Dureri bazin si picioare

05-08-2012
corchi_78
Nu este medic/terapeut
corchi_78
Am 34 de ani, 1, 69 m, 50 kg si desfasor activitate de birou 8 ore/zi(stau pe scaun).
Ma dor oasele bazinului, cand cele sacroiliace, cand cele coxale, cand cele de la incheietura cu membrele. Cel mai tare ma dor in timpul mersului si in momentul in care ma asez dupa ce parcurg o distanta mai lunga. De asemenea ma dor gambele, atat in repaos si cat si in miscare, parca as avea niste greutati atarnate de ele. Cateodata, dupa ce merg mai mult pe jos ma dor si labele picioarelor, in special degetele. Am facut o serie de investigatii si rezultatele sunt bune: urologic - fara infectii urinare, eco abdominala ok(desi am inceput sa urinez mai des decat o faceam inainte); reumatoloigic - IgA, IgG, IgM, markeri autoimunitate - ok; eco doppler venos - ok; analize de sange - toate in parametri normali(mai putin colesterolul - pe care l-am avut intotdeauna mai crescut).
Singurele 'probleme' sunt in zona genitala: polip uterin(pe care il am de 3 ani la aceleasi dimensiuni) si infectie vaginala cu e-coli(pentru care urmeaza sa fac un tratament cu antibiotic).
Intrebarea mea este: carui specialist sa ma mai adresez pentru problemele de bazin si picioare avand in vedere ca pana acum am trecut pe la urologie, reumatologie, cardiologie, ginecologie. Nu urmez niciun fel de tratament.
Va multumesc!
5 comentarii
0
05-08-2012, ora 19:02
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Sa o luam cu inceputul:ai 34 de ani-dureri lombare ce apar dupa efort se amelioreaza la repaus mai reapar noaptea te dai jos din pat mergi putin iti trec, te mai doare si coloana ? varsta dumitale e specifica sti ptr ce? ptr spondilita anchilopoetica, dar e doar o parere insa legat de reumatologie IgG IgA IgM si markeri autoimuni ar trebuii sa iti fi facut Ag HLA- B27 un examen CT si scintigrafie cu substanta de contrast, desi boala e a barbatului tanar mai rar la femeie apare.Ptr ca excluzi si diagn.de lupus mai trebuiesc tot la reumato.niste anaiize de tipul: ANA, AG-DR2 DR3 ADN dublu catenar si VDRL -fals pozitiv.daca vei iesii pozitiva la una din bolile autoimune descrise iti vor da probleme cardiace pulmonare ginecologice articulare etc.Incearca sa mergi la un gastroenterolog sa iti faca o colonoscopie poate sa fie vreo formatiune psudotumorala la niv colonului.Mai vorbim astept sa-mi dai mai multe detalii.
0
07-08-2012, ora 21:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Aveti perfecta dreptate: este exclusa orice investigatie imagistica sau biologica din proprie initiativa, fara o examinare clinica precisa si competenta la un reumatolog priceput.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-08-2012, ora 21:45
corchi_78
Nu este medic/terapeut
corchi_78
Multumesc pentru raspunsuri geo88 si dl. dr. Uscatu.
Pentru geo88 - durerile mele lombare se amelioreaza in repaos dar si apar in repaos, stand pe scaun; noaptea nu ma trezesc din cauza lor, mai degraba ma trezesc dimineata cu gleznele, degetele de la picioare si gambele "stranse", de parca as fi dormit incaltata. Coloana ma doare rar, insa de curand am inceput sa acuz dureri si la oasele capului(dreapta-stanga coloanei cervicale, sus, la cap). Analize reumatologice am mai facut: Anti CCP, Anti RNP, Anti ADN dublucatenari, Anti Cardiolipinici IgG si IgM, ANA, Anti-SCL 70, Anti-Sm, Parathormon si toti au iesit negativi. Maine merg din nou la reumatolog sa vedem ce mai zice. Ce inseamna formatiune psudotumorala? Ce-i o tomora stiu dar celalalt termen nu l-am auzit pana acum.
Pentru dl.dr.Uscatu - si Dvs. considerati ca trebuie insistat pe partea reumatologica? Toate analizele mele au fost facute sub indrumarea medicilor, nimic din proprie initiativa.
0
07-08-2012, ora 22:19
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Formatiune psudotumorala=nu e tumora, insa sunt formatiuni rotunde mici bine nu neaparat rotunde dar au o forma ce le poate descrie la un examen, dar unde au aparut aceste formatiuni??pare ciudat.
0
07-08-2012, ora 23:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ati trecut pe la toti medicii enuntati, dar ati neglijat tocmai esentialul: sa treceti pe la neurochirurg, existand suspiciunea unui sindrom compresiv vertebral.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •