dureri articulatii picioare de aproape un an

06-08-2009
nella20032002
Nu este medic/terapeut
nella20032002
buna ziua, am 42 ani, sex feminin si am urmatoarea problema: de aprox.1an am dureri f mari la picioare in incheietura superioara(la articulatie) si la incheietura gleznelor; durerea apare in timpul mersului, iar daca ma ridic din pat sau fotoliu apar dureri f mari si mersul devine greoi. Va rog sa-mi srieti ce diagnostic ar putea fi sfatul dvoastra, eventual un tratament.
Va multumesc.
5 comentarii
0
06-08-2009, ora 18:56
nella20032002
Nu este medic/terapeut
nella20032002
am omis sa scriu inaltimea este 1, 61 si 63 kg, in urma cu 1 an am facut cura de slabire fara medicamente doar regim alimentar si am slabit 12 kg
0
06-08-2009, ora 19:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Simptomele indica o artrita, dar pt a fi sigura consultati un medic internist cu experienta!

Ca tratament topic foarte eficient va recomand PUTEREA URSULUI-GEL ANTIREUMATIC PENTRU MASAJ CU EFECT DE INCALZIRE. Se aplica in locuri dureroase si se maseaza usor pana cand gelul intra complet in piele.

Tratamentul intern depinde exclusiv si de unii parametrii (trebuie sa va faceti un set de analize medicale recomandate de medicul internist; exista posibilitatea sa fie vb de reumatism articular si trebuie sa va faceti ASLO-ul, VSH-ul, Proteina C Reactiva, Fibrinogenul si Factorul reumatoid Waaler-Rose), de la glucozamina cu condroitina (Artro-stop), pana la antiinflamatoare fitoterapice sau alopate!

Toate cele bune si multa sanatate!
0
06-08-2009, ora 20:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Originea durerilor poate fi multipla, de la o problema a coloanei lombare (discopatie), pana la un sindrom de suprasolicitare musculara, de la un dezechilibru hidro-electrolitic si pana la o afectiune vasculara, de la o problema ortopedica si pana la o maladie reumatologica.
Este intelept sa nu luati absolut nici un tratament pana la clarificarea situatiei.
Incepeti demersurile printr-o vizita la specialistul internist sau reumatolog.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
18-11-2011, ora 15:49
elaalina26
Nu este medic/terapeut
elaalina26
Buna ziua, am 26 de ani, 1.54, 47 kg si de vreo 3 ani ma dor foarte tare picioarele, imi trosnesc la orice miscare, dimineata cand ma dau jos din pat mi-e frica sa nu calc prea apasat, am impresia ca se rupe incheietura de la laba piciorului, ma doare si secul piciorului, seara nu pot sa dorm, trebuie sa-mi trosnesc degetele si toate incheieturile, asta imi da impresia ca mi mai trece. Daca merg mai mult de 20 min ma iau toate durerile de la degetele picioarelor, pana la genunchi, muschii de pe tibie ma dor de parca as fi batuta. de ceva timp au inceput si incheieturile de la maini sa ma doara, si-mi dau stare de neliniste, nervi pana la durere insuportabila.Daca fac o miscare mai brusca incheietura soldului imi pocneste ca si cum ar sari din loc si trebuie sa stau ceva timp sa mi revin de frica sa nu se rupa.Chiar si daca nu fac nimic sa stau pe scaun, in pat picioarele tot ma dor, parca nu au lichid intre oase incheieturile mele. Spatele imi pocneste de fiecare data cand ma indrept. Ma ingrozesc si mi-e frica de ce ar putea fi. Am folosit creme antiinflamatorii etc dar degeaba. precizez ca nu am un program de alimentatie tocmai bun si nu prea beau lichide, purtam inainte tocuri dar de vreo 3 ani doar ocazional sau foarte mici. Va rog sa-mi da-ti un raspuns urgent cu ce ar trebui sa fac sau daca exista un tratament ce l as putea lua de la farmacie fara a merge la doctor.
Va multumesc!
0
19-11-2011, ora 17:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este total exclus sa luati vreun tratament sau orice altceva de la farmacie fara o recomandare medicala expressa.
Eu v-as recomanda sa va normalizati regimul alimentar, sa beti suficiente lichide (minim 2 litri/zi) si, daca simptomele nu se amelioreaza, sa consultati un specialist in boli interne.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •