomica frumos realizata de catre tehnician; seamana acum mai mult cu niste bonturi de ceramica. Pe fatetele interioare ale incisivilor frontali au aparut doua puncte negre, semn ca freza a ajuns la metal. La pronuntia unor sunete (s, z) dintii de pe arcada inferioara freaca unul dintre canini si produce durere. As vrea sa stiu daca medicul a procedat corect si ce sunt indreptatita sa fac/sa cer in aceasta situatie. Este afectata integritatea dintilor cand s-a indepartat mai mult de un mm si jumatate de ceramica impreuna cu glazura? (unele alimente adera si incarca aceste suprafete poroase). Ce ma sfatuiti sa fac si la ce ma pot astepta? Cred ca trebuie sa mentionez ca lucrarea este realizata pe arcada superioara, este formata din 15 dinti dispusi pe 5 fragmente separate, unul dintre ele reprezentand o lucrare pe trei implante. Pe arcada inferioara mai am lucrari ceramice pe molari si unul dintre premolari. Medicul a slefuit si de acolo si le-a stricat forma, apoi a vrut sa intervina pe dintii sanatosi, spunandu-mi ca dentina se reface. Am refuzat. Nu vreau sa fiu nedreapta cu medicul, insa mi se pare ca nimic nu este in regula in legatura cu situatia descrisa mai sus. Perspectiva unui specialist m-ar ajuta sa iau o decizie dreapta.
Va multumesc
4 comentarii
0
23-08-2015, ora 10:52
Dr. Tabarcea Ion
Stomatologie
Dr. Tabarcea Ion
Buna ziua. In mod normal, integritatea dintilor nu cred ca a fost afectata. Cel mai bine este sa mergeti sa discutati cu medicul care v-a facut lucrarea. Pentru orice exista o solutie. Va doresc succes.
0
23-08-2015, ora 11:04
aurora_67
Nu este medic/terapeut
aurora_67
Va multumesc mult pentru raspuns. Am adaugat in text si alte detalii... Am discutat cu medicul si fireste ca acesta insista ca lucrarea este buna, insa daca aceasta produce durere si disconfort la vorbire... Mi s-a spus ca trebuie sa ma obisnuiesc cu noua lucrare dar cu prima lucrare stomatologica realizata acum 15 ani nu am avut nicio problema de adaptare.
0
09-09-2015, ora 10:07
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Situatia pe care o prezentati nu pare deloc confortabila pentru dumneavoastra. Sugestia mea ar fi sa mai mergeti sa va vada si altcineva sa mai aveti o alta parere prin consult clinic si radiologic. Sa vedeti daca se pot face ceva retusuri in ocluzie care sa va ajute sa scapati de disconfort si situatia cred ca ar fi bine sa se rezolve cu doctorul cu care a-ti lucrat, iar daca acesta refuza sa si asume si sa gasiti variante de solutionare.

Puteti sa ne trimiteti si noua radiografia sa venim cu cateva solutii pe mail.
Multa sanatate!
0
12-09-2015, ora 10:18
aurora_67
Nu este medic/terapeut
aurora_67
Va multumesc pentru raspunsuri.
Din pacate medicul este in concediu toata luna septembrie; inainte de a pleca insa, a incercat sa refaca ocluzia astfel incat sa nu mai doara atat de tare. Mi s-a promis schimbarea lucrarilor imediat ce se intoarce, sper doar sa rezist... Am renuntat sa mananc alimente mai tari, dar uneori am nevoie de un...painkiller... Medicul mi-a spus ca durerile articulare nu au nicio legatura cu duritatea alimenteleor, eu cred ca are ( cred ca legile fizicii se aplica si in acest domeniu...)
Deocamdata astept. Va voi tine la curent cu ce se intampla.
Multumesc inca o data!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •